pytanie laika...
• Strona 1 z 1
pytanie laika...
mam drobny problem z rodzicami, od jakiegos czasu chcee zrobic prawo jazdy na motocykl jednak rodzice maja watpliwosci czy to dobr pomysl. Mama chetnie kupi mi skuter ale raczej na motocykl nie mam co liczyc :/
i mam pytanie zwiazane ze skuterami, czy darade niki choc troche poszalec??
mam tu na mysli skuter o pojemnosci 50, 80 ccm. I co byscie proponowali na pierwszgo bzyka.
pozdro.
i mam pytanie zwiazane ze skuterami, czy darade niki choc troche poszalec??
mam tu na mysli skuter o pojemnosci 50, 80 ccm. I co byscie proponowali na pierwszgo bzyka.
pozdro.
-
Michaell - Świeżak
Skuterami też da sie poszaleć, możesz stuntować. Odradzam kupno skutera typu zipp,keeway,itp-służą one raczej do spokojnej jazdy. Poszaleć możesz na skuterach typu yamaha aerox, peugot speedfight, itp.
-
czarek. - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
Szkoda, ze rodzice nie daja sie przekonac. Skoro chcesz zrobic prawo jazdy to znaczy, ze jestes juz dorosly i nie wiem co tak bardzo im przeszkadza. Kupno dynamicznego, nawet mocnego skutera i tak odbije sie tak samo. Po sezonie, moze dwoch bedziesz chcial sie przesiasc na cos mocniejszego. Ale moze to bedzie najlepszy czas, zeby przekonac rodzicow, ze nie grozi ci nic zlego.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Nie kupuj nówencji, bo się nie opłaca, wyjedziesz z salonu i automatycznie tracisz minimum 3k zł. Używaną kupisz dużo taniej, a za kasę która Ci zostanie możesz sobie zrobić tuning.
Dajmy na to, że nowy Aerox kosztuje 9500zł. Używanego kupisz już za 5000zł i to w bardzo dobrym stanie. Zostaje Ci więc 4500zł na tuning, a za tą kase zrobisz go i z zewnątrz i wewnątrz, tak, że będzie najlepszy w Łodzi
No z tą Łodzią to może przesadziłem, ale na pewno będzie zajefajnie szedł
Pozdro
Dajmy na to, że nowy Aerox kosztuje 9500zł. Używanego kupisz już za 5000zł i to w bardzo dobrym stanie. Zostaje Ci więc 4500zł na tuning, a za tą kase zrobisz go i z zewnątrz i wewnątrz, tak, że będzie najlepszy w Łodzi

No z tą Łodzią to może przesadziłem, ale na pewno będzie zajefajnie szedł

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Masz racje Manhatan, kupie uzywaną, u mnie w dzielnicy jezdzi jeden aerox nawet ladnie wyglada na live. mam nadzieje ze po kilku sezonach przekonam rodziców do prawdziwego moto, w koncu to w tym roku dopiero 18 bede miał wiec maja prawo sie o mnie martwic. juz ja sie postaram zeby byla najlepsza 50ccm w Łodzi 

-
Michaell - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
nie znam Twoich rodziców, ale może po prostu pokaż im osiągi skuterów 125ccc na kartce i osiągi np suzuki gs. dobry skuter 125 pojedzie ok 120 km/h. gs jedzie 170. to nie jest kolosalna różnica. w cenie myślę, że też za wielka nie będzie(zależy od roczników oczywiście). a na pewno gs'em można gdzieś w turystykę się pobawić, przyjemniej jeździ się motocyklem, a nie automatem. tylko pytanie, czy jak rodzice zobaczą, że skuter ponad 100 jedzie to wogóle nic nie kupią... :/
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Ja powiedziałem mamie ze dobrze tuningowany skuter wyciagnie ponad 100 km/h ale ja to nie wzruszyło. Ona nadal mysli ze skuter jest bezpieczniejszy od motocykla i z tego bledu nie moge jej wyprowadzic :/ szczególnie jak wczoraj widziała w wiadomosciach ze zginął motocyklista, to teraz jest jeszcze bardziej na nie.
-
Michaell - Świeżak
Olać to, bierzesz kasę po skończeniu 18, bierzesz kumpla mechanika, upatrujesz sobie jakiegoś fajnego GS'a i stawiasz rodziców przed faktem dokonanym
Moto będzie na Ciebie, więc rodzice nie będą mogli sprzedać
Ja bym tak zrobił

Moto będzie na Ciebie, więc rodzice nie będą mogli sprzedać

Ja bym tak zrobił

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Ja miałem taki problem też i poprostu oswajałem i powoli z tym=D Trwało to dokładnie rok, na początku powiedziałem to był straszny sprzeciw. Potem ciągle im dogryzałem, że tak czy inaczej kupie sobie ściganta i dwa razy nawet już powiedziałem, że jade po motor bo zamówiony, widziałem, ze jest ok i skończyło się to tak, że rodzice dorzucili mi tysiaka do motoru i dodatkowo załatwili transport i tata był jeszcze po niego ze mną 

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm