Motocykl nie odpala
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Możesz jeszcze na tablicy itp. poszukać kogoś kto sprzedaje części i kupić sobie gaźnik używany, ale z używanymi częściami to nigdy nie wiadomo co się dostanie. Ja znalazłem nówkę, ale kosztuje 600zł ^^ Jak to części z ASO.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Po zdj widziałem że model Hm 183 ma takie samo mocowanie, dysze mogę przełożyć z mojego modelu Hm 166 jeśli podpasują, ja za 200 zł kupiłem cały silnik z gaźnikiem, tylko niestety dostałem gaźnik z 125 a mój już nie nadaje się do użytku, także czekam teraz na gaźnik Hm 183 i bd informować czy udało mi się zrobić.
- bily47
- Świeżak
Dostałem gaźnik HM 183 różni się od mojego wielkością iglicy, także przełożyłem pływak i uszczelkę do mojego gaźnika i moto aż pluje paliwem, kompletnie zalewa świecę i nie reaguje, ktoś pomoże? ( Po zalaniu na tłok załapuje i później już nie reaguje)
- bily47
- Świeżak
Bo dysze to nie wszystko. Jest jeszcze pod dyszą główną ( tą większą) dysza która jest stożkowa i zamyka ją iglica. Jeżeli iglica jest mniejsza to tak będzie pluło. Regulacjia to nie tylko podmiana dysz. Teraz przez ten gaźnik idzie więcej powietrza więc i dysza powinna być większa. Załóż iglicę od tego gaźnika co była. Ustaw ją na środek lub 2 ząbek od dołu i wtedy próbuj.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Źle mnie zrozumiałeś, mam założony swój stary gaźnik z nowym garnkiem, uszczelką i pływakiem, a do nowego gaźnika nie dostałem iglicy także musiałem mój naprawić, próbowałem przed chwilą odpalić regulując przy tym dawkę powietrza i odpalił po długim kopaniu, po czym wkręcił się na obroty, pochodził kilka sekund i zgasł, teraz wgl nie załapuje.
- bily47
- Świeżak
Jakby co to na http://czescihonda.motorista.pl/szukaj/model można znaleźć wszystkie części oryginalne, ale drogo... Nie chodzi mi tutaj o reklamowanie, bo i tak nie mam w tym biznesu, tylko po prostu o to, żeby pokazać gdzie szukać w sytuacji bez wyjścia 

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
To cię zadziwię. Do modelu 80 z silnikiem HD09 poza uszczelkami tłokiem i korbą nic nie dostaniesz w serwisach ze względu że te motocykle ni były w obrocie w Polsce i nie mają do nich części. szukałem łożysk na wał pół roku aż z niemiec ściągałem po 25E sztuka bo w Polsce nie dostępne a łożyska używane tylko w kilku motocyklach głównie na rynek azjatycki.
-
mati22252 napisał(a):Poziom paliwa jest ustawiony w komorze pływakowej? Iglicę i inne części ciężko dostać do tego gaźnika wiem po sobie.
Tak ustawiłem i dalej pluł paliwem, no ale odpalił po regulacji dawki powietrz i dalej nie pali
- bily47
- Świeżak
To opuszczaj systematycznie iglicę. Zamknij przepustnicę bo może masz zbyt mocno wkręconą śrubę od regulacji jałowego. Sprawdź ssanie czy zamyka się bo może nawet jak dźwignią zamkniesz to nadal działa. I spróbuj odpalić na pych bo może jest mocno zalana.
-
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości