Suzuki rg r 50 czy rg 80
• Strona 1 z 1
Suzuki rg r 50 czy rg 80
Witam
Słuchajcie mam zamiar kupić sb motorower jakim jest suzuki rg 50 albo suzuki rg 80.Nie daleko mnie stoi na sprzedaż właśnie suka rg 50 za 1500 zł w dobrym stanie po remoncie silnika nawet fajnie prezentuję się.I to rodzi się moje pytanie czy:
-Suczka rg 50 nadaje się na pierwszy jednoślad?
-Ile mniej więcej pali
-Czy jest gorsza od rg 80( o niej dużo czytałem sporo jest tego na forum)
-I czy części w rg 50 i rg 80 są takie same np owiewki
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Słuchajcie mam zamiar kupić sb motorower jakim jest suzuki rg 50 albo suzuki rg 80.Nie daleko mnie stoi na sprzedaż właśnie suka rg 50 za 1500 zł w dobrym stanie po remoncie silnika nawet fajnie prezentuję się.I to rodzi się moje pytanie czy:
-Suczka rg 50 nadaje się na pierwszy jednoślad?
-Ile mniej więcej pali
-Czy jest gorsza od rg 80( o niej dużo czytałem sporo jest tego na forum)
-I czy części w rg 50 i rg 80 są takie same np owiewki
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Po to mamy pasję ... Abyśmy mogli je realizować
- Bartek961103
- Świeżak
1) a czemu ma sie nie nadawać ? wpasowuje się w karte motorowerową wiec bezproblemu mozna tym smigac
2) jest to sprzet leciwy wiec spalic troche potrafi mysle że od 3.5 do 5-6 dobije. średniio jakies 4 litry moze łykać.
3) to jest to samo co 80... tylko że 80 ma powiekszoną srednice cylindra. nawet chyba srodek silnika jest ten sam w 5o i 80.
4) mysle ze to są te same motocykle, jedynie róznia sie jak pisałem wyzej srednicą tłoczka.
5) róznia sie tylko tym że rg 50 mozesz smigać na karte motorowerową. a rg 80 musisz miec prawo jazdy kategorii A1 lub A

2) jest to sprzet leciwy wiec spalic troche potrafi mysle że od 3.5 do 5-6 dobije. średniio jakies 4 litry moze łykać.
3) to jest to samo co 80... tylko że 80 ma powiekszoną srednice cylindra. nawet chyba srodek silnika jest ten sam w 5o i 80.
4) mysle ze to są te same motocykle, jedynie róznia sie jak pisałem wyzej srednicą tłoczka.
5) róznia sie tylko tym że rg 50 mozesz smigać na karte motorowerową. a rg 80 musisz miec prawo jazdy kategorii A1 lub A
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzięki za odpowiedź dużo mi wyjaśniła ;D
No racja z pod punktem 5 ale większość rg 80 i tak jest rejestrowane na 50 więc z tym nie ma problemu
No racja z pod punktem 5 ale większość rg 80 i tak jest rejestrowane na 50 więc z tym nie ma problemu

Po to mamy pasję ... Abyśmy mogli je realizować
- Bartek961103
- Świeżak
Wątpie, żeby ten motorek był seryjnie produkowany jako 80ccm więc jego pojemność jest pewnie wynikiem zmiany cylindra co za tym idzie pewnie jest już zarejestrowany na 50ccm więc nie powinieneś mieć z tym problemów.
"Żyje od wyścigu do wyścigu, nic więcej się nie liczy..."
- Kamil_P
- Świeżak
akurat dawniej to były fabryczne, była własnie RG, TS 80, DT 80. mtx 80 wszystko seryjne i w pełni fabryczne
ale 80 to juz jest motocykl. i to że jest zarejestrowany na 50 jest wynikiem fałszowania dokumentów. wiec w przypadku np lekkiej stłuczki na drodze - nawet nie z twojej winy. ubezpieczyciel moze sie na ciebie wypiąc z wypłacaniem odszkodowania bo Ty nie masz uprawnienia do kierowania tym pojazdem. wiec jak np wjedzisz gosciowi a ten z paniki wjedzie w drzewo i złamie ręke - ty mozesz mu potem płacic wszelkie odszkodowania. także to że jest 80/50 to nie znaczy że jest to legalne. bo nie da sie legalnie tak zarejestrować.

ale 80 to juz jest motocykl. i to że jest zarejestrowany na 50 jest wynikiem fałszowania dokumentów. wiec w przypadku np lekkiej stłuczki na drodze - nawet nie z twojej winy. ubezpieczyciel moze sie na ciebie wypiąc z wypłacaniem odszkodowania bo Ty nie masz uprawnienia do kierowania tym pojazdem. wiec jak np wjedzisz gosciowi a ten z paniki wjedzie w drzewo i złamie ręke - ty mozesz mu potem płacic wszelkie odszkodowania. także to że jest 80/50 to nie znaczy że jest to legalne. bo nie da sie legalnie tak zarejestrować.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość