Aprilia rs 50 płyny
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50 płyny
Witam, posiadam aprilie rs 50 2007r i mam parę pytań dotyczących płynów. Chciałem się dowiedzieć: -jaki olej leć do mieszanki, czy wystarczy dolać nowego czy trzeba całkowicie go zmienić
-czy są jakieś rodzaje płynu hamulcowego? Go też wystarczy dolać czy trzeba wymieniać cały?
-co ile wymieniać płyn w chłodnicy
Mam nadzieję, że pomożecie
Z góry dzięki za pomoc.
-czy są jakieś rodzaje płynu hamulcowego? Go też wystarczy dolać czy trzeba wymieniać cały?
-co ile wymieniać płyn w chłodnicy
Mam nadzieję, że pomożecie

- visage
- Świeżak
1. Olej do mieszanki - tani i dobry - Castrol 2T (czerwona butelka). Nie wymieniać, dolewać (silnik sam go spala wraz z paliwem i tak ma być). Nie jeździć jak braknie bo silnik się zatrze...
2. Płyn hamulcowy ma być Dot4 - może być Motul, może i inny, najlepiej wymienić cały i wymieniać co 2-3 lata (lub sprawdzać testerem)
3. Płyn chłodniczy - wymieniać co 5 lat - sprawdzać glikometrem (kupisz za 15-20zł w motoryzacyjnym), może być Motul, od biedy to i Borygo...
2. Płyn hamulcowy ma być Dot4 - może być Motul, może i inny, najlepiej wymienić cały i wymieniać co 2-3 lata (lub sprawdzać testerem)
3. Płyn chłodniczy - wymieniać co 5 lat - sprawdzać glikometrem (kupisz za 15-20zł w motoryzacyjnym), może być Motul, od biedy to i Borygo...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Dlaczego mu polecasz taki olej? Ja i wszyscy moi znajomi lejemy Castrol 2T złota butelka (pełny syntetyk), a nie mineralny. Ten w czerwonej butli dobry jest do chińskich skuterów moim zdaniem.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości