Romet crs 50 nowy silnik
• Strona 1 z 1
Romet crs 50 nowy silnik
Witam
Czy w romecie crs 50 dałoby radę zamontować ten silnik http://www.ebay.pl/itm/Stomp-Race-pit-bike-engine-YX140-z40-wpb-16-hp-/260802504917?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3cb90a68d5 (otwórz link)
Właśnie będę kupował rometa crs 50 i wybiorę chyba wersje 2t. Wie ktoś może jak to jest z jego przyspieszeniem ? Dorówna yamaszce dt 50 ? Prosze powiedzcie ile taki romet crs 50 2t jedzie i czy dobrze się rozpędza. Bardzo zależy mi na przyspieszeniu. Najlepiej jak byście porównali do yamahy dt 50 ponieważ znajomy ma takową i już na niej jeździłem. Pozdrawiam !

Właśnie będę kupował rometa crs 50 i wybiorę chyba wersje 2t. Wie ktoś może jak to jest z jego przyspieszeniem ? Dorówna yamaszce dt 50 ? Prosze powiedzcie ile taki romet crs 50 2t jedzie i czy dobrze się rozpędza. Bardzo zależy mi na przyspieszeniu. Najlepiej jak byście porównali do yamahy dt 50 ponieważ znajomy ma takową i już na niej jeździłem. Pozdrawiam !
- Yamaq
- Świeżak
Tak jak wyżej , kolego nie pchaj się w CHIŃSKIE MOTOROWERY , z własnego doświadczenia ci odradzam, kup markową używkę a na pewno wyjdziesz na tym lepiej ... ale wiem,że niektórzy mają klapki na oczach i zrobią swoję 

-
kuba210796 - Świeżak
Znajac nasze panstwo raczej beda chcieli go naprawiac o zwrocie pieniedzy mozesz zapomniec jednak warto sprobowac... nie rozumiem twojego wyboru zamiast kupowac nowego chinola bylo kupic uzywanego reju czy yamahe ewentualnie derbi. Jedyna wada markowych skuterkow motorowerkow i mini motorow to drogie czesci ale chinczyk w ciagu sezonu popsuje ci sie 4razy a markowy jeden raz... ilosc zepsuc podalem przykladowo. Wiec biorac pod uwage ilosc czesc kupionuch do chinczyka lepiej kupic jedna markowa czesc... do markowego motoroweru. Pozdtawiam.
Suzuki GsxR 750. kawasaki zzr 1100.
- klopsxD
- Świeżak
Z Chinami jest różnie jest lepsza i gorsza China. Ja kiedyś miałem Rometa RXL 50 i po przejechaniu 5000 km wylecialo mi zabezpieczenie sworznia wpadło w wał ktory ładnie zmielił to zabezpieczenie no i się zatrzymał po wymianie wału na sportowy podobno japoński.. w co watpie no i zmianie cylindra na 80 skuterek działa do tej pory już 5 rok. Dlatego autorze tego tematu... napraw go/ sprzedaj/ kup coś markowego:D bo z chinami róznie bywa. raz przejedziesz 5000 km a raz tylko 150:D
Kobiety sÄ… jak motocykle, chwila nieuwagi i lÄ…dujesz w rowie
-
Skun18 - Świeżak
- sebo kingway xd
- Świeżak
a za ile chcesz go sprzedac? możesz kupic też silnik od innego chinola dużo jest za 300 zł więcej dostaniesz za niego bo na chodzie... mało ludzi chce kupic skuter który nie działa
- sebo kingway xd
- Świeżak
Powiedz mi jeszcze co miałeś na myśli pisząc silnik poszedł na pół?? Jeśli masz nawet male ale zawsze jakies pojęcie jak przykręcić srubke i odkręcić to spokojnie sam sobie powienienes dac rade ze zrobieniem tego skuterka... przy rozkrecaniu rób sobie zdjecia co gdzie się znajduje a przy składaniu poprostu patrz na zdjecie.
Kobiety sÄ… jak motocykle, chwila nieuwagi i lÄ…dujesz w rowie
-
Skun18 - Świeżak
Coś się stało kiedy redukowałem bieg. Rozmawiałem już w serwisie, naprawią to po świętach. Mogę też zamienić crsa na rometa rr50
Wygląda jak cbrka ! W sumie fajne moto by było jakby tam włożyć 6 biegowy silnik 125cc od hondy
potem jakieś lepsze hamulce zamontować i szersze opony. Co o tym myślicie ? A może jakiś inny silnik ? Prosze pomóżcie, bo to mój pierwszy moto

- Yamaq
- Świeżak
Nie wiem czy tak zawany swap ma sens. Rama nie jest przystosowana do przeciazen zwiazanych zsilnikiem 125. Sam silnik od hondy wyjdzie ci enie tanio do tego hamulce a jak hamulce to odrazu tarcze. Zebatki do wymiany razem z lancuchem... caly osprzet silnika filtr powietrza cewka gaznik rozne linki. Opony.... lepiej kupic cos uzywanego nawet takiego do remontu ale markowego i dopiero w to inwestowac. Aha no i jezeli masz 125 a w dowodzie 50 to przy pierwszej lepszej kolizji z twojej strony masz przechlapane.
[color=red]
warto włączyć edytor gramatyki i pisowni kolego[/color]
senekkorzenna
[color=red]
warto włączyć edytor gramatyki i pisowni kolego[/color]
senekkorzenna
Suzuki GsxR 750. kawasaki zzr 1100.
- klopsxD
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości