Zobacz wÄ…tek - Aprilia RS 50 - wydmuchuje uszczelke z pod glowicy
NAS Analytics TAG

Aprilia RS 50 - wydmuchuje uszczelke z pod glowicy

i inne małe pojemności
_________

Aprilia RS 50 - wydmuchuje uszczelke z pod glowicy

Postprzez defc0n » 14/11/2012, 22:05

Witam, mam problemik z ApkÄ….
Miesiąc temu puściła mi uszczelka w głowicy co spowodowalo przeciek płynu chłodniczego do cylindra. Wymieniłem uszczelkę przejechałem 1.5 km i znowu to samo.
Nie mam pojęcia o co w tym chodzi, uszczelke dobrze założyłem jak i cylinder.
Jedyne co zauważyłem, że nawet po krótkiej jeździe ok 1km otwierając korek od wlewu płynu chłodnicy była widoczna para i otwierając korek można było usłyszeć charakterystyczne "pss" - jakbym otwierał gazowany napój. I czy ten zawór odpowietrzający w korku powinien zasysać powietrze czy wysysać? Mój działa chyba na odwrót - zasysa powietrze do środka zamiast odpowietrzać i wywalać powietrze ze środka.
defc0n
Świeżak

Postprzez henio12323 » 15/11/2012, 21:46

po 1 sprawdził bym czy pompa wody działa.
po 2 pytanie do ciebie czy z odpowiednim momentem dokręcałeś głowice ? moze dokręcałeś nieodpowiednio, nierówno, nie wszędzie z jednakowym momentem, za słabo lub za mocno ?
po 3 jezeli pompa działa, a ty dokręcałes dynamometrem z serwisowym momentem to nie pozostaje nic innego jak opcja nierównej powierzchni głowicy lub cylindra. czyli cos trzeba by splanowac, stawiał bym na głowice
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez defc0n » 16/11/2012, 01:45

W tym momencie stawiałbym na swój błąd gdyż nie używałem dynamometra - po prostu na wyczucie wkręcałem. Oddam go do mechanika - zapłacę więcej i bede wiedzieć, że wszystko chodzi :)
defc0n
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê