Zobacz wątek - Pytanie o Yamahe Dt 80
NAS Analytics TAG

Pytanie o Yamahe Dt 80

i inne małe pojemności
_________

Postprzez nitro8888 » 21/10/2006, 22:01

nie mam nic do malych motorkow ale nie zasmiecajcie forum ten dzial jest poswiecony motocyklom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nitro8888
Świeżak

Postprzez Bunny » 22/10/2006, 12:01

Tomek_mm7 z którego roku masz tą DT? to 125R jest? i ile za nią zapłaciłeś?
Obrazek
Bunny
VIP Ścigacz.pl

Postprzez chatow » 22/10/2006, 17:18

Wombat ja nie jestem z dziury zabitej dechami. Żeczywiscie w Angli czy tam w innym g....e jezdza odkuzaczami i moze sa one dla tych co pracuja itp. Ale nie zmienia to faktu ze to zlom gowno itp. I pewnie ty tak napisales bo sam masz odkurzacz a masz go poniewaz nie umiesz jezdzic niczym innym wkoncu skuter (odkurzacz) jest dla glupoli gaz i dwa hamulce nic wiecej a pewnie zmiana biegow to dla ciebie jest za trudna. :) Pozdro dla wszystkich co maja zdanie jak ja i maja normalny motocykl a nie gowno na dwoch kolkach od wozka dla lalek.
chatow
Świeżak

Postprzez Lionix » 30/4/2007, 14:31

ja mam takie samo zdanie jak inni użytkownicy, skutery to badziewie :/ :D
podjeżdża dziecko 12+ na stację, hamuje z piskiem i dumne :/
a potem i tak ja odpalam Yamahę i dziecku łyso 8) :P :D :lol:

zal.pl ;/
Obrazek

HD 250 na gwiazde lub wiosne :D będzie jazda ;P
Lionix
Świeżak

Postprzez Fenek16 » 30/4/2007, 14:56

Takie rozmowy to powinny być w HYDEPARK a raczej wogóle nie powinno ich być.

Ludzie wy nie wiecie co to jest tolerancja? Wszystko jest do czegoś i dla kogoś stworzone.

Jeżeli ktoś chce mieć spokój np przy jeździe do pracy to wyjmuje kase na stół i kupuje nowego skutera, bo na to ma gwarancje i jest nowe, simson ma troche lat już, nie powiem. W dodatku ktoś kto nie zachwyca się motorkami jako hobby to nie bedzie kupował jakiejś 600tki, której nawet nie utrzyma ani jakiegoś Enduraka 125 2t, który na setke spali 5razy tyle co skuterek.

A jeżeli chodzi o szpan, hmm - znam szefa, który kupił spobie R1, bo chciał troche popisać się przy swoich pracownikach i laskach. Wyjechał na fabryke, potem na ulice i prawie się na tym pięknym motorku zabił. Moto stoi gdzies na boku poobijane całe, a on ma nauczke :lol:
Fenek16
VIP Ścigacz.pl

Postprzez BIGmario » 30/4/2007, 15:10

Szafa napisał(a):Dobrze powiedziałes-odkurzaczy. Ja kiedy widze chłopaka który ma więcej niz 12 lat i jedzie skuterem to mi sie go żal robi. Chetnie bym go zwalil z tego czegos w czasie jazdy i mu naje***. Tak samo jak widze starszego goscia na tym czyms to to to to... Az mnie sciska !!! Facet na skuterze to juz nie facet tylko frajer i tyle. Nigdy nie kupilbym skutera bo to tylko yyyyyyyyyyyyyyyyyy i nic wiecej!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Żal Ci dupe sciska bo jak miałeś 12lat to starsi nie pozwalali Ci wychodzić na ulicę? Człowieku każdy jeździ na tym co ma i na co go stać, nikt(prawie) nie zaczynał od r6, a gdybym miał jeździć 20letnim simakiem to wolalbym każdą chińszczyznę.. Ludzie gdzie wasza tolerancja? Ile tam, macie trzy biegi i myslicie ze droga jest tylko wasza?... żałosne podejście...
Ninja i nic wiecej...
BIGmario
Świeżak

Postprzez maciejos » 30/4/2007, 17:43

Co do tego 20 letniego simka i najgorszej chinszczyzny to wybrał bym i tak simka nawet jak to by była bardzo dobra chinszczyzna ja też nie lubie skuterów ale ona mają coś dobrego jak jesteś już padnięty to na takiego wsiadasz i enter nic nie robisz tylko gaz dodajesz nawet chamulce w ręce ale ja mimo tego że można na nich odpocząc to i tak jakięs normalne moto z biegami bym wolał nawt komarka :P
maciejos
Świeżak

Postprzez kravec » 30/4/2007, 18:39

eeee.... ludzie k.... mozecie nie odswierzac starych tematow??
kravec
Administrator

Postprzez Maxi16 » 24/5/2007, 16:31

Panowie nawet nie macie pojęcia że to jest cholerna prawda ,osobiście nienawidzę skuterów ale to okrutnie nienawidzę
A co do yamaszki to moja leci 120 km/h ale ile mz to nie wiem ,ale chciałbym zaznaczyć że moja nie ma żadnych blokad;)
Żeby jeździć motocyklem nie wystarczy mieć paliwo w baku, trzeba mieć też olej w głowie. Krótko mówiąc NA SZAGE!!!
Maxi16
Świeżak

Postprzez CoNeR » 24/5/2007, 16:54

http://www.scigacz.pl/Yamaha,DT,80,%E2% ... ,2158.html <- tutaj znajdziesz co nieco o yamaszce dt 80, jak prosiłeś w pierwszym poście tematu. :wink:
Jeśli chcesz się dowiedzieć o mnie paru rzeczy,zapraszam tutaj. (otwórz link)
Obrazek
CoNeR
Świeżak

Postprzez Szafa » 24/5/2007, 18:15

BIGmario napisał(a):
Szafa napisał(a):Dobrze powiedziałes-odkurzaczy. Ja kiedy widze chłopaka który ma więcej niz 12 lat i jedzie skuterem to mi sie go żal robi. Chetnie bym go zwalil z tego czegos w czasie jazdy i mu naje***. Tak samo jak widze starszego goscia na tym czyms to to to to... Az mnie sciska !!! Facet na skuterze to juz nie facet tylko frajer i tyle. Nigdy nie kupilbym skutera bo to tylko yyyyyyyyyyyyyyyyyy i nic wiecej!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Żal Ci dupe sciska bo jak miałeś 12lat to starsi nie pozwalali Ci wychodzić na ulicę? Człowieku każdy jeździ na tym co ma i na co go stać, nikt(prawie) nie zaczynał od r6, a gdybym miał jeździć 20letnim simakiem to wolalbym każdą chińszczyznę.. Ludzie gdzie wasza tolerancja? Ile tam, macie trzy biegi i myslicie ze droga jest tylko wasza?... żałosne podejście...

Mam prawo mieć swoje zdanie.... to po pierwsze. A po drugie tego posta napisałem łohohoho albo i dawniej.... teraz mam inne zdanie o większości skuterowców... W większości są to chłopaki stunterzy. Więc spoko bo ci na urodę zaszkodzi :wink:
Ostatnio edytowano 24/5/2007, 20:40 przez Szafa, łącznie edytowano 1 raz
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Ścigacz.pl

Postprzez CoNeR » 24/5/2007, 20:33

Panowie, spokój... Nie róbcie offtopa :P Szafa - zgłoś to moderatorowi, a nie zniżasz się do poziomu ... :D No niższego, niż zawsze prezentowałeś :wink: Przyjdzie moderator, wkurzy się i pozabija... Przynajmniej ja bym tak zrobił :wink:
Jeśli chcesz się dowiedzieć o mnie paru rzeczy,zapraszam tutaj. (otwórz link)
Obrazek
CoNeR
Świeżak

Postprzez Szafa » 24/5/2007, 20:38

Ja mam wejścia u moderatora więc się nie boje... :D Nie no oczywiście to był żart z mojej strony ( poprzedni post), jak wiadomo każdy ma prawo mieć swoje zdanie i ja takowe też mam... :wink:
Szafa
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kravec » 24/5/2007, 21:23

powiedzmy ze u 2 masz Szafa (masz u mnie bonusa na poczatek hehe)..... nie noo.... tak generalnie to znowu jakis jednopostowiec niepotrzebnie odswierzyl temat ale to juz szczegol...
kravec
Administrator

Postprzez Szafa » 24/5/2007, 21:30

I co kto mi teraz podskoczy ? :lol: jak to dobrze mieć wejścia... :wink:

A co do skuterów to nie zmienie zdania, tak jak powiedziałem. Koniec OT ! :D
Szafa
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MuSzKiN » 26/5/2007, 10:07

Czy wy w ogóle zastanawiacie się co piszecie ? Czy tylko boicie sie wyrazić swoja opinię żeby nie zostać skrytykowanym ?
-Skuter pali więcej niż motor ? Ktoś kto to pisał chyba w ogóle nie ma pojęcia o motorkach !
-Jest to hulajnoga z silnikiem niedorównująca simsonowi ? dziwne bo z tego co wiem to jedne z lepszych skuterów typu Aerox czy SR takiego simsona wezmą z ... i to nie na pełnym gazie !
-a po trzecie to na takim skuterze można dużo więcej niż na nie jednym motorowerze ! nie wiem czy Wy wiecie co to stunt itp.
P.S
Pozdrawiam i dobrze radzę, skończmy tą dyskusję co jest lepsze bo aż śmiać mi się z was chce i wypowiedzi ludzi którzy kompletnie nie mają pojęcia o tym co piszą ! A tak poza tym to miał być temat o DT dobrym enduro w przyzwoitej cenie :) sam zastanawiam sie nad zakupem takowej.
MuSzKiN
Świeżak

Postprzez pawlak200192 » 26/5/2007, 13:48

MuSzKiN napisał(a):Czy wy w ogóle zastanawiacie się co piszecie ? Czy tylko boicie sie wyrazić swoja opinię żeby nie zostać skrytykowanym ?
-Skuter pali więcej niż motor ? Ktoś kto to pisał chyba w ogóle nie ma pojęcia o motorkach !
-Jest to hulajnoga z silnikiem niedorównująca simsonowi ? dziwne bo z tego co wiem to jedne z lepszych skuterów typu Aerox czy SR takiego simsona wezmą z ... i to nie na pełnym gazie !
-a po trzecie to na takim skuterze można dużo więcej niż na nie jednym motorowerze ! nie wiem czy Wy wiecie co to stunt itp.
P.S
Pozdrawiam i dobrze radzę, skończmy tą dyskusję co jest lepsze bo aż śmiać mi się z was chce i wypowiedzi ludzi którzy kompletnie nie mają pojęcia o tym co piszą ! A tak poza tym to miał być temat o DT dobrym enduro w przyzwoitej cenie :) sam zastanawiam sie nad zakupem takowej.

tyle ze simson ma ok 20 lat, apka i yamaha tp wogule inna bajka jezeli chodzi o rozwiązania techniczne takie jak np.: zawór membranowy, chłodzenie cieczą itd.
simsona mozna poruwnywac jedynie ze skuterami do 3 tys zł :D
pawlak200192
VIP Ścigacz.pl

tarczki sprzegła

Postprzez mikon » 21/3/2008, 16:17

Jak sie wymienia tarczki sprzegła w yamahe dt 80
bo niejestem pewny widze kosz sprzegła i niewiem czy odkiecic tą duzą srube co jest na srodku kosza sprzegła czy te małe sruby co są w około kosza sprzegła i czy musze spuscic wszystkie słyny jak wymieniam tarczki sprzegła
z góry dzekuje za odpowiedzi
mikon
Świeżak

Postprzez pawlak200192 » 21/3/2008, 16:30

Zacznij od spuszczenia oleju ze skrzyni potem poprostu rozkręc sprzęgło.
tak, muszisz odkręcic wszystkie sróby.
pawlak200192
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Darecki477 » 2/4/2008, 16:58

Witam.powiem Ci ze to naprawde dobry motorek;) jezdze nim juz od jakiegos czasu i nie narzekam.Tak sie sklada ze mam do wlasnie do sprzedania yamahe dt 80 lc2.jakbys byl zainteresowany to pisz;) pozdro
Darecki477
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm