Swap Silnika 150cc - elektryka !
• Strona 1 z 1
Swap Silnika 150cc - elektryka !
Witam wszystkich. Mam taki mały problem, tj, Kupiłem silnik Od Rometa z-150 (k-150, to to samo), I mam juz go zamocowanego w ramie, teraz została tylko elektryka, Moj motor To Kinroad Sprinter, i mam moduł ten sam co ogar 900, Gb street, A w Romku, jest troche inny, Mimo, że, i z silnika 150, i z poprzedniej 110, wychodzi tyle samo kabli, Tj 5, i o ironio, mają takie same kolory, jednak nie moge złapać iskry.. : (.. Dziś poratował mnie kolega z miernikiem.. i do Cewki WN, Dochodzi Napięcie około 3.5V.. Nie wiem czy nie powinno być więcej (12V), Moze podczas pracy silnika jest wiecej, Bo to miezone podczas kopnięcia, w największym momencie tyle było.. Z Cewki nie wychodzi zadne napięcie.. Na module świeci sie Lampka, a na kablu, ktory doprowadza do modułu "+" (wychodzi z silnika), napięcie, jest tez około 3V.. Czy to ma Prawo Chodzic ?.. Czy musi być moduł od rometa ?.. Prosze o szybką odpowiedź to Zamowie sobie jeszcze dziś instalacje, jak co.
Pozdrawiam .: )

- Alan766
- Świeżak
Bede zmieniał moduł i cewke, bo najwidoczniej, moduł jest zepsuty.. Dzisiaj juz bez miernika.. za pomocą kierunkowskazu LED, Ustaliłem kabel ktory idzie od impulsatora, bo gdy przypinam go do kierunku, a drugi, kabel daje do masy, i kręce rozrusznikiem to żarówka miga (równo) mocnym swiatłem, i ten otóż kabel podpiołem w odpowiednie miejsce do modułu, a drógi do ramy (tak że miga lampka na module), nie mam juz miernika, wiec nei moge ustalić jakie napięcie wychodzi z modułu, ale gdy podpinam kierunkowskaz, do tych kabli co dochodza do cewki, to juz nie świeci sie ( moze napięcie jest większe niz 12v ? : O).. ale i tak nie ma iskry.. Znalazłem rysunek, co do okablowania modułu, i postaram się to poskladać.. Chociaż ze sam nie wiem, czy coś z tego będzie.;D
- Alan766
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości