Zobacz wątek - Motor nie chce palić.
NAS Analytics TAG

Motor nie chce palić.

i inne małe pojemności
_________

Motor nie chce palić.

Postprzez Konrad23rm » 14/4/2012, 20:25

Witam!
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. W sierpniu zeszłego roku sprawiłem sobie suzuki rmx 50, stan wizualny był extra, lecz silnik nie koniecznie. Wcięło pierścienie i porobiło rysy na cylindrze, do tego wał był w fatalnym stanie. Taniej opłacało mi się wsadzić silnik od suzuki rg 80 bo to jest prawie ten sam silnik. Akurat miałem kolegę mechanika który załatwił mi te części w dobrym stanie, za grosze. Otóż wszystko było ok, jednak wczoraj piątek 13, kontrolka luzu zaczęła świecić nawet na biegu. Po przejechaniu około 10 km, odstawiłem motor, bo poszedłem do kumpla, po godzinie wróciłem odpaliłem go ( zapalił od kopa) i po przejechaniu 300m zaczął słabnąć, zapaliłem go znowu to samo, w końcu nie chciał zapalić. Po doprowadzeniu moto do domu, zmieniłem świecę i odpalił za pierwszym razem. Dzisiaj odpaliłem go pojechałem do babci, pojeździłem z 30min odstawiłem motor, po chwili znowu go odpaliłem, i to samo zaczął słabnąć. Znowu wymieniłem świecę ( patrzyłem na około 10 sztukach) lecz tym razem nie chciał odpalić, jedynie na popych i jakoś udało dojechać mi się do domu.
Co jest nie tak, dodam że kompresje ma dobrą. Myślę że to wina tej kontrolki luzu.
Proszę o szybką odpowiedz, z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Konrad23rm
Świeżak

Postprzez tomera » 15/4/2012, 10:09

co ma kontrolka luzu WTF?
kompreche ma dobra? jak to zmierzyłes ??

ja mam smxa50 wiec jak co to pisz gg:35494984
tomera
Stały bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

na górê