Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Nie robi mi to zbyt wiele różnicy czy biegówka czy automat chociaż bardziej szedł bym w stronę biegówki, możesz coś więcej mi powiedzieć o tej DNA ? Ewentualnie chylił bym się też do jakiejś Enduro/Szosowo turystycznego, jest coś takiego - ciekawego, mówię o 50'tce.
- Glad
- Świeżak
Szosowo turystyczne to obczaj rs tuono
Zacny sprzecik

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Co mogę ci więcej powiedziec o DNA? To skuter o wyglądzie nakeda.... Tyle mam do powiedzenia
Ja wybrał bym jakieś SuperMoto... Aprilia MX50 lub na przykład HM CRE 50 Six Comp..... Sprzęt bajka....

Ja wybrał bym jakieś SuperMoto... Aprilia MX50 lub na przykład HM CRE 50 Six Comp..... Sprzęt bajka....
-
macello - Świeżak
Koloxus napisał(a):Chodzi mi o to, żeby motor był mało awaryjny i jakiś w miarę nowy rocznikNie chce skutera a to czy enduro czy scigacz to raczej enduro bo na scigaczu to ja bym smiesznie wygladal
Wybór jest duży. Praktycznie większość ma te same silniki - AM6, które są godne polecenia.
Fajny endurak, który moim zdaniem wygląda najlepiej z klasy 50ccm to Aprilia RX 50.
-
Frugos - Bywalec
macello napisał(a):Co mogę ci więcej powiedziec o DNA? To skuter o wyglądzie nakeda.... Tyle mam do powiedzenia
Dzięki za pomoc, jednakże całkiem spodobał mi się motocykl wymieniony przez 'kolegę' wyżej, jak byście mieli jeszcze jakieś propozycję to walcie śmiało, tak w ogóle - wsiądę spokojnie na te motorki, wygodnie mi będzie ?
- Glad
- Świeżak
Glad napisał(a):wsiądę spokojnie na te motorki, wygodnie mi będzie ?
Powinno być OK.
Ogólnie to Aprilia MX, którą zaproponował kolega marcello to to samo co RX tylko w wersji SuperMoto. Jest bardziej przeznaczony do jazdy po ulicy. Enduro też może być używane normalnie po ulicy, wystarczy zmienić opony na szosowe (wtedy można mieć całkiem uniwersalne moto na każdą drogę).
Różnice pomiędzy SuperMoto a Enduro - wielkość i szerokość felg i ogumienia.
Ja proponuje Enduro.
-
Frugos - Bywalec
macello napisał(a):Najlepszy pod jakim względem?
Ja osobiście uporządkowałbym to tak:
Derbi GP1 - Gilera Runner - NRG Power - Speed i Benelka
Dzięki za pomoc. Czemu akurat tak uporządkowałeś? Nie widziałeś jakiegoś nowego Derbi GP1 w cenie ok 9tys.(ja najtańszego za 9500 widziałęm), jakbyś zobaczył, albo ktoś inny to dajcie znać.
Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
wyglada smiesznie, jest troche plastikowa
silnik nie jest super zamulony, podobno to wyciaga 80km/h
silnik podobny do ogara (nie wiem czy nie ten sam)
ja bym sie w to nie pchal, nowa kosztuje ok. 6k (rok temu patrzylem to tak staly), a ostatni widzalem z 2007roku za 2000zl
ogolnie nie popularny motocykl na naszych drogach
za kase na jawe wolalbym tego keewaya sm albo enduro
nowy z rocznika '07 5,5k ale tak czy tak lepiej kupic markowa uzywke
silnik nie jest super zamulony, podobno to wyciaga 80km/h
silnik podobny do ogara (nie wiem czy nie ten sam)
ja bym sie w to nie pchal, nowa kosztuje ok. 6k (rok temu patrzylem to tak staly), a ostatni widzalem z 2007roku za 2000zl
ogolnie nie popularny motocykl na naszych drogach
za kase na jawe wolalbym tego keewaya sm albo enduro
nowy z rocznika '07 5,5k ale tak czy tak lepiej kupic markowa uzywke
- talta
- Mieszkaniec forum
Aha
a jezeli będę kupował używke to też się nie opłaca ? np. taką ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1374146
a jezeli będę kupował używke to też się nie opłaca ? np. taką ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1374146
- Koloxus
- Świeżak
"Zadna rs czy tzr nie ma z nia szans"
Chiński czterosów po tunie na 70 nie daje rady nawet seryjnej rs (wbijasz dwójke i go tracisz xD ) Szukaj markowych uzywek yamahy,aprili,derbi,malaguti...

Chiński czterosów po tunie na 70 nie daje rady nawet seryjnej rs (wbijasz dwójke i go tracisz xD ) Szukaj markowych uzywek yamahy,aprili,derbi,malaguti...
-
talta napisał(a):podobno to wyciaga 80km/h
50cc 4T? Chyba z górki i przy dobrym wietrze

Koloxus napisał(a):A czy derbi gpr replica nie bedzie na mnie za male?
Mój znajomy o takim samym wzroście co Ty chciał sobie kupić właśnie "ścigacza" pięćdziesiątkę i jak pojeździł na TZR'kach, RS'kach itd. to zdecydował sie na enduraka, bo mówił, że na tamtych wyglądał jak na psie.
-
Frugos - Bywalec
Najwieksze z derbi to chyba senda.Gpr itp sa male troche,no chyba ze te nowe ale to juz troszke inna cena..
-
-
Frugos - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości