Tlumik Aprilla RS 125
• Strona 1 z 1
Tlumik Aprilla RS 125
Siema. Piszę do was, ponieważ zależy mi na jakimś ciekawym tlumiku, ktory zliwkidowalby (chociaz czesciowo) pierdzik od skutera w Aprilli. Moto te jak wiadomo ma agresywny charakter i jak na 125 duże osiągi, bo jest 2T. Wlasnie, czy idzie zalozyc jakis tlumik, aby wydzwiek pomimo 2T byl bardziej agresywny i chociaz troche nie przypominal skutera? Nie pasuje mi to do duszy tego moto, ludzie patrza na mnie z pogarda, a jak startuje ze swiatel to zdanie zmieniaja, fakt ~8,8sek do setki, to niby dużo, no ale... Mniejsza o to, widzieliscie, slyszeliscie badz posiadaliscie tlumik do ap'ki ktory, powiedzmy, dodawal jej charakteru? Arrow odpada, za uja mi się nie podoba. Pozdro;)
- ErrorManiak
- Świeżak
Do wyboru do koloru:
http://moto125.pl/c/190/tuning-mechanic ... rilia.html
Odrazu mówie,nie można wstawić do 2T wydechu od 600 czy 1000cm3 4T i nie będzie tak chodziła dzwiękowo bo to inny typ silnika.Po 2 za dzwięk odpowiada też w RS 125 zawór wydechowy i przy pełnym odblokowaniu masz mieć 6s od 0 do 100km/h i vmax około 170km/h.
http://moto125.pl/c/190/tuning-mechanic ... rilia.html
Odrazu mówie,nie można wstawić do 2T wydechu od 600 czy 1000cm3 4T i nie będzie tak chodziła dzwiękowo bo to inny typ silnika.Po 2 za dzwięk odpowiada też w RS 125 zawór wydechowy i przy pełnym odblokowaniu masz mieć 6s od 0 do 100km/h i vmax około 170km/h.
- adrianrs125
- Świeżak
O, dzięki:). Co do 6s do 100km/h to faktycznie jest tak, czy to jakaś ściema?
Co do podłączaniu wydechu 4T pod 2T to wiem, że nie powinno się, bo to nie to samo hehe:D. Dziękówka. Jak ktoś chciałby coś dodać to oczywiście proszę się wypowiedzieć
.

- ErrorManiak
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości