Zobacz wątek - Yamaha DT 2T dymi po wyłączeniu silnika
NAS Analytics TAG

Yamaha DT 2T dymi po wyłączeniu silnika

i inne małe pojemności
_________

Yamaha DT 2T dymi po wyłączeniu silnika

Postprzez yamahadt80kubix » 8/7/2014, 15:02

Witam wszystkich.Jakiś czas temu kupiłem yamahę dt 80.Gdy lałem mu zalecaną dawkę oleju(do zbiornika bo dozownik wywaliłem)-przycinał się(musiałem wcisnąć sprzęgło dać pare razy gazu i gdy wskoczył na obroty to dopiero kawałek można było jechać).Postanowiłem lać większą dawkę i problem ucichł jedynie po wyłączeniu silnika z wydechu unosił się kłębek dymu(wydaje mi się że to nie przepalony olej).Postanowiłem z tym skończyć i lac normalną dawkę(1:50)-wyregulowałem gaźnik i yamaha śmiga super.Ale gdy dostanie w kość-dym dalej się unosi.I mam pytanko czy to się kiedyś skończy?

Popracuj nad ortografią... Przecież przeglądarka podkreśla błędy, a jeśli nie to masz opcję "Sprawdź pisownię". - MarSen
yamahadt80kubix
Świeżak

Postprzez YAMAHADTBARRY » 9/7/2014, 22:46

simeringi siÄ™ klaniajÄ… ze skrzyni ciÄ…gnie olej musisz siÄ™ tym zajac
YAMAHADTBARRY
Świeżak

Postprzez NOKIA4514 » 10/7/2014, 08:15

Gdyby ze skrzyni olej ciągnęła to było by za nim niebiesko że by nic z tyłu nie widział. Po prostu 2T musi kopcić i tyle. Jak zgasisz silnik to w wydechu zostaje troszkę dymu z silnika. Ewnetualnie jak dostanie w **** to dyfuzor się nadmiernie nagrzewa i osad w środku się tli. Pozdrawiam.
NOKIA4514
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê