Jaki motocykl 125ccm na A1?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
kravter napisał(a):nie mam cbr mam yzfmowiac honda mialem na mysli rebelke
bo pytales czy sie wygodnie na chopperku jezdzi ;d
No to lipa

Edit: Znajdą się jakieś nekedy 4t(takie zwykłe motocykle bez owiewek) bo ja szukałem ale znalazłem tylko yamahe ybr 125 i hyosunga gt 125.
- Delthir
- Świeżak
No ja wolę coś bardziej markowego, ten zk125 fajnie wygląda ale jest bardzo podobny motocykl ybr 125, tylko że on ma znaczek hondy
Raczej chińczyka nie kupię bo denerwuje mnie jak mi się coś psuje... Ta ybr podoba mi się tylko, ona nie ma chłodzenia cieczą i ścigacze w tej samej pojemności wyciągają pare km więcej.

- Delthir
- Świeżak
kravter napisał(a):a po co ci chlodzenie ciecza?
Sam nie wiem, pomyślałem, że jak będzie ciecz to motocykl nie będzie tracił mocy po dłuższej jeździe i cały czasz będzie tak samo ciągnął. Głównie to mi zależy na km, żeby było jak najwięcej( najlepiej 15 bo będę jeździł na a1). Najbardziej to chciałbym jakiegoś nekeda ale nic sensownego w 4t na razie nie znalazłem. W sumie to brałbym tego ściga, ale sam nie wiem jak na tym będzie się jeździło bo ja lubię jeździć gdzieś dalej a nie koniecznie chcę mieć zakwasy na drugi dzień itp.
- Delthir
- Świeżak
miki1406 napisał(a):Chłodzenie cieczą nijak się ma do osiągów...
Mi nie chodzi o osiągi, ale np. gdy będę miał nagrzany silnik to (w motocyklu z chłodzeniu powietrzem) nie będzie miał tyle siły podczas jazdy/ruszania co na zimnym silniku, a z chłodzeniem cieczą motocykl nie będzie tracił mocy. Dobrze rozumuję? Nie wiem czy to prawda, ale gdzieś tak słyszałem no i opieram się też na moim motorze.
- Delthir
- Świeżak
ze co? chlodzenie powetrzem a ciecza to jest tylko rodzaj chlodzenia i to wcale nie wplywa na jakies ruszanie czy cos, silnik chlodzony ciecza osiaga optymalna temp dla sb i chlodzony powietrzem robi to samo, mam moto chlodzone powietrzem i ciecza i powiem ze lepsze jak dla mnie jest powietrzem bo nie mozlliwosci ze pojdzie mi plyn do oleju albo odwrotnie, abo ze mi gdzies plyn wycieknie (odpukac)
- kravter
- Świeżak
kravter napisał(a):ze co? chlodzenie powetrzem a ciecza to jest tylko rodzaj chlodzenia i to wcale nie wplywa na jakies ruszanie czy cos, silnik chlodzony ciecza osiaga optymalna temp dla sb i chlodzony powietrzem robi to samo, mam moto chlodzone powietrzem i ciecza i powiem ze lepsze jak dla mnie jest powietrzem bo nie mozlliwosci ze pojdzie mi plyn do oleju albo odwrotnie, abo ze mi gdzies plyn wycieknie (odpukac)
Dobra, dzięki ale my tu o chłodzeniu, a ja chciałbym wybrać jakiś motocykl. Najlepiej jakiś neked lub ścigacz, tylko 4t. Chciałbym się dowiedzieć czy 4/5km różnicy to będzie dużo? Bo np. yzf ma 15km, a ybr 10 i czy będzie duża różnica w przyśpieszeniu/vmaxie. No i jak jest z 2 cylindrowcami, np. hyosung czy varadero. Lepsze 2 cylindry czy 1?

- Delthir
- Świeżak
No to będzie najlepiej brać coś z 15km. Ogólnie to czym się różni cbr 125 od yzf 125 poza wyglądem? Znajdę jakiegoś ładnego nekeda z 15km w jakiejś normalnej cenie?(np. ktm duke jest bardzo ładny, ale drogi).
@kravetr - powiesz mi jaki największy dystans zrobiłeś tą yzf lub jaki maksymalny dystans da radę na tym przesiedzieć, żeby nie połamać pleców?
@kravetr - powiesz mi jaki największy dystans zrobiłeś tą yzf lub jaki maksymalny dystans da radę na tym przesiedzieć, żeby nie połamać pleców?
- Delthir
- Świeżak
najwiekszy to chyba jak ja kupilem i jechalem do domu
to jakies 300km
na poczatku bylo troche nie wygodnie bo 1 raz na czyms takim jechalem
jakas polowe trasy to troche bolaly rece a potem tak jakbym sie do tego przyzwyczail i nie czułem juz bulu
ogonie tak jak smigam dziennie po okolo 50km to dlonie lekko bola bo sie na nich trzeba opierac i od kierownicy troche odciska ale mysle ze jakbym mial jakies rekawice (w planach zakupu juz ze 3 miechy
) to powinno byc lepiej 

- kravter
- Świeżak
kravter napisał(a):najwiekszy to chyba jak ja kupilem i jechalem do domuto jakies 300km
na poczatku bylo troche nie wygodnie bo 1 raz na czyms takim jechalem
jakas polowe trasy to troche bolaly rece a potem tak jakbym sie do tego przyzwyczail i nie czułem juz bulu
ogonie tak jak smigam dziennie po okolo 50km to dlonie lekko bola bo sie na nich trzeba opierac i od kierownicy troche odciska ale mysle ze jakbym mial jakies rekawice (w planach zakupu juz ze 3 miechy
) to powinno byc lepiej
Jak ręce trochę pobolą to trudno

Dziękuję wszystkim za pomoc i Tobie kravetr szczególnie

Temat to zamknięcia.
- Delthir
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości