Jazda 125:) na tylnej gumie:) co i jak czy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ja swoje suzuki ts125 stawiam na koło z gazu i nie mam problemu ze zrobieniem pionu, jest to kwestia wyczucia obrotów w jakich silnik 2t najlepiej ciągnie. Pracuję nad równowagą bo raz poderwę za słabo a czasami muszę się ratować tylnym hamulcem.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
to niedlugo chlopaki prosze wrzucac filmiki na youtube:D z waszych popisow stuntu:D dzis planuje dalej wytrwale porubowac i moze wkoncu uda mi sie kilka metrow przejechac 

Życie zaczyna sie. . . . . . . dopiero powyzyej 8 tys obrotów:)
-
fekner - Świeżak
Przesiadanie siÄ™ nic nie da...
jak strzelasz ze sprzęgła to nie z zupełnie wysprzeglonego tylko z takiej pozycji, że deliktanie czuć, że motor ciagnie... Wtedy podkrecasz do obrotu puszczasz sprzegło i góre
Fekner co do tych obaw to podstawą jest, żebyś trzymał ją na obrotach, ale piersze co to muszisz nauczyć się używac hebla tylniego - podrywasz ją na wysokich obrotadch i hamujesz, jak zrozumiesz o co chodzi to cortaz później hamujesz i ostatecznie już używasz hamulca tylko w razie potrzeby
Powodzenia...
Pozdro
jak strzelasz ze sprzęgła to nie z zupełnie wysprzeglonego tylko z takiej pozycji, że deliktanie czuć, że motor ciagnie... Wtedy podkrecasz do obrotu puszczasz sprzegło i góre

Fekner co do tych obaw to podstawą jest, żebyś trzymał ją na obrotach, ale piersze co to muszisz nauczyć się używac hebla tylniego - podrywasz ją na wysokich obrotadch i hamujesz, jak zrozumiesz o co chodzi to cortaz później hamujesz i ostatecznie już używasz hamulca tylko w razie potrzeby

Powodzenia...
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
nsr 125 z gazu bez problemu, ale mój to tylko mocny jeb ze sprzegła i na tylnich inaczej nie dam rady.
engine murders team;]
-
RysiekGt125 - Świeżak
Cebra125 napisał(a):Kurde ja probuje swoim derbi 125 sm(4t),ale nic mi nie wychodzi,jak strzelam ze sprzegla to slizgaja sie tylko tylne kola i nic......ma ktos jakas rade??
To ile Ty masz tych kół tam?2?4?

RysiekGt125 napisał(a):nsr 125 z gazu bez problemu
ciekawa teoria

joł czekerap oczywiście
- Dorota_TDR
- Świeżak
-
RysiekGt125 - Świeżak
7Dorota_TDR napisał(a):Cebra125 napisał(a):Kurde ja probuje swoim derbi 125 sm(4t),ale nic mi nie wychodzi,jak strzelam ze sprzegla to slizgaja sie tylko tylne kola i nic......ma ktos jakas rade??
To ile Ty masz tych kół tam?2?4?![]()
RysiekGt125 napisał(a):nsr 125 z gazu bez problemu
ciekawa teoria. I pewnie z 6 biegu jeszcze
![]()
Derbi Senda 125 sm....CUDO!
- Cebra125
- Świeżak
pewnie że da radę
większość motorów może spokojnie ustaćna tylnym kole. Jeśli dopiero się uczysz to najlepiej na jednym biegu i prędkości bo można fiknąć...jak doda się za dużo gazu to może być wywrotka. z czasem można stać na kole zmieniając biegi i prędkość. Trzeba dobrze wyczuć motor i go opanować jeśli chce się przystąpić do jakiś wyczynowych czynności 

narazie bez moto... ;(
będzie jakaś 80tka lub Dirt Bike 200 ccm =D
- SabinkaKTM
- Świeżak
na ktmie jeszcze nie... dopiero wyczuwam ten motor
narazie bez moto... ;(
- SabinkaKTM
- Świeżak
ja 50 rwe na kolo wale na gaz przy obrotach gdize moto ma sile do tego SZCZal ze sprzegla troche sily zeby podbiic ii idzie jak trzaa aa to jeszcze przy zembataach na predkosc a nie sile kwestia techniki ja siadam jeszcze bardziej z tylu i na tylnich stopkach
Malaguti XSM bylo ;p teraz CBR 125
- Marasek2rs
- Świeżak
a ja zamierzam sie uczyc stuntu na 600 F2 lub 3 by starczyla ajak nie to to albo cross albo raptorek 660 w zaleznosci co uda mi sie kupic lubie adrenalinke i podobajÄ… mi sie te 3 rodzaje moto :]
bo malenstwem nie nauczysz sie tak jak scigiem czy crostem czy atv ;p orurowanie wstawiasz i ganiasz a 125 czy 50 strach ze sie wywalisz;/
bo malenstwem nie nauczysz sie tak jak scigiem czy crostem czy atv ;p orurowanie wstawiasz i ganiasz a 125 czy 50 strach ze sie wywalisz;/
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Heh 125 i 50 strach, że sie wywalisz? Ja bym wolał się wywalić nba małym motorze niż na krowie wazącej 260kg..
I jak to sie nie nauczysz na 125? Wiadomo, że troche inaczej bedzie na 600tce, ale nauczysz się najwazniejszego - punktu równowagi.
Pozdro
I jak to sie nie nauczysz na 125? Wiadomo, że troche inaczej bedzie na 600tce, ale nauczysz się najwazniejszego - punktu równowagi.
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
heheh no moze i tak ale ja sie bije o sprzet ;p a takiej F2 czy 3 nie bedzie zal jak sie oruruje czy jak tos ie pisze z kazdej strony :]
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości