Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
ok zakładając że zrobi prawko na motor...
jaki motor byscie polecili w pojemnościech pomiędzy 250 a 500?
do jazdy miedzy samochodami w trafikach i jednoczesnie na puste autorstrady
podobajÄ… mi sie supersporty z wyglÄ…du i nakedy
i tez tak między 10-17tys zł
jaki motor byscie polecili w pojemnościech pomiędzy 250 a 500?
do jazdy miedzy samochodami w trafikach i jednoczesnie na puste autorstrady
podobajÄ… mi sie supersporty z wyglÄ…du i nakedy
i tez tak między 10-17tys zł
- Seisen
- Świeżak
C-bool coś Ty się tak uparł na te 500, cbf 600 ma 78 koni i każdy spokojnie może go brać na swój pierwszy motocykl.
- Demotywatrrro
- Świeżak
Najpierw chciał 125cc, dopiero teraz zmienił zdanie na coś większego, więc nie ma już sensu go wysyłać do Motocykli.
aaa i jeszcze GS 500
C-bool napisał(a):CBF 500.
aaa i jeszcze GS 500

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Witam chciałbym sobie kupić jakiś motor o pojemności 125. Najlepiej sportowy (np. Aprilia RS).
Max do 5000zł.
Wzrost:170cm.
Waga:60.
I mam pytania:
1. Czy dwusówy często się psują?
2. Jakbym kupił motor Aprilia RS z 2003 roku, to ona by mi wytrzymała ze 3 lata?
Max do 5000zł.
I mam pytania:
2. Jakbym kupił motor Aprilia RS z 2003 roku, to ona by mi wytrzymała ze 3 lata?
Ostatnio edytowano 3/7/2009, 05:40 przez Predatorfull, łącznie edytowano 2 razy
- Predatorfull
- Świeżak
Witam, iż jest to mój pierwszy post przedstawię się. Nazywam się Kuba, mam 16 lat i przymierzam sie do kupna motorka (co prawda dopiero na wiosnę, bo teraz mi sie nie opłaca bo cale wakacje bede poza miejscem zamieszkania, dlatego chce sobie kupić na następny sezon).
A więc tak;
Poszukuje motorka 125 cc, ścigacz co byście mi poradzili, trochę juz czytałem i wybrałem dla siebie takie oto 2 modele: Rs oraz Mito. Aha, na zakup motorka chce przeznaczyć 8000 tys. i motorek żeby był tak od 2003 roku. Wcześniej miałem ogara 900 , wiec biegi i mniej więcej jak się jeździ po drodze to już wiem. (jeździłem nim jeden sezon, po czym, sprzedałem, bo chciałem coś większego). I teraz szperam po internecie i szukam wszelkich informacji o tych dwóch modelach, żeby na wiosnę już być dobrze do edukowanym i kopić mojego wymarzonego Bzyka ; )
W grę wchodzą tylko ścigacze, nie enduro, crossy czy inne motorki. Za wszystkie rady z góry dziękuje. ; )
Chodzi mi o to, żeby mi coś powiedzieć o tych dwóch konkretnych modelach, wszystkie wasze opinie bardzo mi sie przydadzą. Ewentualnie poradzić jakiś inny model ; >
A więc tak;
Poszukuje motorka 125 cc, ścigacz co byście mi poradzili, trochę juz czytałem i wybrałem dla siebie takie oto 2 modele: Rs oraz Mito. Aha, na zakup motorka chce przeznaczyć 8000 tys. i motorek żeby był tak od 2003 roku. Wcześniej miałem ogara 900 , wiec biegi i mniej więcej jak się jeździ po drodze to już wiem. (jeździłem nim jeden sezon, po czym, sprzedałem, bo chciałem coś większego). I teraz szperam po internecie i szukam wszelkich informacji o tych dwóch modelach, żeby na wiosnę już być dobrze do edukowanym i kopić mojego wymarzonego Bzyka ; )
W grę wchodzą tylko ścigacze, nie enduro, crossy czy inne motorki. Za wszystkie rady z góry dziękuje. ; )
Chodzi mi o to, żeby mi coś powiedzieć o tych dwóch konkretnych modelach, wszystkie wasze opinie bardzo mi sie przydadzą. Ewentualnie poradzić jakiś inny model ; >
- The Doctor
- Świeżak
Predatorfull napisał(a):Witam chciałbym sobie kupić jakiś motor o pojemności 125. Najlepiej sportowy (np. Aprilia RS).
Max do 5000zł.
I mam pytanie: Czy dwusówy często się psują?
Tu jest prosta odpowiedz:
Jak dbasz tak masz.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
(chodzi o scigacza) zapytam jeszcze raz tylko dziś na spokojniej.Chodzi mi dokładnie o motocykle a dokładniej marki o pojemności 125 takie jak:Aprilla,cagiva,honda,yamaha. chodzi mi o to że na pierwszy żut oka najlepsza honda i yamaha o cagivie czytałem na jednym forum że mocna ale strasznie awaryjna to samo o aprilli że awaryjna ale chodzi o co że co tam sie tak psuje? i części są droższe od yamahy albo hondy? czy o to że rzeczywiście drogie a trzeba częsciej ją remontować ? i czy aprilla jest szybsza od np. yamahy tzr?no i aprille dużo tańsze znajdzie stary rocznik nawet za 2500 a o honde ciężko
- tokarz144
- Świeżak
Predatorfull napisał(a):Witam chciałbym sobie kupić jakiś motor o pojemności 125. Najlepiej sportowy (np. Aprilia RS).
Max do 5000zł.
I mam pytania:
Dwusuwy nie psują się szybko tylko szybciej się zużywają, co wymaga remontu silnika co kilkadziesiąt tysięcy kilometrów (jak każdy motocykl).
Aprilia RS z 2003 r. w dobrym stanie wytrzyma na pewno dłużej niż 3 lata.
tokarz144 napisał(a):(chodzi o scigacza) zapytam jeszcze raz tylko dziś na spokojniej.Chodzi mi dokładnie o motocykle a dokładniej marki o pojemności 125 takie jak:Aprilla,cagiva,honda,yamaha. chodzi mi o to że na pierwszy żut oka najlepsza honda i yamaha o cagivie czytałem na jednym forum że mocna ale strasznie awaryjna to samo o aprilli że awaryjna ale chodzi o co że co tam sie tak psuje? i części są droższe od yamahy albo hondy? czy o to że rzeczywiście drogie a trzeba częsciej ją remontować ? i czy aprilla jest szybsza od np. yamahy tzr?no i aprille dużo tańsze znajdzie stary rocznik nawet za 2500 a o honde ciężko
Nie da się określić, który motocykl jest najlepszy i się szybciej psuje, bo to zależy od danego egzemplarza. Wszystko się psuje tak samo jak się nie dba.
Co do osiągów to najlepsze ma Cagiva Mito.
-
Frugos - Bywalec
no tylko trzeba np od znajomego a ja jak bym miał kupować to z allegro więc chyba ciężko będzie z allegro niedrogo dobry motor kupić bo co z jazdy próbnej jak przejade 100m i będzie jeździł a potrm po 40km się może zepsuć
- tokarz144
- Świeżak
- The Doctor
- Świeżak
- Predatorfull
- Świeżak
akurat by sie pomalu remont zblizal.Ale przebieg wydaje sie oryginalny.Jek jeszcze nie mialq remontu to tak za +/- 5 kkm masz do wydania 1000-1500 zł.Pozatym powinna smigac bez problemu.Po remoncie(tlok itp) zrobisz kolejne ok 20 tys spokojnie 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości