Zębatki skrzyni biegów
• Strona 1 z 1
Zębatki skrzyni biegów
Witam. Czy ktos z was przerabiał moze juz skrzynie biegów a dokładniej chodzi mi o zmniejszenie zębatek aby motor miał dłuższe przełożenia,najbardziej zależy mi o 1 i 2 biegu? Da rade wgl coś takiego zrobic? Bo byłem w serwisie i typek mi opowiadał że jakiś ich klient w Zipp Pro 72ccm właśnie tak zrobił i wycicagnął z niego 120km/h nie chce mi sie bardzo wierzyc ze aż tyle wyciągłnął, a wy co na ten temat sądzicie? Mam znajomego który pracuje w wielkiej firmie gdzie właśnie robią różnego rodzaju obróbki metalu wiec on mógłby mi zrobic te zębatki tylko czy to ma sens i czy będzie to działac?
Honda VFR 700 Interceptor
-
Mianas - Świeżak
to bajki na pewno. oczywiscie mozna to zmienic itp ale do chinczyka szkoda ładowac tyle kasy. trybów zamiennych zmienionych nie dostaniesz, dorobienie na zamówienie jest nie opłacalne... a samemu gdzies rzeźbić - szkoda na to czasu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Mam znajomego który moze mi to zrobic za darmo wiec z tym nie ma problemu. Tylko czy jest to opłacalne i czy dam rade zmienic te zebatki sam? Przerabiałem juz sam cały silnik z 50ccm na 110ccm wiec jestem ogarniety w temacie.Zmiana tych zebatek mi cos da ,chodzi mi ogolnie o wydłuzenie pierwszego biegu i chciałbym 4 przerobic na tzw. nadbieg jak w samochodach czyli zebym w trasie mógł sobie jechac na niskich obrotach?
Honda VFR 700 Interceptor
-
Mianas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości