Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Ja NSR-ke. Podobno jest większa choć nigdy nie porównywałem tych moto stojących obok siebie. Właściwości jezdne też ma lepsze bo Honda i awaryjność zerowa bo to Honda
( nie licząc remontów silnika ale w rs tez to jest).

Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Mogła być szybsza ale po przeróbkach. Kupując powinieneś patrzeć na to co się zawsze patrzy czyli wszystko. Na ścigaczu jest artykuł o tym co i jak z używkami. Jeżeli chodzi o remont to nerka z 30k przebiegu powinna go mieć nie dawniej niż 5k km.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
deyna napisał(a):Właściwości jezdne też ma lepsze bo Honda i awaryjność zerowa bo to Honda
Ale argument że właściwości jezdne lepsze xD
Aprilia jest szybsza i dużo lepiej się prowadzi po zakrętach. Gabaryty są zbliżone.
Jak chcesz latać po winklach bierz RS. Ale jeśli ma być to dla Ciebie główny środek transportu i zabawka to bierz NSR.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Jak chcesz latać po winklach bierz RS. Ale jeśli ma być to dla Ciebie główny środek transportu i zabawka to bierz NSR.
W takim razie NSR, bo właśnie do tego będę jej używał:)
Wiem mniej więcej na co ogólnie patrzeć w motorach i będę kupował z tatą który miał już parę maszyn, więc chyba sobie poradzę i z tym:)
A co można zrobić w NSR żeby nie orać mocno silnika a poprawić te osiągi?
- seevin
- Świeżak
Ja mam takie pytanie co będzie lepsze : Aprilia RS, Yamaha TZR, Honda NS-1 czy coś innego z tego typu ? zależy mi na tym żeby tez utrzymanie nie było horrendalnie duże, ale i osiągi dobre . Koszty do około 6000 zł .
Z góry dzięki
Z góry dzięki

- speedfighter636
- Świeżak
Witam.
Planuję kupno swojego pierwszego motocykla i kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Mam bardzo niewielkie doświadczenie w jeździe a to dla tego, że najwyższa instancja nie zgodziła się na prawko A1 ani jak byłem młodszy na skuter, ani żadną 50-tkę.
Jeździłem sporadycznie ogarkiem kumpla, no i przejeździłem ze dwie godziny Yamahą YBR 125. Tak więc jestem totalnym żółtodziobem. Z natury nie pociąga mnie jazda na granicy... Jestem ostrożny. Nie interesują mnie motocykle enduro czy cross. Mam 174 cm wzrostu, ale nie jestem chudy, trochę siły mam. Myślę nad kupnem naked'a albo ścigacza, w grę wchodzi też chopper (ktoś w rodzinie miał i nawet mi się podobał). Na motocykl mogę przeznaczyć jakiś 7000 pln, co byście polecili?
Proszę o odpowiedz, bo już się kompletnie zgubiłem w tym...
pozdrawiam
Planuję kupno swojego pierwszego motocykla i kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Mam bardzo niewielkie doświadczenie w jeździe a to dla tego, że najwyższa instancja nie zgodziła się na prawko A1 ani jak byłem młodszy na skuter, ani żadną 50-tkę.
Jeździłem sporadycznie ogarkiem kumpla, no i przejeździłem ze dwie godziny Yamahą YBR 125. Tak więc jestem totalnym żółtodziobem. Z natury nie pociąga mnie jazda na granicy... Jestem ostrożny. Nie interesują mnie motocykle enduro czy cross. Mam 174 cm wzrostu, ale nie jestem chudy, trochę siły mam. Myślę nad kupnem naked'a albo ścigacza, w grę wchodzi też chopper (ktoś w rodzinie miał i nawet mi się podobał). Na motocykl mogę przeznaczyć jakiś 7000 pln, co byście polecili?
Proszę o odpowiedz, bo już się kompletnie zgubiłem w tym...
pozdrawiam

-
Gwizdi - Świeżak
Proponuję Ci Yamahę TZR, a jeśli nie ją, to Aprilie RS, a jeśli nie, to Derbi GPR. Chociaż możesz jeszcze patrzeć za Peugeotem XR6, Rieju RS2.
A z nakedów, to Malaguti Drakon naked (polecam) i Derbi GPR Nude.

A z nakedów, to Malaguti Drakon naked (polecam) i Derbi GPR Nude.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Problem z wyborem 125 ccm im większy tym lepszy
Mam do wyboru Cagive Mito lub Derbi gpr 125 moje fundusze to 6500 zł proszę o odp
- boziu14
- Świeżak
MIto czy gpr
Najbardziej chodzi o to któey z nich jest masywniejszy i ładniej się prezentuje
- boziu14
- Świeżak
Po pierwsze to edytuj posty bo robisz smietnik na forum.
A po drugie co do wygladu to moto musi sie tobie podobac i mysle to jest najwazniejsze. Mi osobiscie z tych dwoch bardziej podoba sie Derbi gpr. Ale jak mial bym wybierac z moto o pojemnosci 125 to wybral bym TZR-ke.
A po drugie co do wygladu to moto musi sie tobie podobac i mysle to jest najwazniejsze. Mi osobiscie z tych dwoch bardziej podoba sie Derbi gpr. Ale jak mial bym wybierac z moto o pojemnosci 125 to wybral bym TZR-ke.
Ostatnio edytowano 13/6/2009, 08:45 przez wojtasmazi1, łącznie edytowano 1 raz
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
ale varadero nie wyglada jak typowy przecinak a kolega dajac nam do wyboru MITO i GPR-a.
Daje nam do zrozumienia ze chce scigacza. Chodz musze ci Talta przyznac racje ze varadero jest bardzo ładne i masywne
Daje nam do zrozumienia ze chce scigacza. Chodz musze ci Talta przyznac racje ze varadero jest bardzo ładne i masywne
-
Fakt jest najmocniejszy, ale kolega wyraznie napisal ze wybierze masywniejszego i tego ktory ładniej sie prezentuje
-
WITAM!!!
Poluje na pierwszy swój motocykl. Chce żeby to był jakiś chopper.
wzrost-178
waga-64
poj-max 250 może być 125
ekonomiczny i łatwo dostępne części
kasa- do 4000 im mniej tym lepiej
Myślałem o hondzie rebel, jak ją oceniacie? Czekam na propozycje.
Proszę napiszcie, zależy mi na opinii kogoś, kto się zna.
Z góry Dziękuje!!!
Poluje na pierwszy swój motocykl. Chce żeby to był jakiś chopper.
wzrost-178
waga-64
poj-max 250 może być 125
ekonomiczny i łatwo dostępne części
kasa- do 4000 im mniej tym lepiej
Myślałem o hondzie rebel, jak ją oceniacie? Czekam na propozycje.
Proszę napiszcie, zależy mi na opinii kogoś, kto się zna.
Z góry Dziękuje!!!
- grypsiarz
- Świeżak
KAWASAKI ELIMINATOR
SUZUKI GN 250
Virago
Suzuki Marauder
Rebel
Aprilia Classic
Yamaha SR 125
Hyosung HMD 125
Ja osobiscie moge polecic Virago, moj ojciec ma tyle samo wzrostu co ty, troche wiecej wagi i bardzo dobrze mu sie nim jezdzi ale on ma 535 ;/ Nie mial z nia zadnych problemow, nic sie nie psulo ale jest ogromna roznica miedzy przednia a tylnia opona i na dziurach to jest masakra i nie raz juz narzekal wiec jak na dziury to motocykl sie nie nadaje
SUZUKI GN 250
Virago
Suzuki Marauder
Rebel
Aprilia Classic
Yamaha SR 125
Hyosung HMD 125
Ja osobiscie moge polecic Virago, moj ojciec ma tyle samo wzrostu co ty, troche wiecej wagi i bardzo dobrze mu sie nim jezdzi ale on ma 535 ;/ Nie mial z nia zadnych problemow, nic sie nie psulo ale jest ogromna roznica miedzy przednia a tylnia opona i na dziurach to jest masakra i nie raz juz narzekal wiec jak na dziury to motocykl sie nie nadaje
- talta
- Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości