Co wybrać?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co wybrać?
Witam,
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem skuterka >50cm3. Moją uwagę przykuły dwa modele: Yamaha Aerox i Gilera Runner. Oba nowe i tegoroczne. Prosiłbym o jakieś rady i wskazówki co do wyboru. Dodam, że cena nie gra tutaj roli.
Z góry dzięki,
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem skuterka >50cm3. Moją uwagę przykuły dwa modele: Yamaha Aerox i Gilera Runner. Oba nowe i tegoroczne. Prosiłbym o jakieś rady i wskazówki co do wyboru. Dodam, że cena nie gra tutaj roli.
Z góry dzięki,
- Jakuboss
- Świeżak
Lepiej bierz coś z biegami jak potem chcesz kontynuować przygodę z motocyklami (nie mówi że po skuterze jest nie możliwe), ale takie moto z bigami daj więcej frajdy z jazdy i każdy ci to powie
A jak chcesz nowe sztuki to jedynie wygląd cie powinien interesować bo osiągi mają podobne.

Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
Nie bierzcie piździków z biegami, taki aerox bierz tzr z palcem z dupie.
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
- Piter_Stunter
- Świeżak
Nie ma nic przyjemniejszego niż zmiana biegów co 10km/h, wtedy się nudzić nie można ;D
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
- Piter_Stunter
- Świeżak
To nie chodzi tylko o zmianę biegów inaczej reaguje manual na dodanie /odjęcie gazu a inaczej automat .
W automacie przełożenie zależy od wielkości obrotów a w manualu jest stałe chyba że sie zmieni bieg
W manualu nie tylko przy redukowaniu biegu się robi przegazówke
żeby się szybciej rozpędzić też .
W automacie nie zrobi się takich trików i jazda jest monotonna ale za to ostatnio jechałem skuterkiem i co chwile miałem światła akurat czerwone ,na manualu jest bardziej wku******e takie zatrzymywanie się ruszanie zmienianie biegów co chwilę .
W automacie przełożenie zależy od wielkości obrotów a w manualu jest stałe chyba że sie zmieni bieg

W manualu nie tylko przy redukowaniu biegu się robi przegazówke
żeby się szybciej rozpędzić też .
W automacie nie zrobi się takich trików i jazda jest monotonna ale za to ostatnio jechałem skuterkiem i co chwile miałem światła akurat czerwone ,na manualu jest bardziej wku******e takie zatrzymywanie się ruszanie zmienianie biegów co chwilę .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
I Ty mi to tłumaczysz
Miałem automata, mam manuala ale znacznie większej pojemności, jeździłem na mniejszej pojemności manualu 50ccm i nawet na kole się jeździć nie dało, za to na kiblu spokojnie daje radę...

...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
- Piter_Stunter
- Świeżak
z tych skuterów to Runner lepszy. widziałem wyścig nowego runnera i roxa, runner wygrał (oby 2 seria).
poza tym runner wygodniejszy, większy. wygląd kwestia gustu. natomiast włosi mają większe doświadczenie jeżeli chodzi o skuterki
poza tym runner wygodniejszy, większy. wygląd kwestia gustu. natomiast włosi mają większe doświadczenie jeżeli chodzi o skuterki

-
wikples - Bywalec
biegowka to idealny pomysl na poczatek wiem bo zaczynalem od kibla i teraz ma biegi i to byla zla kolejnosc bo tak to nauczylbym sie dobrze rok temu i teraz mial cos lepszego, a tak to teraz sie "ucze" i bede jezdzil simsonkiem do A1
- talta
- Mieszkaniec forum
Hmm, no to lekko mi skomplikowało sprawę. Pytałem się już wcześniej paru osób i mówiły mi albo żebym brał runner'a albo że oba skutery są naprawdę dobre i to tylko kwestia gustu. A moglibyście mi powiedzieć pod jakim względem rox jest lepszy od gilery?
Nie wiem jak to będzie z tym roxem, bo mam 190cm wzrostu. Chyba lepszy byłby jakiś większy skuter(nie chodzi mi o maxi), taki jak np. gilera.
Aha co do przyszłości. Szczerze mówiąc nie planuję zakupu żadnego motocykla po skuterze.
Z góry dzięki,
Nie wiem jak to będzie z tym roxem, bo mam 190cm wzrostu. Chyba lepszy byłby jakiś większy skuter(nie chodzi mi o maxi), taki jak np. gilera.
Aha co do przyszłości. Szczerze mówiąc nie planuję zakupu żadnego motocykla po skuterze.
Z góry dzięki,
- Jakuboss
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości