Motor 125
• Strona 1 z 1
Motor 125
Witam. Kończy się sezon i chce przesiąść na coś mocniejszego. Poszukuje 125 do 4000 tyś.
Głównie zależy mi na:
- bez awaryjności
- tanie części/ zamienne
- spalanie nie większe niż 5 l na 100km
- motory wyprodukowane poniżej 2000r odpadają.
- w grę nie wchodzą również motory made in china
Chciałbym dodać że mam 185 i ważę 80 kg. Motor ma służyć do dojazdów do szkoły i dziewczyny.
Głównie zależy mi na:
- bez awaryjności
- tanie części/ zamienne
- spalanie nie większe niż 5 l na 100km
- motory wyprodukowane poniżej 2000r odpadają.
- w grę nie wchodzą również motory made in china

Chciałbym dodać że mam 185 i ważę 80 kg. Motor ma służyć do dojazdów do szkoły i dziewczyny.
- Antraks
- Świeżak
Do autora tematu, proponuje nauczyć się zapisywać poprawnie kwotę pieniędzy jakimi dysponujesz. Rozumiem że chodzi Tobie o wartość 4000 zł lub 4 tyś. zł.
Koksiax za tą kwotę którą dysponuje autor tematu nawet nie kupi rozbitej YZF R125.
Jedyne sensowne motocykle to:
Honda:
NSR 125
CBR 125
CBF 125
Yamaha:
YBR 125
TW 125
Aprilia:
RS 125
Cagiva:
Mito 125
Wg mnie ciężko będzie kupić dwie ostatnie pozycje w przyzwoitym stanie za te pieniądze którymi dysponujesz.
Koksiax za tą kwotę którą dysponuje autor tematu nawet nie kupi rozbitej YZF R125.
Jedyne sensowne motocykle to:
Honda:

Yamaha:

Aprilia:

Cagiva:

Wg mnie ciężko będzie kupić dwie ostatnie pozycje w przyzwoitym stanie za te pieniądze którymi dysponujesz.
- Ubik00
- Świeżak
Cagiva odpada Yamahy też bo wstrętne są. Zostaje tylko w grze w takim razie
Honda NSR 125
Honda CBF 125
Aprilia RS 125
Powiedzielibyście mi coś więcej o tych motorach ile palą jak z częściami, na co zwracać uwagę przy kupnie itp. Czy można do nich założyć moduł ograniczający prędkość do 110km/h. Mi tam życie miłe i chce dobrze poznać motor zanim będę rozwijał na nim większe prędkości a sam sobie nie ufam że nie dał bym do oporu gazu na początku nauki jazdy na nim :p
Honda NSR 125
Honda CBF 125
Aprilia RS 125
Powiedzielibyście mi coś więcej o tych motorach ile palą jak z częściami, na co zwracać uwagę przy kupnie itp. Czy można do nich założyć moduł ograniczający prędkość do 110km/h. Mi tam życie miłe i chce dobrze poznać motor zanim będę rozwijał na nim większe prędkości a sam sobie nie ufam że nie dał bym do oporu gazu na początku nauki jazdy na nim :p
- Antraks
- Świeżak
Witam
Ubik proponowałbym abyś nauczył się czytać ze zrozumienie, a jeśli to potrafisz to nie podawaj motocykli które w cale nie pasują do tematu...
Honde NSR/ Aprille RS/ a tym bardziej Cagive bym na 100% odpuścił. Są to motocykle dwusuwowe które są drogie w utrzymaniu. Spalają one na 100% pow. 5l/100km, a spalanie RS dochodzi do 9litrów (nie wiem dokładnie jak reszta).
Celuj w jakieś motocykle czterosuwowe, a jakie znam i mogę polecić to:
Yamaha YBR 125
Honda CBR 125
Honda Varadero 125 (nie wiem czy za tÄ… cenÄ™ dostaniesz zdrowy motocykl)
No i jeszcze nie musisz bawić się w dławienie ich, bo v-max wynosi około 120-140km/h (różnie podają).
A może jakiś chopper
Ubik proponowałbym abyś nauczył się czytać ze zrozumienie, a jeśli to potrafisz to nie podawaj motocykli które w cale nie pasują do tematu...

Honde NSR/ Aprille RS/ a tym bardziej Cagive bym na 100% odpuścił. Są to motocykle dwusuwowe które są drogie w utrzymaniu. Spalają one na 100% pow. 5l/100km, a spalanie RS dochodzi do 9litrów (nie wiem dokładnie jak reszta).
Celuj w jakieś motocykle czterosuwowe, a jakie znam i mogę polecić to:
Yamaha YBR 125
Honda CBR 125
Honda Varadero 125 (nie wiem czy za tÄ… cenÄ™ dostaniesz zdrowy motocykl)
No i jeszcze nie musisz bawić się w dławienie ich, bo v-max wynosi około 120-140km/h (różnie podają).
A może jakiś chopper

Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Chopper odpada ponieważ to nie mój styl. Brałbym od strzała Hondę CBR ale nie wiem czy przy moim wzroście 185 i wadze 80kg nie będę wyglądał jak matoł. Mam dopiero 16 lat i patrząc na mojego brata urosnę jeszcze jakieś 7 cm i dobije do 100kg. Tak więc nie ciekawie.
Poszukałem trochę i akcja toczy się tylko w:
-honda cbr 125
-honda cbf 125
-honda varadero
-Yamaha TDR
Który doradzacie który odradzacie. Co najlepiej wybrać
Poszukałem trochę i akcja toczy się tylko w:
-honda cbr 125
-honda cbf 125
-honda varadero
-Yamaha TDR
Który doradzacie który odradzacie. Co najlepiej wybrać
Ostatnio edytowano 17/10/2013, 16:35 przez Antraks, łącznie edytowano 1 raz
- Antraks
- Świeżak
Zastanawiam sie jeszcze w podświadomości nad nsr, bo gdybym kupił CBR to gdy będę miał 20 lat już w ogóle będzie masakra i nie będzie minie cieszyła jazda 110km/h więc pasowało by co najmniej 150km/h jeździć. Nie wiem co już zrobić
- Antraks
- Świeżak
Uwierz mi na słowo, że NSR'ka za te kilka lat też będzie za słaba i będziesz szukał 500.
NSR z tego co mi ludzie gadali to paliła im 7litrów przy spokojnej jeździe. Jednak dochodzi jeszcze olej itp. więc koszty utrzymania są dość wysokie.
Dam sobie rękę uciąć, że na Varadero nie będziesz wyglądał "śmiesznie", gdyż jest to jeden z największych motocykli klasy 125ccm. Wygląda ono już na porządną maszynę i do tego 125ccm w układzie V, wzbudza bardzo duże zainteresowanie, a wiem co piszę bo mam Shadow 125 na tym silniku.
NSR z tego co mi ludzie gadali to paliła im 7litrów przy spokojnej jeździe. Jednak dochodzi jeszcze olej itp. więc koszty utrzymania są dość wysokie.
Dam sobie rękę uciąć, że na Varadero nie będziesz wyglądał "śmiesznie", gdyż jest to jeden z największych motocykli klasy 125ccm. Wygląda ono już na porządną maszynę i do tego 125ccm w układzie V, wzbudza bardzo duże zainteresowanie, a wiem co piszę bo mam Shadow 125 na tym silniku.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Żartujecie prawda? 4k i cbr, cbf, ybr , varadero? chyba złożona z 10 innych motocykli. Do tego opłaty doliczyć, powodzenia.
@autor, co ma wspólnego wiek do prędkości jazdy? z twojego toku rozumowania idzie wywnioskować, że w wieku 25 lat nie wypada jeździć 150km/h bo to wstyd, trzeba 250 już... Dziecinne podejście.
Temat wyczerpany. Na temat każdego wymienionego tutaj modelu masz na ścigaczu artykuły, a tematów o RS.NSR, Cagive itd są tysiące. Wystarczy poszukać.
Zamykam
@autor, co ma wspólnego wiek do prędkości jazdy? z twojego toku rozumowania idzie wywnioskować, że w wieku 25 lat nie wypada jeździć 150km/h bo to wstyd, trzeba 250 już... Dziecinne podejście.
Temat wyczerpany. Na temat każdego wymienionego tutaj modelu masz na ścigaczu artykuły, a tematów o RS.NSR, Cagive itd są tysiące. Wystarczy poszukać.
Zamykam
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości