Petycja do władz (motorowerzysci, łączmy się!!!)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Petycja do władz (motorowerzysci, łączmy się!!!)
http://www.petycje.pl/2631
moze to nic nie zmieni, ale przynajmniej damy znac, ze istniejemy
piszcie co o tym sadzicie
moze to nic nie zmieni, ale przynajmniej damy znac, ze istniejemy
piszcie co o tym sadzicie
-
elwinoMTX - Świeżak
kravec napisał(a):bez sensu.. nie zgadzam sie z tym
z czym sie nie zgadzasz? uwazasz ze nie powinno byc karty motorowerowej?
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
-
CeBeRek - Stały bywalec
Bardzo dobry pomysł tylko jak to wypali to będzie jheszcze lepiej ;/
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
No taki sobie pomysł...
A tak po za tym to że pomiędzy 16/17 rokiem życia ograniczenie do 60km/h to już jest lekka przesada
I tak pewnie nic to nie da
Ale zawsze można próbować...
A no i już bym zapomniał... ten pomysł z 80cm* jest ok >>> dobry pomysł
A tak po za tym to że pomiędzy 16/17 rokiem życia ograniczenie do 60km/h to już jest lekka przesada

I tak pewnie nic to nie da
Ale zawsze można próbować...

A no i już bym zapomniał... ten pomysł z 80cm* jest ok >>> dobry pomysł

-
Enroth - Świeżak
z tym co napisal kolega w poscie wyzej... ograniczenie do 60 jest poronione... mam 16 lat i nie wyobrazam sobie zeby 60km/h maxymalnie smigac (jezeli mialbym jezdzic zgodnie z prawem).....2 razy tyle to na 1 sie jedzie duzym moto....
-
kravec - Administrator
kravec 80ccm niebedzie jechalo na 1 biegu ponad 60..
prawda prawdą niepowinno byc jazdy na samym dowodzie, to jest spore zagrozenie. za granica 80 ccm sa jako motocykle lekkie czyli motorowery w niekturych krajach nawet do 125 ccm jest jako motorower.
prawda prawdą niepowinno byc jazdy na samym dowodzie, to jest spore zagrozenie. za granica 80 ccm sa jako motocykle lekkie czyli motorowery w niekturych krajach nawet do 125 ccm jest jako motorower.
<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
Hmm i jak by to milo wyglądać? Ile ma pan lat? Oj 14 to za szybko pan jechał, no nie wiem
Jak na moje powinna być zniesiona karta motorowerowa i tylko A1 żeby było, ale tańsze i od np 14 lat
Teraz robienie A1 jest nieopłacalne, a tak każdy by znał przepisy i taki 14 latek na 125 cm3 po kursie A1 byłby mniejszym zagrożeniem niż 18 latek na 50 cm3 bez znajomości przepisów
[według mnie]
Zresztą nie każdy rodzic by sie zgodził na 125 cm3 dla dziecka

Jak na moje powinna być zniesiona karta motorowerowa i tylko A1 żeby było, ale tańsze i od np 14 lat

Teraz robienie A1 jest nieopłacalne, a tak każdy by znał przepisy i taki 14 latek na 125 cm3 po kursie A1 byłby mniejszym zagrożeniem niż 18 latek na 50 cm3 bez znajomości przepisów

- Sakul
- Świeżak
najlepiej dajmy 12 latkom prawo jazdy i prawo do glosowania......to chybanie wymaga komentarza
Na drodze można spotkać osoby pełnoletnie, które nie mają żadnej wiedzy teoretycznej o ruchu drogowym (nieznajomość
przepisów ruchu drogowego). Tacy ludzie stwarzają duże zagrożenie na drodze. to zdanie rozbilo mnie kompletnie kto wymyslal te glupoty to brzmi jak wypracowanie w podstawowce poziom merytoryczny wrecz powala logika znakomita....
co do osob ponizej 16 roku zycia to jeszcze dzieci wiec nie powinnymiec prawa poruszania sie pojazdem zmotoryzowanym i naprawde nie wymaga to wiekszych komentarzy a co do pojemnosci 80 cm2 to rowniez jest zbyt duzo dla dziecka...wiec spokojnie podrosdnijcoe troszke i ktoregos dnia wsiadzeicei na upragnione moto ja nie wyobrazam sobie jak taki skrzat mialby jezdzic po drodze prawo jazdy na samochod ponizej 18 roku zycia jest dla mnie takze absolutna abstrakcja
Na drodze można spotkać osoby pełnoletnie, które nie mają żadnej wiedzy teoretycznej o ruchu drogowym (nieznajomość
przepisów ruchu drogowego). Tacy ludzie stwarzają duże zagrożenie na drodze. to zdanie rozbilo mnie kompletnie kto wymyslal te glupoty to brzmi jak wypracowanie w podstawowce poziom merytoryczny wrecz powala logika znakomita....
co do osob ponizej 16 roku zycia to jeszcze dzieci wiec nie powinnymiec prawa poruszania sie pojazdem zmotoryzowanym i naprawde nie wymaga to wiekszych komentarzy a co do pojemnosci 80 cm2 to rowniez jest zbyt duzo dla dziecka...wiec spokojnie podrosdnijcoe troszke i ktoregos dnia wsiadzeicei na upragnione moto ja nie wyobrazam sobie jak taki skrzat mialby jezdzic po drodze prawo jazdy na samochod ponizej 18 roku zycia jest dla mnie takze absolutna abstrakcja
Ostatnio edytowano 20/10/2007, 23:32 przez michalf84, łącznie edytowano 1 raz
-
michalf84 - Świeżak
Sakul napisał(a):Hmm i jak by to milo wyglądać? Ile ma pan lat? Oj 14 to za szybko pan jechał, no nie wiem![]()
Teraz robienie A1 jest nieopłacalne, a tak każdy by znał przepisy i taki 14 latek na 125 cm3 po kursie A1 byłby mniejszym zagrożeniem niż 18 latek na 50 cm3 bez znajomości przepisów[według mnie]
Całkowicie się zgadzam z Twoją teorią na ten temat

http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
-
Kox - Świeżak
michalf84 napisał(a):najlepiej dajmy 12 latkom prawo jazdy i prawo do glosowania......to chybanie wymaga komentarza
Przypominam ze dzieci najszybciej sie ucza.
Sam od 16 lat jezdzilem na rs, i jakos nie czulem sie na nia za mlody, wiek nie swiadczy o umiejetnosciach, z glowa na karku mozna sie duzo nauczyc i pozniej wykorzystywac to na mocniejszych sprzetach.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Proponuje w ogolę zabronić jazdy motocyklem bo jest to niebezpieczne.
Mam wielu znajomych którzy jeździli już w wieku 13 lat na motorynkach, ogarach i tym podobnych. Żyją do dzisiaj i mają sie dobrze..
Zresztą kiedy miałem 14 lat wydawało mi się że jestem już duży i wiedziałem czym grozi nieprzestrzeganie przepisów
wiec nie przesadzajmy...
Mam wielu znajomych którzy jeździli już w wieku 13 lat na motorynkach, ogarach i tym podobnych. Żyją do dzisiaj i mają sie dobrze..
Zresztą kiedy miałem 14 lat wydawało mi się że jestem już duży i wiedziałem czym grozi nieprzestrzeganie przepisów

- Sakul
- Świeżak
pabll0 napisał(a):kravec 80ccm niebedzie jechalo na 1 biegu ponad 60..
wiem wiem... ale z 30 powinno wyciagnac i to juz jest polowa maxymalnej wiec gdzie sens (a wiadomo ze 2 suwem na niskich obrotach sie nie jezdzi)?? jak ktos jest glupi to glupi pozostanie do konca zycia.... odpowiednie szkolenia i egzaminy i mazna by zwiekszyc dopuszczalne pojemnosci i predkosci dla niepelnoletnich.... jak juz pisalem mam 16 lat... i zaraz mi ktos powie zebym nie wsiadal na duze moto bo sie zabije... od poltora sezonu jezdze na pojemnosciach znacznie przekraczajacych dozwolone i jeszcze sie jakos nic nie stalo... za to podajac glupi przyklad kolegi z prawem jazdy juz (21lat) srednio 5 dzwonow na rok (a to mu babka na przejscie dla pieszych wyszla jak sie zagapil, a to nie wychamowal przed autem...) i nie chodzi mi o to jaki jestem swietny kierowca (bo dupa wolowa i tak jestem) ale to ze mam 16 lat nie znaczy ze jak wsiadam przykladowo na mt01 (akurat niedawno mialem okazje sie przejechac troche) to od razu sie gdzies rozbije... jezeli opanowalo sie juz podstawy to maznaby jakos umozliwic jezdzenie na czyms wiecej niz 50'ka... a jak ktos jest debilem i bedzie wszedzie dawal ile wlezie to i na rowerze moze zginac bo go trzepnie wyjezdzajacy z bramy emeryt....
-
kravec - Administrator
michalf84 napisał(a):co do osob ponizej 16 roku zycia to jeszcze dzieci wiec nie powinnymiec prawa poruszania sie pojazdem zmotoryzowanym i naprawde nie wymaga to wiekszych komentarzy a co do pojemnosci 80 cm2 to rowniez jest zbyt duzo dla dziecka...
taa ale kto w takim razie bedzi jezdził na 80cm?? 80cm to gowno nie motor i "dzieci" powinny nim jezdzic

- venango3
- Świeżak
lepsze lagodniejszze prawa? bylem w naprawde wielu krajach i takiego zascianka jak w polsce nie spotkalem chyba ze mowisz o tajlandii czy afryce ? powinnismy isc za wzorem bardziej rozwinietych krajow spojrzcie na zachod po zdaniu na prawo jazdy przez 2 lata trzeba jezdzic na padalcu zeby wsiasc na prawdziwe moto...sory ale nie chce sie wdawac w sczegoly jak cos to google
aha i nie ma tu co wywodow prowazic jestem bezpiecznym kierowca majac 14 lat bo statystyki mowia same za siebie znow google
a ja naprawde nie pije do mnlodych osob dla mnie mozecie sie pozabijac tylko zebyscie niee zbili mnie ani moich bliskich ot co mlode osoby bardziej skore sa do popisow i do nieodpowiedzialnego porywczego zchowania i naprawde nie ma co dyskutowac na ten temat niemowie ze kazdy taki jest ale jak napislem wyzej statystyki mowia same za siebie..
poza tym za granica jesli chcesz wejsc na moto o wielkiiej mocy bez doswiadczenia to ubezpieznie doslownie zje cie dlaczego? statystyki o wypadkowosci mowia znow same za siebie
i nie placi sie tak smeisznych oplat za ubepiecznie w wysokosci 400 zl, osoba ktora dopiero co zdala na prwko i che wejsc na sport moze sobie pomarzyc bo zadna firma ubezpieczeniowa nie podpisze znim umowy...
aha i nie ma tu co wywodow prowazic jestem bezpiecznym kierowca majac 14 lat bo statystyki mowia same za siebie znow google
a ja naprawde nie pije do mnlodych osob dla mnie mozecie sie pozabijac tylko zebyscie niee zbili mnie ani moich bliskich ot co mlode osoby bardziej skore sa do popisow i do nieodpowiedzialnego porywczego zchowania i naprawde nie ma co dyskutowac na ten temat niemowie ze kazdy taki jest ale jak napislem wyzej statystyki mowia same za siebie..
poza tym za granica jesli chcesz wejsc na moto o wielkiiej mocy bez doswiadczenia to ubezpieznie doslownie zje cie dlaczego? statystyki o wypadkowosci mowia znow same za siebie
i nie placi sie tak smeisznych oplat za ubepiecznie w wysokosci 400 zl, osoba ktora dopiero co zdala na prwko i che wejsc na sport moze sobie pomarzyc bo zadna firma ubezpieczeniowa nie podpisze znim umowy...
-
michalf84 - Świeżak
Jezeli chcesz wiedziec to 1 na 5 wypadkow jest spowodowany z winy motocyklisty. Czyli raczej ludzie wsiadajacy na motocykl to osoby myslace, ktore wiedza, ze na drodze nie sa sami i potrafia zrozumiec ze nic ich nie chroni w przypadku szlifa czy gleby.
Wiec to co piszesz o tych wypadkach itp. itd. nijako wiaze sie z rzeczywistoscia.
Dzieci, ktore maja 14 lat raczej malo sie rozwala o cos, lub kogos, najwyzej kilka razy sie wywroca przemaluja sprzecik i po klopocie.
Najwiecej wypadkow ( i to jest wiadome ) jest spowodowane zrobieniem ,, A " przez jakis impuls ,, a zrobie sobie prawko na motocykL i bede jezdzil " wlasnie taki czlowiek kupuje sobie jakas R6, R1 ,, bo jest ładna " ma na nią pieniądze ( dobrze że zarobił ) mysli, że sobie pojezdzi, coraz szybciej, coraz pewniej, wkoncu przychodzi moment na dzwona z prawdziwego zdarzenia, przykre ale prawdziwe. No chyba, ze wczesniej zaliczyl z 2 gleby zapoznawcze z Ziemia to moze sie uspokoi. Nie dotyczy to wszystkich, ale na pewno znacznej wiekszosci, ktora zacznie od 600 - 1000ccm.
I teraz najwazniejsze:
CZEGO JAŚ SIE NIE NAUCZY TEGO JAN NIE BEDZIE UMIAL
Wiec to co piszesz o tych wypadkach itp. itd. nijako wiaze sie z rzeczywistoscia.
Dzieci, ktore maja 14 lat raczej malo sie rozwala o cos, lub kogos, najwyzej kilka razy sie wywroca przemaluja sprzecik i po klopocie.
Najwiecej wypadkow ( i to jest wiadome ) jest spowodowane zrobieniem ,, A " przez jakis impuls ,, a zrobie sobie prawko na motocykL i bede jezdzil " wlasnie taki czlowiek kupuje sobie jakas R6, R1 ,, bo jest ładna " ma na nią pieniądze ( dobrze że zarobił ) mysli, że sobie pojezdzi, coraz szybciej, coraz pewniej, wkoncu przychodzi moment na dzwona z prawdziwego zdarzenia, przykre ale prawdziwe. No chyba, ze wczesniej zaliczyl z 2 gleby zapoznawcze z Ziemia to moze sie uspokoi. Nie dotyczy to wszystkich, ale na pewno znacznej wiekszosci, ktora zacznie od 600 - 1000ccm.
I teraz najwazniejsze:
CZEGO JAŚ SIE NIE NAUCZY TEGO JAN NIE BEDZIE UMIAL
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm