Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
cagiva planet, fajna jest tylko ze jest ich strasznie mało na rynku i ciężko znaleźć w miare nowy i dobry egzemplarz.
TDR-ka popostu nie pasuje mi zabardzo i nie podoba mi sie moze nie tyle co nie podoba ale sa same stare roczniki z duzymi przebiegami.
Może znacie coś jeszcze ?
Hyosung GT 125 tez ciekawy ale mały :/
Coś większego, ale żeby miało przynajmniej średnie osiągi.
Po za (Malaguti,Satelis,Burgman)
TDR-ka popostu nie pasuje mi zabardzo i nie podoba mi sie moze nie tyle co nie podoba ale sa same stare roczniki z duzymi przebiegami.
Może znacie coś jeszcze ?
Hyosung GT 125 tez ciekawy ale mały :/
Coś większego, ale żeby miało przynajmniej średnie osiągi.
Po za (Malaguti,Satelis,Burgman)
- rucio16
- Świeżak
rucio16 - no kurcze, duże masz wymagania..
Ciężko jest połączyc super osiągi z wygodą w klasie 125ccm...
Byłem posiadaczem Cagivy Planet 125. Wersja Evo, 7 biegów itp... Jak wiadomo to samo co Mito... Jeżeli chodzi o wygodę na Planetce to byłem bardzo, ale to bardzo zadowolony...
Co prawda coś typu NSR, jest mało wygodne, no ale już jakieś enduro tupu - Yamaha DT 125 jest wymiarę wygodna...

Ciężko jest połączyc super osiągi z wygodą w klasie 125ccm...
Byłem posiadaczem Cagivy Planet 125. Wersja Evo, 7 biegów itp... Jak wiadomo to samo co Mito... Jeżeli chodzi o wygodę na Planetce to byłem bardzo, ale to bardzo zadowolony...
Co prawda coś typu NSR, jest mało wygodne, no ale już jakieś enduro tupu - Yamaha DT 125 jest wymiarę wygodna...

-
macello - Świeżak
Parę razy jeździłem na DT jako pasażer i powiem ci, że całkiem całkiem
No na Planetce pasażer ma gorzej, znacznie gorzej 

-
macello - Świeżak
A o jaką pojemność Ci chodzi? Jeśli o 50cc, to to nie są ścigacze tylko motorowery wyglądające jak motocykl sportowy. Jak niczym nie jeździłeś, to najlepiej kup enduraka, na polach naucz się podstawowych rzeczy, potem normalnie jeździj i jak opanujesz jazdę to wsiadaj na ścigaczopodobne 50cc.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Enduro mają trochę niewygodną kanapę, co przy dłuższej jeździe może być uciążliwe.
Najlepsze osiągi z takich bardziej turystyków ma Cagiva Super City 125 - silnik taki jak w Mito (7 biegowy, 40KM).
Po za tym nie wiem dlaczego uważasz, że TDR'ki są stare (2002r.).
Jeżeli masz na myśli "ścigacze" w przedziale 50-125cc to tak (tyle, że opanowanie jazdy do perfekcji może zając trochę czasu).
Najlepsze osiągi z takich bardziej turystyków ma Cagiva Super City 125 - silnik taki jak w Mito (7 biegowy, 40KM).
Po za tym nie wiem dlaczego uważasz, że TDR'ki są stare (2002r.).
PLUSEV napisał(a):Krótka piłka. Nigdy nie jeździłem na żadnym motocyklu (tylko kilkakrotnie na skuterze). Czy jest sens kupować ścigacza na 1 moto? Czy nie ma szans się nauczyć?
Jeżeli masz na myśli "ścigacze" w przedziale 50-125cc to tak (tyle, że opanowanie jazdy do perfekcji może zając trochę czasu).
-
Frugos - Bywalec
siemka.
Szukam dobrego sqtera 50cc.
Zależy mi na osiągach i bezawaryjności(taki w miarę bez awaryjny) w grę nie wchodzą chińszczaki. Mogę dać (raczej nowy) do ok. 6000zł, mozecie podac tez pare lekko drozszych. Mam 14 lat, 191 cm wzrostu(więc też żeby nie był za mały).
Myslałem o speedfight 2(lub 3, albo jetforce, bo nie wiem, ktory lepszy), Zipp Quantum, Gilerra Runner, moze tez Benelli. Co polecacie, dajcie też jakieś swoje propozycje. Dzięki z góry
Już ktoś napisałwczeąśniej ,ze aeox, ale mam 190 wzrostu to aerox za mały raczej jest. Co byście jeszcze proponowali????
Zależy mi na osiągach i bezawaryjności(taki w miarę bez awaryjny) w grę nie wchodzą chińszczaki. Mogę dać (raczej nowy) do ok. 6000zł, mozecie podac tez pare lekko drozszych. Mam 14 lat, 191 cm wzrostu(więc też żeby nie był za mały).
Myslałem o speedfight 2(lub 3, albo jetforce, bo nie wiem, ktory lepszy), Zipp Quantum, Gilerra Runner, moze tez Benelli. Co polecacie, dajcie też jakieś swoje propozycje. Dzięki z góry
Już ktoś napisałwczeąśniej ,ze aeox, ale mam 190 wzrostu to aerox za mały raczej jest. Co byście jeszcze proponowali????
Pal gume, a nie dusze.
- Szymexosw
- Świeżak
Frugos napisał(a):Enduro mają trochę niewygodną kanapę, co przy dłuższej jeździe może być uciążliwe.
Po za tym nie wiem dlaczego uważasz, że TDR'ki są stare (2002r.).PLUSEV napisał(a):Krótka piłka. Nigdy nie jeździłem na żadnym motocyklu (tylko kilkakrotnie na skuterze). Czy jest sens kupować ścigacza na 1 moto? Czy nie ma szans się nauczyć?
Tak, myślę o jakimś 50-125cc. Enduro w ogóle mi się nie podobają, a motocykl nie ma mi służyć do "tłuczenia" się po polach, lecz jazdy po normalnych drogach.
Z jakiego rocznika najlepiej kupić moto do nauki? Wiadomo, że kilka wywrotek się na pewno zaliczy i szkoda zniszczyć jakieś nowe moto. Oczywiście najlepiej byłoby, aby móc ten motocykl sprzedać.
- PLUSEV
- Świeżak
Szymexosw napisał(a):siemka.
14 lat i 191cm wzrostu?? Szok

Gilera Runner moim zdaniem wchodzi tylko w grę.... Bo po prostu jesteś za duży na inne

-
macello - Świeżak
PLUSEV napisał(a):Tak, myślę o jakimś 50-125cc. Enduro w ogóle mi się nie podobają, a motocykl nie ma mi służyć do "tłuczenia" się po polach, lecz jazdy po normalnych drogach.
Z jakiego rocznika najlepiej kupić moto do nauki? Wiadomo, że kilka wywrotek się na pewno zaliczy i szkoda zniszczyć jakieś nowe moto. Oczywiście najlepiej byłoby, aby móc ten motocykl sprzedać.
Do nauki to tym bardziej nic obudowanego, no chyba, że stać Cię na częstą wymianę wszystkich plastików.
A enduro nie służy tylko do jeżdżenia po polach, dajesz opony supermoto i jest motor uniwersalny.
-
Ja bym nie radził, tak jak mówisz nie ustrzeżesz się gleby prędzej czy później, wtedy taka TZR'ka ostro na wartości straci, z racji połamanych plastików, itd. Możesz pomyśleć też nad czymś pośrednim, tj. nakedy, jak np. Derbi GPR Nude albo Malaguti Drakon Naked. W nich nie ma zbyt dużo plastików do ewentualnej wymiany... Drakona miałem i na moich oczach kolega miał ślizga przy 70 km/h... Nic aż tak wielkiego się nie stało , tylko tylny plastik zdarty kant do drewna miał, osłona od katalizatora starta, klamka sprzęgła lekko przytarta, no i czasza też lekko.
-
tak ku przestrodze jakby się komuś zachciało zbyt mocnego sprzeta... http://www.youtube.com/watch?v=WBc4U3ja ... re=related
od samego początku widać co i jak. Poczekajcie do końca to zobaczycie także dlaczego ochraniacze się przydają!!!
Pozdro dla młodych miłośników 2oo - nie przedkładajcie zycia nad szpan
od samego początku widać co i jak. Poczekajcie do końca to zobaczycie także dlaczego ochraniacze się przydają!!!
Pozdro dla młodych miłośników 2oo - nie przedkładajcie zycia nad szpan
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Jeżeli chcesz skuter 50cmm do takiego wzrostu jakim tutaj nam ów "szpanujesz"
To tak jak już mówiłem Runner, NRG Power, CPI GTR, Derbi GP1 może i Peugeot Elyseo.... To z takich większych....
Ach... No jeżeli chodzi o skuter to fajnym rozwiązaniem jest Derbi GP1, ale tylko w wersji zamkniętej (silnik między nogami)... Osiągi jak na 50cmm powalają...
A nie lepiej jakąs biegóweczke?

Ach... No jeżeli chodzi o skuter to fajnym rozwiązaniem jest Derbi GP1, ale tylko w wersji zamkniętej (silnik między nogami)... Osiągi jak na 50cmm powalają...
A nie lepiej jakąs biegóweczke?
-
macello - Świeżak
C-bool napisał(a):Ja bym nie radził, tak jak mówisz nie ustrzeżesz się gleby prędzej czy później, wtedy taka TZR'ka ostro na wartości straci, z racji połamanych plastików, itd. Możesz pomyśleć też nad czymś pośrednim, tj. nakedy, jak np. Derbi GPR Nude albo Malaguti Drakon Naked. W nich nie ma zbyt dużo plastików do ewentualnej wymiany... Drakona miałem i na moich oczach kolega miał ślizga przy 70 km/h... Nic aż tak wielkiego się nie stało , tylko tylny plastik zdarty kant do drewna miał, osłona od katalizatora starta, klamka sprzęgła lekko przytarta, no i czasza też lekko.
A CBR 125? Ona nie wydaje się jakoś specjalnie zabudowana tymi owiewkami (a może tylko mi się tak wydaje). Tylko czy nie będzie za mocna?
- PLUSEV
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości