Zobacz wÄ…tek - filtry powietrza
NAS Analytics TAG

filtry powietrza

i inne małe pojemności
_________

filtry powietrza

Postprzez sajmonidas » 24/6/2013, 19:21

Siemka!

Postanowiłem w mojej seryjnej 50-tce zmienić standardowy filtr powietrza ( puszkę) na stożek.
Dowiedziałem się też , że będę musiał przy tym zmienić dyszę paliwa , żeby zwiększyć dopływ benzyny.Czy jest to prawda i jeśli tak to jaką wielkość tej dysz.

Link do stożka:
http://allegro.pl/tuning-filtr-stozkowy ... 28285.html
sajmonidas
Świeżak

Postprzez henio12323 » 24/6/2013, 21:11

jest to nie do konca prawda... tzn jest to prawda o ile robisz tuning, wsadzasz inny wydech, albo w ogóle c ały inny cylinder który bedzie potrzebował wiecej mieszanki. wtedy trzeba dać wieksze dysze ( albo cały wiekszy gaźnik ) i poprawić oddychanie, czyli dać stożek. przy fabrycznym moto stożek nic ci nie da. poza tym że bedzie łapał wiecej syfu. standardowa puszka powinna w 100% zapewniać optymalną wartość tlenu. jak sie uparłeś na stożek to po wsadzeniu trzeba bedzie jedynie zestroić skład mieszanki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez sajmonidas » 24/6/2013, 21:27

czyli po założeniu stożka sama regulacja i koniec?

Wiesz kupuję stożek bo nie jest pewne czy nic nie będzie robione.
Wiesz jak dzisiaj zdjąłem puszkę i założyłem zwykłą bawełnianą szmatę to na 2 przy 8 k obr. się zakrztusił a potem spokojnie wszystko poszło.
W dodatku stożek zmienia troszkę pracę silnika (dźwięk) i to jeden z powodów dla, których go kupuję ;D

"Zestroić skład mieszanki " - sorki nie dodałem , że to 4T
sajmonidas
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê