Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
-
andrzej551 - Bywalec
Powiem tak. ja mam zebatki 11/44 i na kolo to tak sobie idzie. nie wiem moze sie boje troche albo co. nie probowalem na stopkach pasazera(bo jak dlamnie za wysoko i hamulca niemam pod noga) jakis pro nie jestem w jezdzie na kole ale najlepiej to na kolo rwalo mi sie simsonem. Nawet z gazu szedl. Natomiast jesli chodzi o stopale to rs nadaje sie do tego bardzo dobrze oczywiscie jezeli masz dobra opone. ja mam obecnie stara opone i ona kompletnie sie nie trzyma(ucieka na bok). mysle ze jakbys zmienil zebatki naprawde na takie na przyspieszenie to w 65% bys ie nadawala. ale nie jestem w 100% pewny. tak ze tak... ;p
- Morrogh
- Świeżak
Wysokoobrotowy cylek na mebramie, nie wymagajcie od tego cudow, mala zebatka zdawcza na elastycznosc troche da, zreszta waga tego moto, pozostawia wiele do zyczenia, duszace to moto gaznik, jak dasz wiekszy gaznik, zebatki na moc/przyspieszenie to bedzie git. Co do sima to gdyby mial lepszy wachacz, lepszy hamulec z przodu, to dla mnie moto (w 50 oczywiscie) idealne.
edit: jakie macie felgi w rs-kach ? 17 cali?
edit: jakie macie felgi w rs-kach ? 17 cali?
Ostatnio edytowano 13/10/2009, 15:47 przez talta, łącznie edytowano 1 raz
- talta
- Mieszkaniec forum
-
andrzej551 - Bywalec
- Mateusz149
- Bywalec
ja z przodu mam 16cali a z tylu 17. co do stopali sie zgodze w 100%. hamulce w rs'kach sa jak dlamnie swietne. moim zdaniem jakby zrobili silnik do tej apki nisko obrotowy to by byla prawie ze idealna do stuntu. a tak to trzeba mocno krecic ja zeby wejsc w ten moment obrotowy. Apropos tej techniki do wheele., mozesz powiedziec mniej wiecej jak rwiesz na kolo rs??
- Morrogh
- Świeżak
Co do silnika am to nie bede sie dalej wypowiadal, bo uznacie mnie za jakiegos dziwaka, ktory widzi tylko swoj silnik simsonowski ale ja o jego wadach wiem bardzo duzo, w tych silnikach duzo bym zmienil (mowie o jednym i drugim) ale nie jest to przemyslane ani nie poparte zadnymi testami ani niczym, moze kiedys jak bede spal na kasie i sie nudzil i bede pamietal o 50ccm
co do tych kol, to mozecie mi podac sednice oski, bede wdzieczny

co do tych kol, to mozecie mi podac sednice oski, bede wdzieczny

- talta
- Mieszkaniec forum
Jak siÄ™ nie myle to ma prÄ…dnice.
Morrogh to prawda. W starej wersji przednia felga jest mniejsza
Morrogh to prawda. W starej wersji przednia felga jest mniejsza

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Jedyny sposób to sprawdzenie numerów silnika i zadzwonienie do serwisu. Nie pamiętam w którym miejscu jest on na Am6.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Pewnie gdzies na karterach, ale przeciez kartery tez mozna zmienic, ja bym sie nie bawil w skladaki, popros go zeby ci pokazal stary silnik, w sumie wazne zeby ten silnik byl zdrowy, a z ktorego roku to juz malo wazne, ale ja bym sie nie bawil w to, bo ciezko sprzedac. W 95 nie byly jeszcze am5 ?
- talta
- Mieszkaniec forum
w 95 byly chyba am3 chodz na allegro widzialem te roczniki z silnikami am6
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
po pierwsze to musisz sie nim przejechac, zobaczyc jak sie wkreca, jak z moca, jak zapala, czy slychac jakies stuki czy dzwonienie w silniku, czy nie cieknie olej albo cos, czy nie ma luzow na glówce kierownicy, jaki stan zebatek, czy lancuch nie rozciagniety mocno, czy biegi wchodza, czy prosta rama( przejedz sie i posc kierownice, jak bedzie cie sciagac na ktoras strone to rama jest krzywa) popatrz na tarcze hamulcowae, klocki i wiecej nie pamietam ;p
- Morrogh
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości