50-tka rs/tzr
• Strona 1 z 1
50-tka rs/tzr
Witam, mam zamiar kupić aprilię rs 50 z 2007r. Mają one silnika derbi-piaggio. I mam pytanie do Was - czy są one wytrzymałe? Bardzo awaryjne? Co się najczęściej w rs-kach psuje? Przy jakim przebiegu trzeba robić generalny remont? Części są drogie? Budowa silnika 'skomplikowana' czy dam rade w razie czegoś (odpukać) wymienić ją? Czy może lepiej kupić tzr z silnikiem am6?
Z góry dzięki, sorry za błędy. Pzdr.
Z góry dzięki, sorry za błędy. Pzdr.
"Motocykle - mój ustrój, mój wybór, moje życie..."
-
Janko234 - Świeżak
Z tym chyba nigdy nie będziesz miał problemu, tylko lać paliwo i jeździć
Są to bardzo wytrzymałe silniki...

Są to bardzo wytrzymałe silniki...
Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
-
blazejvs125 - Świeżak
1. Remont robi się po około 20tys km
2. Jeśli kupisz zadbany egzemplarz to awarii być nie powinno, silniki te są bardzo wytrzymałe
3. Części w przyrównaniu do chińczyków drogie, ale są też inne marki, które mają jeszcze wyższe ceny, poza tym dla jednego może to być drogo, a dla drugiego to będą grosze.
4. Każdy silnik 2T ma tą samą zasadę działania, skomplikowany nie jest, ale jak nie wiesz nic o mechanice, to nawet w takim silniku się zgubisz i po rozebraniu nie będziesz wiedział, gdzie która śrubka była.
2. Jeśli kupisz zadbany egzemplarz to awarii być nie powinno, silniki te są bardzo wytrzymałe
3. Części w przyrównaniu do chińczyków drogie, ale są też inne marki, które mają jeszcze wyższe ceny, poza tym dla jednego może to być drogo, a dla drugiego to będą grosze.
4. Każdy silnik 2T ma tą samą zasadę działania, skomplikowany nie jest, ale jak nie wiesz nic o mechanice, to nawet w takim silniku się zgubisz i po rozebraniu nie będziesz wiedział, gdzie która śrubka była.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
Dzięki, jestem bardziej przekonany do rs. Mam pytanie - obydwa silnik są tak samo 'mocne'? Czy tzr jest szybsza od rs czy odwrotnie? Rs czy tzr jest lepiej wykonana? Głównie chodzi mi o trwałość plastików, zawieszenia itp.
"Motocykle - mój ustrój, mój wybór, moje życie..."
-
Janko234 - Świeżak
Cylinder jest na nicasilu więc do przebiegu który podał komarcc możesz dodać od 5000 do 10000 km więcej.Silnik jest w miarę prosty ale wiadomo ,aby zrobić coś sam musisz najpierw tuta chociaż ogarnąć. Rożnica między tzr jest taka ,że w am6 jest ciut gorsza skrzynia.
Kupuj każde byleby nie mine.
Kupuj każde byleby nie mine.
-
sqbany - Świeżak
Sam mam Rske 2008 rok i jestem bardzo zadowolony. Przejechane ma 13k ale, kupiłem ją gdy miała 8k. Po tych 5 tysiącach nic jeszcze nie było robione z silnikiem, vmax koło setki, z tego co wiem to jest dużoooo lzejsza od tzrki (około 25kg mniej) ogolnie jestem bardzo zadowolony. W pierwsze dni troche mnie tyłek bolał od dość twardego siedzonka ale po paru dniach juz sie przyzwyczaiłem na maksa i w życiu nigdy nie chciał bym tzrki - u mnie w miescie jest ich sporo a rske mam tylko ja
Fotka mojej besti

- boxer95
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm