Olej w skrzyni biegów
• Strona 1 z 1
Olej w skrzyni biegów
Kupiłem nie dawno rm 125 i gdy sprawdziłem olej w skrzyniu biegów wydaje mi sie ze go mało tam jest a nie ma miarki w tym koreczku . Ile oleju mam wlać do niej i najlepiej jakiego . Z góry dżiękuje
- radcyb8
- Świeżak
taa do samego korka
3 opcje
1) albo masz gdzies na srodku dekla srubke, którą odkręcasz i moto w pozycji pionowej stawiasz i lejesz oleju aż bedzie na tym poziomie.
2) na deklu gdzies jest wybite ile ma byc oleju - i tyle sie leje, i mi sie wydaje że w RMkach tak pisało
3) sciągasz sobie ksiazke serwisową i tam jest na 1000% opisane ile oleju lać.
swoją drogą polecam opcje 3, przy czym od razu poczytaj troche wiecej niz tylko dział o oleju, bo jak masz problem z olejem do skrzyni, to pewnie doswiadczenia za duzo nie masz, a szkoda żebys uszkodzic moto i wpakował kilka tysi w remont przez jakas pierdołe której nie sprawdziłeś

3 opcje
1) albo masz gdzies na srodku dekla srubke, którą odkręcasz i moto w pozycji pionowej stawiasz i lejesz oleju aż bedzie na tym poziomie.
2) na deklu gdzies jest wybite ile ma byc oleju - i tyle sie leje, i mi sie wydaje że w RMkach tak pisało
3) sciągasz sobie ksiazke serwisową i tam jest na 1000% opisane ile oleju lać.
swoją drogą polecam opcje 3, przy czym od razu poczytaj troche wiecej niz tylko dział o oleju, bo jak masz problem z olejem do skrzyni, to pewnie doswiadczenia za duzo nie masz, a szkoda żebys uszkodzic moto i wpakował kilka tysi w remont przez jakas pierdołe której nie sprawdziłeś
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości