Yamaha r125
• Strona 1 z 1
Yamaha r125
Witam, zastanawiam się nad kupnem/ zamianą na Yamahę yzf r125. Mam teraz Aprilię RS 125 ale bardzo awaryjną, chciałem się spytac co ile km robi się remont w R125 i na co mam zwracać uwagę przy kupnie ?
- Leniu
- Świeżak
R125 to 4t, także raczej nie znajdziesz na allegro sztuki do remontu, choć niektóre są mocno zakatowane, w takich sprzętach spokojnie wylatasz 90kkm, o ile ktoś nie palił gumy na zimnym silniku etc.
Zwróc uwagę na rame, czy nie ma nigdzie niepotrzebnych, amatorskich spawów, czy jest prosta ( rozpędź się do 50km/h i puśc kierownice, jak będzie moto samo skręcało tzn że krzywa rama), spójrz na lagi, troche go pobujaj na przednim hamulcu aby lagi popracowały i zobaczysz czy rzygają. spójrz tez na oponki, łańcuch, klocki ile to wszystko pośmiga, bo to też kosztuje.
Zobacz sobie też np Rieju RS2 125, podobne moto z podobnym silnikiem i osiągami, mam takigo na sprzedaż, zobacz sobie aukcje: http://tablica.pl/oferta/rieju-rs2-125- ... 2ORJ1.html
zobacz też na Derbi GPR 125 produkowane od bodajże 2009, wtedy robiono 4t zamiast 2t.
Zwróc uwagę na rame, czy nie ma nigdzie niepotrzebnych, amatorskich spawów, czy jest prosta ( rozpędź się do 50km/h i puśc kierownice, jak będzie moto samo skręcało tzn że krzywa rama), spójrz na lagi, troche go pobujaj na przednim hamulcu aby lagi popracowały i zobaczysz czy rzygają. spójrz tez na oponki, łańcuch, klocki ile to wszystko pośmiga, bo to też kosztuje.
Zobacz sobie też np Rieju RS2 125, podobne moto z podobnym silnikiem i osiągami, mam takigo na sprzedaż, zobacz sobie aukcje: http://tablica.pl/oferta/rieju-rs2-125- ... 2ORJ1.html
zobacz też na Derbi GPR 125 produkowane od bodajże 2009, wtedy robiono 4t zamiast 2t.
- Apovsky.
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości