Zobacz wątek - Ogłoszenia Yamaha Tzr 50 i Aprilia RS 50
NAS Analytics TAG

Ogłoszenia Yamaha Tzr 50 i Aprilia RS 50

i inne małe pojemności
_________

Ogłoszenia Yamaha Tzr 50 i Aprilia RS 50

Postprzez Summer97 » 29/10/2013, 16:09

Mam zamiar kupić swój pierwszy jednoślad, nie skuter (bo po prostu mi się nei podoba jest budowa) ale motorower. Jestem dziewczyną, mam 16 lat i 164m wzrostu. Mogę na niego przeznaczyć 2500zł, wiem że to nie za wiele, ale na razie nie mam większego budżetu. Od 4 miesięcy szukam okazji min. na tablica.pl
3 dni temu pojawiło się takie ogłoszenie :
http://tablica.pl/oferta/yamaha-tzr-90- ... 3LG4P.html

Co o tym sądzicie? Wiem że ze zdjęcia nie można wiele odczytać i opisu, ale nie mam w rodzinie samochodu i nie chciałabym angażować więcej osób a okazałoby się że motorower jest to kitu i szkoda było fatygi.
Właściciel także napisał że ma przebieg 20ts, jeździ i wszystko jest sprawne żeby jeździć. :roll: Nie działają kierunki bo nie ma przednich. Kolor jest brzydki ale zależy mi na tym aby był dobry technicznie bo resztę można naprawić, trochę w nią wkładają żeby jako tako wyglądała manualnie.

Z 2 tyg. było też ogłoszenie Aprilli (nadal aktualne) także wam wrzucam
http://tablica.pl/oferta/aprilia-rs50-CID5-ID3Dqjb.html

tylko ze tutaj mogą być jakieś problemy z silnikiem i jakiś jest podejrzany ten motorek.
Co prawda wolałabym Rs ale nie mam co wybrzydzać.
Co o nich sÄ…dzicie? Najbardziej o tez Tzr-ce? :)
Summer97
Świeżak

Postprzez SkoQ » 29/10/2013, 18:12

Cześć jestem Dawid i niestety trochę Cię zmartwię, no to zaczynamy:

TZR na pierwszy ogień, co najmniej trzy gleby, i to zdrowe, wyrwało ciężarek z prawej strony, plastiki mają tak dopasowane kolory, że nawet daltonista by zauważył, że było malowanie. Z prawej strony nie ma kierunku, to pewnie też przy glebie. syfską naklejkę na prawej owiewce pomijam :) Ubytek na ogonie, łańcuch raczej smaru w tym roku nie widział bo się ładnie świeci :) Kolejne zdjęcie, i korekta po lewej też nie ma kierunkowskazu. Albo mi się wydaje, albo lagi są trochę krzywe.

Przechodzimy do Aprili 2 zdjęcia, słabej jakości, świadczą trochę o tym że sprzedawca ma w życi klienta :) Nawet nie umył moto przed zrobieniem zdjęć, od kiery jest pajęczyna do ściany. Malowanie wygląda na oryginalne, więc możliwe że (przynajmniej na lewej stronie) nie leżało. Szczerze mówiąc ciężko stwierdzić, poproś sprzedającego od Aprili o więcej zdjęć, bo na tych serio niewiele widać. Powiedz, ze chcesz zdjęcie opon, napędu, prawej i lewej strony. Moto może być dobre tylko zaniedbane :) idzie zima, więc mozna pogmerać :D Czy mi się wydaje czy stelaż jest zardzewiały ?
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Rafixen » 29/10/2013, 18:38

A chciała byś jakiegoś nakeda czy to musi być coś jak ścigacz ? :)
http://tablica.pl/oferta/motorhispania- ... e7b89a2eee
Takie coś znalazłem za 2500 ale jeszcze kilka ogłoszeń można znaleźć do 2500 :)
Serce bije w tempie obrotów maszyny :)
Rafixen
Świeżak

Postprzez mat69 » 29/10/2013, 20:24

Dziewczyno!!!
Przed zakupem zastanów się czy opłaca się kupić moto za 2,5k i co krok dokładać kasę?

http://otomoto.pl/aprilia-rs-50-racing-M3831408.html

Dokładasz parę groszy ale sprzęt nie wygląda jak zlepek 3 powypadkowych motorowerów.

Po drugie. Czy zastanawiałaś się nad rzeczami wymagającymi naprawy?
Nie oszukujmy się za te pieniążki nie kupisz idealnego moto. Dolicz do ceny klocki, tarcze, olej itd. No i przydałoby się odpalić silnik przed zakupem. (Ciekawe czy jest kompresja?) Dalej na jakiej podstawie twierdzisz, że w RS mogą być problemy z silnikiem? Temat tzrki lepiej przemilczeć.
mat69
Świeżak

Postprzez SkoQ » 30/10/2013, 09:00

Moim zdaniem, w takich pieniądzach nie da się kupić motocykla takiego jaki Ci się podoba, w dobrym stanie, żeby brać się za naprawę trzeba się na tym znać, i przeważnie naprawa to dodatkowe koszta, nie mówisz nic o ubraniu, więc zakładam, że też szału nie ma, skoro na moto masz tak małą sumę. Niestety sport motocyklowy nie należy do najtańszych, a kupienie padła za 2500 na pewno nie jest dobrym pomysłem.
Zwyczajnie wyrzucisz pieniądze w błoto. Gdybym ja miał kupić Aprilię RS 50, to nie zaczynał bym szukać gdybym nie miał 5 tys. w kieszeni. Tzr 50... 5500. Ale ja jestem pedantem muszę mieć niemal ideał żeby tym jeździć :D
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mat69 » 30/10/2013, 14:44

Cóż da się kupić zdrową RS za 3000 tylko trzeba mieć dużo cierpliwości i trochę szczęścia. Tak też było w moim przypadku. Lecz nie oszukujmy się, musiałem wymienić przednią gumę a prędkościomierz stał w miejscu. Także trzeba być świadomym, że używany sprzęt nie będzie idealny. Ja bym sugerował poczekać, dozbierać trochę i kupić coś w lepszym stanie. Widzę że w nicku masz 97. Może warto dozbierać i pomyśleć o A1?
mat69
Świeżak

Postprzez SkoQ » 30/10/2013, 19:32

Mając 2500 zł pójście na A1 uszczupli ten budżet jeszcze bardziej a podejrzewam, że osoba która codziennie chodzi do szkoły raczej nie ma zbyt dużych możliwości zarobku.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mat69 » 31/10/2013, 07:35

Za to może poczekać i dozbierać poprzez np. zbieranie wiśni w wakacje.
mat69
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 7 gości

na górê