Dlaczego DT 50 R nie odpala
• Strona 1 z 1
Dlaczego DT 50 R nie odpala
Moja dt znowu nie odpala, nie opalałem jej jakiś miesiąc stała nie ruszana w garażu dzisiaj chciałem odpalić i nic, kopałem kilkadziesiąt razy i nic, zmieniałem świece itd. ale to nic nie daje, jest na dotarciu, możliwe że wlałem za dużo oleju do paliwa? Chociaż ostatnio odpalalem go na tym baku jeszcze. Obawiam się ze jak tak bede kopał to zniszcze cylinder itd. A teraz zalałem oleju na tłok i odstawiłem bo i tak jezdzil nie bede, ale zastanawia mnie dlaczego nie pali, nie dawno też tak stała i musiałem wymienić świecę bo straciła iskrę i dopiero odpalił. Proszę o jakieś wskazówki bo tak bym już zakupił/zrobił co trzeba żebym nie musiał użerać się z tym na początku sezonu.
aha i cały czas był w nim akumulator który się rozładował ale teraz go wyjąłem.
Proszę edytować posty.
komarcc
aha i cały czas był w nim akumulator który się rozładował ale teraz go wyjąłem.
Proszę edytować posty.
komarcc
- PacPac
- Świeżak
Nie no to nic od akumulatora bo odpalałeś z kopa. Wydaje mi się chociaż znawca nie jestem ze to wina gaźnika z powodów mrozu ewentualnie miałeś w paliwie trochę wody i no przymarzły Ci przewody paliwowe. Tak mi sie wydaje tylko ale każda odpowiedz to zawsze jakaś pomoc 

- matise07
- Świeżak
na poczatek wymien paliwo z 2 powodow
1 to woda w paliwie
2 olej juz raczej stracil swoje własciwosci:) jesli jest zmieszany z paliwem
nastepnie gazior do czyszczenia bo na bank zamarzniety jest i jest w nim woda,
wez gaznik do cieplego pomieszczenia zeby sie zagrzał i lod z niego sie wytopil i pozniej woda odarwała
1 to woda w paliwie
2 olej juz raczej stracil swoje własciwosci:) jesli jest zmieszany z paliwem
nastepnie gazior do czyszczenia bo na bank zamarzniety jest i jest w nim woda,
wez gaznik do cieplego pomieszczenia zeby sie zagrzał i lod z niego sie wytopil i pozniej woda odarwała
- tomera
- Stały bywalec
właśnie zamarznięty być nie może, cały czas stoi w garażu na dodatek przy grzejniku. a jak kopię i potem wyjmuje świecę to jest mokra, wsadziłem suchą, cały czas wyciągam mokrą czyli paliwo jest podawane na tłok
- PacPac
- Świeżak
Moim zdaniem jeżeli wyjmując świece jest ona mokra można wykluczyć gaźnik pozostaje tylko układ zapłonowy .
Daje iskrę jak kopniesz go z wyjęta świecą ?
Daje iskrę jak kopniesz go z wyjęta świecą ?
-
SuzukiMaster - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości