Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Onexon napisał(a):wojtasmazi1 napisał(a):[...]
125/50 to przestepstwo wiec sobie odposc
[...]
Ktoś może wytłumaczyć dlaczego ?
Jeśli jest z 2005r. i ma papiery na 50 ccm to też jest nielegal ?
Czy nie da się tak zablokować żeby było 125 legalnie na 50 ccm ?
p.s jeśli gdzieś to było poruszane to przepraszam za spam ale ja nic nie znalazłem .
Po przeczytaniu tego postu wcale się nie dziwie że nie mogłeś znaleźć...
Nie piszcie już na ten temat bo się tym zajmę.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Już wszystko wiem lipa z tym jest no ale co zrobić
A więc teraz już wiem że pośmigam sobie na Hondzie CBR 125 lub NSR 125 bo mam tylko karte a dopiero za rok moge robić prawko kat. A1.
No więc pytanie do tematu.
Chce kupić motor 50 ccm (max 80 ccm) tylko najlepiej żeby był to czterosów bo lepiej brzmi. Jak dotąd nie znalazłem żadnego motorku 4suwowego. Jeśli takich nie ma to co najlepiej wybrać: Yamache TZR ; DERBI GPR ; Cagiva Mito czy Aprilla RS.
Kasa do wydania to max 9 tys (wliczając w to koszty ewentualej rejestracji bądź przygotowania do sezonu etc.)
Wzrost: 176 waga: 55
A więc teraz już wiem że pośmigam sobie na Hondzie CBR 125 lub NSR 125 bo mam tylko karte a dopiero za rok moge robić prawko kat. A1.
No więc pytanie do tematu.
Chce kupić motor 50 ccm (max 80 ccm) tylko najlepiej żeby był to czterosów bo lepiej brzmi. Jak dotąd nie znalazłem żadnego motorku 4suwowego. Jeśli takich nie ma to co najlepiej wybrać: Yamache TZR ; DERBI GPR ; Cagiva Mito czy Aprilla RS.
Kasa do wydania to max 9 tys (wliczając w to koszty ewentualej rejestracji bądź przygotowania do sezonu etc.)
Wzrost: 176 waga: 55
-
Onexon - Świeżak
mam pytanie czy kupując pierwsze moto (zdecyduję się chyba na Rebel) powinienem wybrać 125 czy 250. Chodzi o to że 125 podobno szybko się znudzi i prędkość max 90 to nie za wiele ale znowu 250 czy nie jest za duża na pierwsze moto?
- grypsiarz
- Świeżak
Z tym budrzetem kupisz dosc swierze moto. Co do wyboru brał bym tzr. Dla mnie jest najładniejsza. Wszystkie z tych 50 ze "scigaczy" dysponuja podobna moca i osiagami.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Są ale tylko chińczyki, a ich lepiej unikaj. Po za tym w tak niskich pojemnościach silnik czterosuwowy jest bardzo awaryjny dlatego się ich nie stosuje (już nie mówiąc o tym, że jest słaby).
250 jest idealne na pierwsze moto. Ja również polecam 250 zamiast 125 jeżeli masz taką możliwość.
grypsiarz napisał(a):mam pytanie czy kupując pierwsze moto (zdecyduję się chyba na Rebel) powinienem wybrać 125 czy 250. Chodzi o to że 125 podobno szybko się znudzi i prędkość max 90 to nie za wiele ale znowu 250 czy nie jest za duża na pierwsze moto?
250 jest idealne na pierwsze moto. Ja również polecam 250 zamiast 125 jeżeli masz taką możliwość.
-
Frugos - Bywalec
250cc dużo lepsze, jeśli chodzi o 4T to jest bardziej elastyczne i przy 100 km/h nie pałuje się tak mocno jak 125cc... Mocą też nie powala, więc na początek w sam raz.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
wojtasmazi1 napisał(a):Z tym budrzetem kupisz dosc swierze moto. Co do wyboru brał bym tzr. Dla mnie jest najładniejsza. Wszystkie z tych 50 ze "scigaczy" dysponuja podobna moca i osiagami.
Właśnie też najbardziej mi się podoba TZR, szkoda że to tak pierdzi ale trudno przeżyje ;] chce wkońcu mieć motor .
A co do tej TZR to jak jest z jej awaryjnością oraz częściami (dostępność i koszty) ??
-
Onexon - Świeżak
Dostepnosc czesci jest bardzo przyzwoita. Cen wiesz trudno mi powiedziec ale mozesz zobaczyc ceny na www.mieloch.pl ale mysle tragedi nie bedzie. Co do awaryjnosci zalezy co kupisz jezeli kupisz cos zadbanego bez uszkodzen i sam bedziesz dbał to powinienes cieszyc sie jazda i nie myslec o problemach.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości