Sprawdź czy lejesz dobrą benzynę, czy z dodatkiem!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
pabll0 napisał(a):pawlak200192 napisał(a):wniosek taki ze jak ktos ma zapłon bez modułu moze se lac 100 oktanową i musi ustawic przy tym silnik
Ja silnik ustawiałem na 98 i czały czas taką leje.
mozesz wyjasnic jak ustawiles silnik na 98 oktanów?
Wystarczy przyspieszyć zapłon, ale tego typu zabawy można wykonać w Simsonie, czy WSce. Motocykle japońskie mają stały zapłon bez możliwości jego wyprzedzenia, bądź opóźnienia. (albo coś pomotałem ) Mimo wszystko taki zabieg, prędzej da nie powołane efekty takie jak strzelanie z tłumika, czy prawdopodobieństwo rozreguowania zapłonu i problemy z funkcjonowaniem silnika.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
pabll0 napisał(a):pawlak200192 napisał(a):wniosek taki ze jak ktos ma zapłon bez modułu moze se lac 100 oktanową i musi ustawic przy tym silnik
Ja silnik ustawiałem na 98 i czały czas taką leje.
mozesz wyjasnic jak ustawiles silnik na 98 oktanów?
przestawiłem wyprzedzenie zapłonu/ metodą prub i błędów oraz od nowa wyregulowałem gaznik
P.S. w niektórych motocyklach z zapłonem CDI mozna tez to ustawic to zalezy od tego czy stojan na którym znajduja sie cewki ma regulacje (przynajmniej u mnie tak było w hondzie mb)
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Ja laje na statoilu naprawde swietna bezyna pojazd sie nie dusi dobrze pracuje i nie brudzi za bardzo filtra
Pamietaj! Uzywaj opcji szukaj! Pomysl o ciezko pracujacych MORDERATORACH.!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/TGB/303,RS/15873
-
Failed - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości