aprillia rs 50, yamaha tzr 50, derbi gpr 50 czy derbi drd50?
• Strona 1 z 1
aprillia rs 50, yamaha tzr 50, derbi gpr 50 czy derbi drd50?
Witam!
Szukam swojego pierwszego motoroweru. Mam 14 lat (rocznik 99) mierzę 173 cm i ważę 53 kg. Mieszkam w mieście liczącym ok. 70 tys. mieszkańców , są tu drogi asfaltowe jak i piaszczyste. Służyłby mi do jazdy do szkoły , na treningi jak i dla przyjemności. Chodzi mi głównie o nauczenie się jazdy , wyczucia motoru , zapoznania na czym to wszystko polega , aby w przyszłości , kiedy będę miał 16-17 lat kupić np. 125. Skuterki odpadają. Zastanawiam się nad:
- aprillia rs 50
- yamaha tzr 50
- derbi gpr 50
- derbi senda drd 50
oczekuje od nich:
-przyspieszenia
-mocy
-bezawaryjności
-dość wygodnej jazdy
:którego mógłbym później podrasować , zrobić niezły tuning ?
do wydania mam ok. 6000 zł jeśli będzie potrzebne z 500-1200 zł da radę.
BARDZO PROSZĘ O POMOC
Szukam swojego pierwszego motoroweru. Mam 14 lat (rocznik 99) mierzę 173 cm i ważę 53 kg. Mieszkam w mieście liczącym ok. 70 tys. mieszkańców , są tu drogi asfaltowe jak i piaszczyste. Służyłby mi do jazdy do szkoły , na treningi jak i dla przyjemności. Chodzi mi głównie o nauczenie się jazdy , wyczucia motoru , zapoznania na czym to wszystko polega , aby w przyszłości , kiedy będę miał 16-17 lat kupić np. 125. Skuterki odpadają. Zastanawiam się nad:
- aprillia rs 50
- yamaha tzr 50
- derbi gpr 50
- derbi senda drd 50
oczekuje od nich:
-przyspieszenia
-mocy
-bezawaryjności
-dość wygodnej jazdy
:którego mógłbym później podrasować , zrobić niezły tuning ?
do wydania mam ok. 6000 zł jeśli będzie potrzebne z 500-1200 zł da radę.
BARDZO PROSZĘ O POMOC

- ewans
- Świeżak
Wszystkie mają ten sam silnik AM6 (derbi od 2006 roku mają unowocześnione AM6), do AM6 jest sporo części, duża możliwość tuningu. Do Derbi może brakować części
Wszystkie podane są konkretne, Senda jest wygodniejsza, ale może sprawić problemy początkującemu.
Jak chcesz tuningować to bierz TZR/RS, nie zawiedziesz się.
Wszystkie podane są konkretne, Senda jest wygodniejsza, ale może sprawić problemy początkującemu.
Jak chcesz tuningować to bierz TZR/RS, nie zawiedziesz się.
- Hidden
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości