Aprilia rs 50
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50
Cześć mam pytanie
Ostatnio miałem moją aprilię rs 50 u mechanika gdyż po rozgrzaniu traciła moc.
No i niby wszystko jest w porządku ale chciał bym sie dowiedzieć czy są w niej jakieś blokady bo jedzie ona ledwo 70 km
Mechanik nie jest jakiś super i powiedział mi ze jak chce żeby był szybszy to musze mu większy cylinder kupić bo w nim nie ma blokad
może ktoś sie lepiej zna na takim sprzęcie
???

Ostatnio miałem moją aprilię rs 50 u mechanika gdyż po rozgrzaniu traciła moc.
No i niby wszystko jest w porządku ale chciał bym sie dowiedzieć czy są w niej jakieś blokady bo jedzie ona ledwo 70 km

- marcin_13
- Świeżak
A nie wiecie czego może być wina , że po rozgrzaniu na pierwszym biegu, gdy ruszam tak od 3000 obrotów do 5000 strasznie sie dławi . A na innych biegach tez nie ma takiej mocy jak powinien . Ale to wszystko dzieje się po przejechaniu kilku kilometrów . Ale gdy ruszam po tym jak jest zimny jest ok przez kilka kilometrów .
- marcin_13
- Świeżak
Sr też raczej pare km więcej powinna lecieć ale nie ważne
. Problem wzrasta wraz ze wzrostem temperatury czy jest próg od którego to się dzieje i potem sytuacja się nie pogarsza?

- Mateusz250
- Świeżak
Wielkie dzięki za odpowiedzi. Stan pogarsza się do takiego momentu że prawie staje.Jestem drugim właścicielem. Rok produkcji 08.09.30 przebieg 11800 km. I mam prośbę jeśli się znacie to byście mogli mi podac najlepszy tłok i cylinder pojemności 70 które bym mógł wstawić do aprili.
- marcin_13
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm