yamaha dt maly vmax
• Strona 1 z 1
yamaha dt maly vmax
Witam. zrobilem swapa na malossi sport 100ccm. Motocykl ma strasznie slaby v max. Jedzie on na 6 biegu okolo 80 km/h... przy 9 tyś obrotow ?! Przyspieszenie jest ok i ciagnie od samego dołu (przed swapem ciagnal od okolo 5-6k rpm). Czy jest to wina seryjnego, za małego gaznika 17,5mm czy starego wydechu ? A może chodzi o zębatki ? Prosze o pomoc... Nie wiem co jest grane. Moto powinien jechac te 110 minimum....
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
- Yamaq
- Świeżak
Tak tak, mam w planach wszystko powymieniać - gaźnik, wydech itp. Tylko staram się w tym momencie dowiedzieć jaka jest przyczyna tego, że motocykl ma taki słaby vmax. Niestety nie mogę wszystkich części kupić na raz i wymieniam co około miesiąc czasu - stąd moje pytanie, ponieważ nie wiem co kupić jako pierwsze. Jeśli te problemy występują przez gaźnik to wymienię najpierw tą część. Nie posiadam już katalizatora, wydech jest bez blokad.
- Yamaq
- Świeżak
Główną przyczyną opisanego wyżej problemu stawiał bym że gaźnik nie nadąża z dawaniem mieszanki. Co wiąże się z za małą kompresją no i masz to co opisałeś. Ale jak wymienisz za miesiąc zębatke to też się nic nie stanie 

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Też mi się wydaje, że dostaje po prostu za mało paliwa. No i będę musiał pobawić się z przełożeniem hehe Co to gaźnika to pytałem już parę osób i każdy mówi co innego... Jeden gada żeby zamówić 28 mm a drugi, że to jest za dużo i 24 mm powinien być dobry. Jak to w końcu z tym jest ? Który gaźnik będzie dobry do tego 100ccm malossi ?
- Yamaq
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości