Yamaha TZR 125 - Temat ogólny !
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha TZR 125 - Temat ogólny !
Witam! mam pytanie co do spalania mojej TZR 125 i wszystkich innych motocykli 125cm szczególnie TZR125,DT125,TDR125..Moja TZRka jeździ cały czas na otwartym zaworze wydechowym,nie ma blokad w dyfuzorze ani na kolanku..jeżdze dosyć wolno średnio 5-6tys obrotów(jeszcze docieram) jak jade na wysokich obrotach to zaczyna świrować obrotomierz i zaczyna przerywać moto..też nie wiem od czego to sie dzieje możliwe, że moduł skopany
ale chodzi mi o spalanie..ile palą wam sprzęty tej pojemności? bo moja Yamaha jak na oko zaobserwowałem to ok 7L albo i więcej
Od tej pory wszelkie pytania o TZR 125 tylko w tym temacie - Szafa

Od tej pory wszelkie pytania o TZR 125 tylko w tym temacie - Szafa
Nie ma Boga jest Motur!
-
MAXIKING - Świeżak
no to masz odpowiedz przerywa bo sie duusi paliwkiem
spalanie jako takie powinno byc do 6l chyba
moja pali 4 a to 50 :/ no to i tak za duzo ale jak we dupe dostaje to pali 4 a tak nie wiem bo jezdze tylko na maxie bo bez obrotów nie ma jazdy
no więc rozgrzej go sobie i wkrec srubki od gaźniczka 2
następnie na słuch odkręc z deka i krec maneta jak łądnie wchodzi na obroty to jest suupcio;d no jeszcze trzeba sprawdzic jak sie zachowuje w czasie jazdy
najlepiej przeczysc gaźnik i wtedy ustawiaj
spalanie jako takie powinno byc do 6l chyba
moja pali 4 a to 50 :/ no to i tak za duzo ale jak we dupe dostaje to pali 4 a tak nie wiem bo jezdze tylko na maxie bo bez obrotów nie ma jazdy

no więc rozgrzej go sobie i wkrec srubki od gaźniczka 2
następnie na słuch odkręc z deka i krec maneta jak łądnie wchodzi na obroty to jest suupcio;d no jeszcze trzeba sprawdzic jak sie zachowuje w czasie jazdy
najlepiej przeczysc gaźnik i wtedy ustawiaj

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
noo bo ja nie mam org gÄ…bki
mam jedną cienką na jakies 2 3 cm na szpilkach jest a w głębi wsadziłem wepchnołem mocniej taką jakołs zeby czysciło w miarę niestety moja mała była wybrakowana :/
kiedy nie ma tej gąbki w głębi za duzo dostaje powietrza i sie duzi męczy etc więc lepiej niech ona tam zostanie :p
a ty jak sÄ…dzisz??
mam jedną cienką na jakies 2 3 cm na szpilkach jest a w głębi wsadziłem wepchnołem mocniej taką jakołs zeby czysciło w miarę niestety moja mała była wybrakowana :/
kiedy nie ma tej gąbki w głębi za duzo dostaje powietrza i sie duzi męczy etc więc lepiej niech ona tam zostanie :p
a ty jak sÄ…dzisz??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jak kupiłem moto nie było wcale gąbki..dociełem jakąś na wymiar o grubości ok 2cm jest połozona na samej górze pod plastikową pokrywą(chyba dobrze) chodzi na niej ok nie dławi sie itd. gaźnik wydaje mi sie,że też jest wyregulowany dobrze bo chodzi ładnie,nie gaśnie itd..aa jeszcze jedno..przy baku mam 2 kurki jeden chyba idzie do gaźnika a drugi do kranika(nie jestem pewien) no i są one maksymalnie odkręcone, czyli jak przechyle bak to bena leci mocnym strumieniem..ale wiem, że te kurki można regulować..może trzeba je podkręcić?:p szukam juz wszędzie przyczyn więc może zadaje głupie pytania..

Nie ma Boga jest Motur!
-
MAXIKING - Świeżak
Moja TZR 125 4FL 98r roznie zalezy od stylu jazdy jak smigam powoli bez nerwowych ruchów manetka zmieszcze sie w 5,5 a jak ja cisne to max 7 litrów ale srednio wyszlo mi 6,25 litra/100 przy takim mieszanym stylu jazdy . Gażnik zawor wydechowy itp wszystko mam po regulacjach wiec tak wyglada spalanie w mojej TZR 125 4FL ...
Ostatnio edytowano 21/8/2008, 12:38 przez JędrekZDW, łącznie edytowano 1 raz
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
-
JędrekZDW - Bywalec
JędrekZDW napisał(a):Gażniki zawory itp wszystko mam po regulacjach wiec tak wyglada spalanie w mojej TZR 125 4FL ...
Człowieku jak Ty tam masz gaźniki i zawory to moze masz silnik wsadzony od fazera albo r6

Ogólnie to pier***ołęś głupote i tyle.
Pozdro
BTW: Naucz sie edytować posty, bo warna dostaniesz!
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
-
JędrekZDW - Bywalec
JędrekZDW napisał(a):Moja TZR 125 4FL 98r roznie zalezy od stylu jazdy jak smigam powoli bez nerwowych ruchów manetka zmieszcze sie w 5,5 a jak ja cisne to max 7 litrów ale srednio wyszlo mi 6,25 litra/100 przy takim mieszanym stylu jazdy . Gażnik zawor wydechowy itp wszystko mam po regulacjach wiec tak wyglada spalanie w mojej TZR 125 4FL ...
No właśnie ale 4FL ma gaźnik Mikuni 28mm a moja ma 32mm Dellorto

Nie ma Boga jest Motur!
-
MAXIKING - Świeżak
-
JędrekZDW - Bywalec
moja tzr 125 4FL rok 97 spala na trasie poniżej 5L tak to 6L. Może gdybym dzidował to by do 7 doszło ale na docieraniu 7L
Powiem Ci ,że to brednie iż moto lepiej idzie na otwartym zaworze i głupota tak jeździć bo moto na niskich obrotach ma muła i tyle z tego wynika a regulacja to banalna sprawa.
Olej 1L=600km

Olej 1L=600km
Komancz
- komancz4
- Świeżak
moja TZR 125 4FL pali 6.5-7l przy takiej mieszanej jezdzie,,,, jak bym cały czas jezdził ostro to na pewno ponad 7 by wzieła... kurcze i mam troche problem bo nie wiem co zrobic(bo to chyba za duze spalanie jak na 125) probowałem juz gażnikiem sie bawic.. ale ten koles co miał ja wczesniej tez coś chyba koło gaznika robił i jedna srobka jest całkiem zjechana... nie ma jej jak ruszyc.. pozostaje mi chyba kupic nowy gaznik.. 

CBR F4 2000r
.......?? <- czas na zmiane
- Grzesiek467
- Świeżak
@ Grzesiek467
Co Ty dajesz?
Spalanie jest w normie. Zazwyczaj waha się to w granicach 5-10l. Twoje 7l jest przyzwoite. Powinieneś się cieszyć :>
Nie jest tragicznie. Nie wiem jak jest w Tzr, ale dla nerki i rs'ki to norma
Co Ty dajesz?
Spalanie jest w normie. Zazwyczaj waha się to w granicach 5-10l. Twoje 7l jest przyzwoite. Powinieneś się cieszyć :>
Nie jest tragicznie. Nie wiem jak jest w Tzr, ale dla nerki i rs'ki to norma

Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w minutę...
-
Kvj - Świeżak
hehe moja tzr przy smiganiu spokojnym pali minimum 5
a jak juz troszke poszaleje to nawet ponad 7 zje 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
eee no to spoko.... juz myślałem że cos jest nie tak... ale w takim razie nie ma o czym mowić...pozdrawam
CBR F4 2000r
- Grzesiek467
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości