Olej 2t problem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Olej 2t problem
Witam! Kupiłem Tzr 50 2004 od tego co kupiłem lał olej STATOIL 2t Way półsynetyk czy zostać przy tym oleju ? Zmienic na inny lepszy polsynetyk castrola albo cos? czy zmienic na synetyka castrola racing 2t nic wtedy nie stanie w silniku?
- kuba37908
- Świeżak
To jest olej, który jest natychmiast spalany więc szkód w silniku Ci nie zrobi. Jakby to był 4t, to byś miał problemik, ale, że to 2t, to ja proponuję, żebyś wlewał jak najlepszy olej. Im droższy, tym moto dłużej pochodzi... ;p
- freestyle431
- Świeżak
Olej z statoila jest jak najbardziej dobry, choć cena zawyżona (jak wszystko na statoil). Jak masz stację shell'a to tam kup, będzie taniej i jakość trochę lepsza. W każdym razie nie kupuj nie wiadomo czego, bo szkoda kasy.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
ja powiem tak
oleju połsyntetycznego na orlenie nie kupuj bo jest słaby, ja z tego orlenowskiego przesiadłem sie na te
http://allegro.pl/olej-elf-scooter-2-ra ... 71112.html
i powiem ci ze na aukcji pisze połsyntetyke, a na butelce synthetic fortified i wg norm jest on syntetykiem, i moto nawet pod górke jak sie go przydusi nie puszcza dymka...
PS ja robie mieszanke do baku
oleju połsyntetycznego na orlenie nie kupuj bo jest słaby, ja z tego orlenowskiego przesiadłem sie na te
http://allegro.pl/olej-elf-scooter-2-ra ... 71112.html
i powiem ci ze na aukcji pisze połsyntetyke, a na butelce synthetic fortified i wg norm jest on syntetykiem, i moto nawet pod górke jak sie go przydusi nie puszcza dymka...
PS ja robie mieszanke do baku
- tomera
- Stały bywalec
Jak ma nie puszczać dymu? Przecież to 2t jest... Ja kupuję mobila i normalnie ładnie mi kopci na niebiesko, normalna rzecz. Kupiłeś 2t to kopcić będzie... Nie dozuje Ci sam, że robisz mieszankę? Bo mi to by chyba kontrolka się spaliła że oleju nie ma..
- Apovsky.
- Świeżak
I co ze 2t? ;p Moja kopci tylko na ssaniu jak jest zimna. Jak sie rozgrzeje to bez względu na to czy jadę czy stoję, nie kopci. Co prawda ostatnio trochę za bogatą mieszankę zrobiłem, to wtedy tak, kopcił jak stary komarek na mixolu Ale normalnie jak zrobie w proporcji 1:50 to jest lajtowo.
Aktualnie jeżdżę na castrolu syntetyku. Dozownikom nie ufam, stad też sam sobie mieszam.
Aktualnie jeżdżę na castrolu syntetyku. Dozownikom nie ufam, stad też sam sobie mieszam.
-
Arturo925 - Stały bywalec
to źle czytałes!
nie powinno sie zmieniac w 4t(glownie duzych) bo wypłukuje sie nagar czy cos takiego i czesto po zmianie z np minerala na full syntetyka silnik cieknie tu i tam,
a w 2t idzie on odrazu do paliwa wiec mozesz bez przeszkod zmieniac
nie powinno sie zmieniac w 4t(glownie duzych) bo wypłukuje sie nagar czy cos takiego i czesto po zmianie z np minerala na full syntetyka silnik cieknie tu i tam,
a w 2t idzie on odrazu do paliwa wiec mozesz bez przeszkod zmieniac
- tomera
- Stały bywalec
W 2T MOŻNA przerzucić się z pół-syntetyka na full-syntetyk (ja tak zrobilem w mojej cagivie mito) i to nic nie szkodzi, bo olej w 2t nie przechodzi przez skrzynie biegow. Im drozszy olej, tym lepiej. Ja leje repsol 2t synthetic i jest majonez. moto idzie jak szalone ; )
pozdr
pozdr
- freestyle431
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości