Chcę kupić motocykl o pojemności 125 cm3
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Chcę kupić motocykl o pojemności 125 cm3
Moglibyście mi doradzić jaki mam kupić, tylko proszę nie podawać przykładów motocykli marki Yamaha, ponieważ nie lubię tej marki, a tag że chińskich motocykli Proszę o odpowiedzi z uzasadnieniem
-
Benha - Świeżak
skoro nie yamaha i nie chinszczyzna
to honda, suzuki, KTM, derbi, uzasadnienie - jest proste bo sie łapią w twoje wygórowane wymagania....
jeżeli chcesz więcej konkretów, to napisz co chcesz, gdzie chcesz tym jeździc, ile masz kasy.... co ci sie podoba. bo do tego opisu pasuje kilkaset maszyn
to honda, suzuki, KTM, derbi, uzasadnienie - jest proste bo sie łapią w twoje wygórowane wymagania....
jeżeli chcesz więcej konkretów, to napisz co chcesz, gdzie chcesz tym jeździc, ile masz kasy.... co ci sie podoba. bo do tego opisu pasuje kilkaset maszyn
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam budżet do 4000. Będę jeździł przeważnie po asfalcie, ale nieraz zjadę z asfaltu na szuter lub żwir Chciałbym by nie brzmiał jak skuter, lecz rasowe brzmienie Chciałbym by miał dobre osiągi i wygląd Myślę nad Hondą Cb 125 i Hondą NSR 125
-
Benha - Świeżak
ok to juz troche lepiej. wiec szukasz czegos na asfalt
teraz musisz wybrać jaki ma mieć silnik. masz do wyboru w zasadzie 2 scieżki. albo mozesz miec
125 w czterosuwie, czyli dosyc niska moc, tania eksploatacja, praktycznie bezobsługowość, niskie spalanie, wieksza waga, dosyc liniowe oddawanie mocy, wiekszosc momentu dostepna od samego dołu. dzwięk bardziej basowy.
lub 125 w dwusuwie, czyli moc zwykle 2X wieksza niz 4T ( moza o odblokowanych maszynach ) ale i 2X wieksze spalanie, mniejsza masa, częstsze remonty, choc nie są drogie. moc oddawana głownie na wysokich obrotach. dzwięk - zalezy od wydechu, ale bzyczy jak pszczoła zawsze.
popatrz sobie na YT filmiki jak chodzi własnie CB i NSR
bo CB to typowy przykład 125 w 4T, ekonomiczny, oszczedny, nie sportowy
NSR - duzo mocniejszy od CB, duzo wiecej pali bo mozna uzyskac wynik oscylujący w granicach 10 litrów bezproblemu.
piszesz ze chcesz dobre osiągi, tylko bez doswiadczenia, nie wiem jakie osiągi cie zadowolą. niektórzy na takim 125 w 4T mogą przejeździc pół zycia bo im mocy wystarczy. inni po 2 dniach sie nią nudza i chcą czegos więcej... co bedzie dla ciebie wiesz tylko ty co do wyglądu - to juz kwestia gustu. masz allegro i widzisz na co cię stać. jednemu sie podoba CB innemu nie
teraz musisz wybrać jaki ma mieć silnik. masz do wyboru w zasadzie 2 scieżki. albo mozesz miec
125 w czterosuwie, czyli dosyc niska moc, tania eksploatacja, praktycznie bezobsługowość, niskie spalanie, wieksza waga, dosyc liniowe oddawanie mocy, wiekszosc momentu dostepna od samego dołu. dzwięk bardziej basowy.
lub 125 w dwusuwie, czyli moc zwykle 2X wieksza niz 4T ( moza o odblokowanych maszynach ) ale i 2X wieksze spalanie, mniejsza masa, częstsze remonty, choc nie są drogie. moc oddawana głownie na wysokich obrotach. dzwięk - zalezy od wydechu, ale bzyczy jak pszczoła zawsze.
popatrz sobie na YT filmiki jak chodzi własnie CB i NSR
bo CB to typowy przykład 125 w 4T, ekonomiczny, oszczedny, nie sportowy
NSR - duzo mocniejszy od CB, duzo wiecej pali bo mozna uzyskac wynik oscylujący w granicach 10 litrów bezproblemu.
piszesz ze chcesz dobre osiągi, tylko bez doswiadczenia, nie wiem jakie osiągi cie zadowolą. niektórzy na takim 125 w 4T mogą przejeździc pół zycia bo im mocy wystarczy. inni po 2 dniach sie nią nudza i chcą czegos więcej... co bedzie dla ciebie wiesz tylko ty co do wyglądu - to juz kwestia gustu. masz allegro i widzisz na co cię stać. jednemu sie podoba CB innemu nie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Miałem już Rometa 200 z silnikiem jawy. Dawało mi to prędkość ok. 70 km/h, lecz moment obrotowy był słaby. Posiadam teraz skuter Honda x8r, prędkość mogła by być większa(ok. 73 km/h) , a monet obrotowy jest w miarę dobry, choć mógłbym być lepszy Teraz właśnie chciałbym coś większego i biegowego Z czterosuwem jeszcze nie miałem do do czynienia
-
Benha - Świeżak
tak w zasadzie 125 w 4T ma moc i osiągi zdrowej 50 w 2T. wiec honda była niewiele słabsza niż przeciętny 125 w 4T.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jacek, to bardziej chodzi o oddawanie mocy. Może i 4-takt lepiej będzie cisnął od dołu, ale jako tako moce są podobne. I nie ma 16 tylko niecałe 15 jeśli już w szczegółach siedzimy. Ja bym się bardziej doczepił słowa "osiągi". Przecież no niech będzie taka 125 4T np. CBR125, YZF125R jeżdżą po 130-140km/h, a ta Twoja zdrowa 50'tka do 100 dojdzie jeśli ma przełożenia na prędkość. Tyle ode mnie
A co do tematu. Więc tak. Twoje wymagania są ciężkie zacznę od tego Fajny dźwięk mają 4T, bo bardziej basowy, ale osiągi są niższe. Musisz wybrać czy wolisz większy lans jadąc tą pierdziawką, czy jednak lepiej ci będzie jeździć te 160-170 spokojnie. Tyle, że za zdrową 2T będziesz musiał dać trochę kaski, tzn. w okazji może jeszcze trafisz taką RS125 za 4-4,5k, ale ja osobiście dozbierałbym jeszcze z 1-2k. A jak nie, to bierz NSR i po sprawie. Strzałeczka.
A co do tematu. Więc tak. Twoje wymagania są ciężkie zacznę od tego Fajny dźwięk mają 4T, bo bardziej basowy, ale osiągi są niższe. Musisz wybrać czy wolisz większy lans jadąc tą pierdziawką, czy jednak lepiej ci będzie jeździć te 160-170 spokojnie. Tyle, że za zdrową 2T będziesz musiał dać trochę kaski, tzn. w okazji może jeszcze trafisz taką RS125 za 4-4,5k, ale ja osobiście dozbierałbym jeszcze z 1-2k. A jak nie, to bierz NSR i po sprawie. Strzałeczka.
http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
szkoda ze interesują cie motocykle z manualna skrzynia biegów, bo tak polecilbym ci honde fes 150 w 2t, super sprzet, osiagi tez zadowalajace jak na 150tke. kupisz ja tanio. spalanie ma max 5l. pojdzie ze 120/130. a jezeli chodzi o takie odkurzacze to w wakacje ogladalem aprilie rs125 odblokowana, ale niesamowity szatan:)
- michalplock1993
- Świeżak
A może Aprilia Tuareg Wind 125? Na asfalt przewygodny, a w terenie sobie radzi bez problemu, silnik Aprilii RS. Jak cos pisz do mnie
-
Krzyżan - Świeżak
CBR 125 - super motocykl jeśli potrafisz jeździć i czasem wrzucić na luz z górki itd to nawet na pełnym baku do kilku dni pojeździsz jak mój kolega Brał bym CBR125 albo NSR125 bo nsr wygląda bardziej jak ścigacz a cbr troche jak rower takie jest moje zdanie
Ostatnio edytowano 5/1/2013, 15:29 przez MattQ, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
KTM SX 125 - JEST MOOOOC! <3
- MattQ
- Świeżak
- ninja250rrrr
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości