Nie odpala kingway challenger 200
• Strona 1 z 1
Nie odpala kingway challenger 200
Witam, mam pewien problem. wczesniej gdy jechalem tym motocyklem nagle zgasł, zobaczyłem ze nie mam kompresji. motocykl stał około 3 miesiecy, wczoraj kupilem cylinder, tlok i pierscienie, założyłem wszystko tak jak byc powinno, w głowicy wyjąlem zaworki i je przeczyściłem, wszystko wygladało jak nowe, złożyłem i nie odpalił. dodam jeszcze ze tłumiki nie sa założone, ale nie wiem czy to ma jakis wpływ na to. po wykreceniu świecy jest sucha, jak by paliwo nie dochodzilo. Gażnik zakladałem drugi i jest to samo. jak wlalem troche benzyny pod swiece to kichnął. Ma ktoś jakieś pomysły?
Nadal nie moge rozwiazac tego problemu, jak sie okazuje motocykl nie chce zassać benzyny do cylindra
Nadal nie moge rozwiazac tego problemu, jak sie okazuje motocykl nie chce zassać benzyny do cylindra
Ostatnio edytowano 13/1/2014, 19:56 przez michalplock1993, łącznie edytowano 1 raz
- michalplock1993
- Świeżak
bo nie było wcale kompresji, kopniakiem można było ruszac jednym palcem. gaźnik zakładałem nowy, dzisiaj na dwóch gaźnikach sprawdałem i bylo dokładnie tak samo. Znaczy sie po wymianie cylindra i reszty kompresja wróciła do normy jednak nie odpala
- michalplock1993
- Świeżak
Wszystko jest dobrze zrobione, skladalem go 2 razy bo myślałem że coś jest źle. Czy ten kruciec jak był by popsuty to nawet by nie kichnal? Czy te tłumiki mogą mieć wpływ na to?
- michalplock1993
- Świeżak
Sprawdziłem, i po przylozeniu ręki do gaznika przy wylocie na filtr gdy kręce rozrusznikiem ręka robi się mokra, co mogłem źle złożyć?
- michalplock1993
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości