Motocykl 125. Jaki?
• Strona 1 z 1
Motocykl 125. Jaki?
Witam
Potrzebuję 125 do dojazdu do szkoły i ogolnie jezdzenia po miescie i czasem na plaze poki lato ok 30 km
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),:
- Skuter 50 półautomat 8 k
- Wiek, waga, wzrost, 17/84/180
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Na co dzień 9o %
Weekend z kumplami 10 %
- Ile gotówki masz na sam motocykl?
Gotówka 5 tysięcy
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Im mniejszy tym lepszy
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Turystyki/ lekko sportowe
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
-aprilia rs 125
Yamaha tdr 125
Chcialbym cos v-max kolo 140 ale nie obraze sie nawet jesli bedzie to 100 czy cos.
Dodam iz, nie wiem czy lepiej robic A1 i kupic legalna 125, czy na karte motorower kupic jakas 125/50? Ogolnie nie musza byc te dwa typy z gory, moga byc innne ale te mi sie podobaja.
Pozdrawiam
Potrzebuję 125 do dojazdu do szkoły i ogolnie jezdzenia po miescie i czasem na plaze poki lato ok 30 km
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),:
- Skuter 50 półautomat 8 k
- Wiek, waga, wzrost, 17/84/180
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Na co dzień 9o %
Weekend z kumplami 10 %
- Ile gotówki masz na sam motocykl?
Gotówka 5 tysięcy
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Im mniejszy tym lepszy
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Turystyki/ lekko sportowe
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
-aprilia rs 125
Yamaha tdr 125
Chcialbym cos v-max kolo 140 ale nie obraze sie nawet jesli bedzie to 100 czy cos.
Dodam iz, nie wiem czy lepiej robic A1 i kupic legalna 125, czy na karte motorower kupic jakas 125/50? Ogolnie nie musza byc te dwa typy z gory, moga byc innne ale te mi sie podobaja.
Pozdrawiam
- Marcek1
- Świeżak
Na A1 i tanie w utrzymaniu to wszystkie 4T. Aprilia RS odpada, bo spalanie, olej + remonty. TDR to też 2T. W tej cenie znajdziesz np. Yamaha YZF-125, Honda CBR, Hyosung GT 125, Honda CBF 125.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
A który z nich najlepiej się prezentuje pod względem osiągów jak i wyglądu? I co sadzicie o tej ofercie?
http://olx.pl/i2/oferta/aprilia-rs-125- ... 6igSb.html
Niby aprilia tylko, ze nowa bo 2014.
http://olx.pl/i2/oferta/aprilia-rs-125- ... 6igSb.html
Niby aprilia tylko, ze nowa bo 2014.
- Marcek1
- Świeżak
Pali ponad 6l/100km i wymaga remontów silnika co 15 tys. km. Remont to koszt około 800zł z robotą. Nie kupuj 125/50 bo przy kolizji nie masz uprawnień i równie dobrze mógłbyś jeździć 125/125, a przy kontroli policja też może się przyczepić lub jak zobaczą, że poruszasz się szybko jak na motorower.
-
MarSen - Moderator
Tak wiec, z tych czterech co mi podales, da sie kupic cos fajnego za czworeczke? I tak jak pytalem, ktory bylby najodpowiedniejszy?
Mysle tez, ze jakbym zrobil A1 to moglbym cos do piatki kupic tez i raczej udaloby mi sie ustrzymywac tÄ… aprilie, ale teraz kieruje sie glownie osiagami.... Jakbys mogl to mnie naprowadz.
Mysle tez, ze jakbym zrobil A1 to moglbym cos do piatki kupic tez i raczej udaloby mi sie ustrzymywac tÄ… aprilie, ale teraz kieruje sie glownie osiagami.... Jakbys mogl to mnie naprowadz.
- Marcek1
- Świeżak
Cóż... V-max 140km/h to jedynie jakiś 2T, z tym, że wtedy w papierach pewnie będziesz miał, że na A1 się łapie, a w praktyce będzie za mocna. Ja miałem 5 tysięcy (na sam motocykl) i kupiłem Hondę NSR. Głównie ze względu na przyspieszenie i dość małe spalanie jak na 2T i niską awaryjność. Z 4T w Twojej kwocie to Honda CBR, CBF, Yamaha YBF, Hyosung GT i pewnie kilka innych o których zapomniałem. Jeśli 2T to Aprilia RS, Honda NSR i to chyba tyle. Jest jeszcze np. Cagiva Mito, ale to już awaryjność na bardzo wysokim poziomie, spalanie też. Jeżeli spalanie 5-6l Cię nie przeraża to NSR, 6-8 to Aprilia. Aprilia ma trochę więcej mocy, ale bardziej sportową pozycję. Remont silnika co około 15 tys. km. (Tłok, pierścienie itp.).
-
MarSen - Moderator
W sumie ja moim kymco przez 3 lata mam 7 k przebiegu i chce to sprzedac a motocykl mi potrzebny na to samo co byl skuter wiec duzo wiecej nie zrobie. Dzieki za rady:) i jak moge tu spytac jeszcze, ile moge dostax za kymco nexxon 50 2012?
- Marcek1
- Świeżak
Zdecydowanie nie kupuj 4T niby małe spalanie ale 0 frajdy chyba ze chcesz ekonomiczne moto , ale jak chcesz się wyszaleć i mieć przyjemność z jazdy to zdecydowanie 2t taka tdr 125 , dt 125,nsr 125 eleganckie fajne motorki dadzą dużo frajdy i na przesiadkę z 50cc na 125 wystarczą blokady zdejmujesz i latasz na początku napewno nie będą miały za mało mocy , powyprzedzasz itp a 4t będziesz się tylko nudził chyba ze z górki
- Qapsel
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości