Jaki motocykl na poczÄ…tek?
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl na poczÄ…tek?
Witam, chciałabym zacząć przygodę z motocrossem. Mam 13 lat, ważne 42 kg, dotychczas tylko dwa razy miałam styczność z motocyklami (nie crosswe). I teraz kilka pytanek
1. Czy pojemność 85 będzie dla mnie odpowiednia?
2. Zastanawiam się pomiędzy soft enduro, a cross. Chciałabym jeździć po torach, aczkolwiek nie tylko
. Raczej nie jeździłabym po "wyboistych" drogach i asfalcie tylko po wyrównanym terenie (również w lesie). Unikałabym przeszkód typu: korzenie, błoto, dziury.
3. Jakie modele maszyn polecacie na początek, co myślicie o sx, cr, kx, rm,dt? Cena do 8 tysięcy, raczej coś używanego, ale w dobrym stanie.
Z góry dziękuję za wszelkie porady

1. Czy pojemność 85 będzie dla mnie odpowiednia?
2. Zastanawiam się pomiędzy soft enduro, a cross. Chciałabym jeździć po torach, aczkolwiek nie tylko

3. Jakie modele maszyn polecacie na początek, co myślicie o sx, cr, kx, rm,dt? Cena do 8 tysięcy, raczej coś używanego, ale w dobrym stanie.
Z góry dziękuję za wszelkie porady

- _Nina_
- Świeżak
-
fliper210 - Świeżak
Super że kolejna młoda zajarana moto a nie skuterami
Zostań przy cross'ach .Sądze że cr i kx będą spoko na pierwszego. 85 wstarczy, bo jak kupisz 50 to za jakiś czas będzie Ci rakowało tych 35ccm uwierz. Pozdrawiam 

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości