Rieju rs2 prędkościomierz
• Strona 1 z 1
Rieju rs2 prędkościomierz
Witam.
Posiadam Rs2 z 2007r z elektrycznym licznikiem.
Od dłuższego czasu nie wskazywał prędkości. Kupiłem linkę z czujnikiem prędkości (http://ttecmoto.free.fr/rieju/catalog/d ... r=AM62003C nr 48 )
Dalej nic nie działało. Wczoraj w trakcie jazdy nagle licznik zaczął działać. Byłem mile zaskoczony, lecz tylko przez chwilę, bo licznik wskazał zerowy poziom akumulatora.
Poszedł bezpiecznik.
Moje pytanie do was:
Prawdopodobnie prędkość była wskazywana kiedy doszło do zwarcia. Jak to jest? co jest przyczyną tego że licznik prędkościomierz działa, ale skutkiem jest zwarcie i utrata działania reszty układu?
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
Dzięki z góry:>
Posiadam Rs2 z 2007r z elektrycznym licznikiem.
Od dłuższego czasu nie wskazywał prędkości. Kupiłem linkę z czujnikiem prędkości (http://ttecmoto.free.fr/rieju/catalog/d ... r=AM62003C nr 48 )
Dalej nic nie działało. Wczoraj w trakcie jazdy nagle licznik zaczął działać. Byłem mile zaskoczony, lecz tylko przez chwilę, bo licznik wskazał zerowy poziom akumulatora.
Poszedł bezpiecznik.
Moje pytanie do was:
Prawdopodobnie prędkość była wskazywana kiedy doszło do zwarcia. Jak to jest? co jest przyczyną tego że licznik prędkościomierz działa, ale skutkiem jest zwarcie i utrata działania reszty układu?
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
Dzięki z góry:>
- pleszko
- Świeżak
sory że sie podczepie ale w moim rieju rs2 mam taki problem że po przekręceniu kluczyka ( kontrolki sie zapalają itp ) i przekręce go żeby zgasić to wskazówka obrotomierza cofa się o 5 mm w prawo za skale po kilku przejazdach jest już na wyświetlaczu.
- Cinka
- Świeżak
A w tym to nawet ja może pomogę..
Miałem tak samo...To jest tak że ta wskazówka nie ma oporu żadnego dlatego tak wyczynia...;p
Musisz otworzyć licznik (rób to bardzo delikatnie) Kręć wskazówką w lewo aż poczujesz lekki opór. Wtedy ustaw na 0 i powinno być ok. Przynajmniej u mnie tak było:P
Jak będziesz przykręcał pokrywę to uważaj żebyś gwintu nie przekręcił bo to wszystko bardzo delikatne jest..
Oczywiście nie twierdzę, że na pewno Ci to pomoże, ale spróbować możesz:)
Powodzenia:)

Miałem tak samo...To jest tak że ta wskazówka nie ma oporu żadnego dlatego tak wyczynia...;p
Musisz otworzyć licznik (rób to bardzo delikatnie) Kręć wskazówką w lewo aż poczujesz lekki opór. Wtedy ustaw na 0 i powinno być ok. Przynajmniej u mnie tak było:P
Jak będziesz przykręcał pokrywę to uważaj żebyś gwintu nie przekręcił bo to wszystko bardzo delikatne jest..

Oczywiście nie twierdzę, że na pewno Ci to pomoże, ale spróbować możesz:)
Powodzenia:)
- pleszko
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości