OLEJ A ŻYWOTNOŚĆ 2-SÓWA
• Strona 1 z 1
OLEJ A ŻYWOTNOŚĆ 2-SÓWA
witam czy jeżeli jeździłem cały czas na oleju castrol super tt w aprili rs50 to czy napełninie zwykły mixolem zaszkodzi silnikowi? może sie zatrzeć? (żeby nie było niejasności chodzi o olej do dozownika) pozdrawiam 

aprilka rs---> KAWASAKI ER-5
-
ŻYTNIA SQUAD PIOTRKÓW - Świeżak
mozliwe, ze nie zatrzesz silnika, ale skrocisz jego zycie o tysiace kilometrow. Takie oleje jak Mixol nie spalaja sie tak dokladnie jak wysokiej klasy oleje Castrola, Motula czy Mobil 1. Po kilkunastu tysiacach kilometrow bedziesz mial kilka elementow do wymiany i do czyszczenia. Ograniczysz powaznie osiagi motocykla. Odradzam oczywsiscie stosowania takich ORLENOWSKICH glutów. I powiem ci, ze nawet unikam tankowania na takich stacjach.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
a jak raz naleje full syntetyk, a jak juz bedzie pusto i naleje polsyntetyk to sie cos stanie
??

"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
Ja tez jezdze na castrolu.... Od nowosci smigam na tym oleju.... Na serwisie mi nie kazali zmieniac oleju... napewno straci to na zywotnosci silnika.... Oleju mozna mu odzalowac i kupic lepszy... fakt ze 1l kosztuje 30 zl ale jestem pewien ze moj silnik jest bezpieczny....!
- abus
- Świeżak
wyczytalem na innym forum ze mixol przy 8tys obrotow przestaje smarowac silnik a skuter sie kreci owiele wyzej jak juz zalujesz na olej to kup orlenu czerwony za 12 semisythetic pol syntetyczny ja lalem go w do dt i sporo sie grzala w blocie i nie zatarlem silnika i po 3 tys nie bylo duzo nagaru
Zdj moich maszyn http://www.bikepics.com/members/pikus910/
- pikus910
- Świeżak
lepiej kupic Casrtola 2T i miec pewnosc ze bedzie ok!! to swienty olej! lepiej dołozyc te "per złotych" na pozadny olej niz potem te nawet kilkaset na naprawe!!
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
Czy mozecie mi wyjasnic dzialanie tego "magicznego" oleju ? i czym on sie rozni od np Mobila Racing 2t albo Shell VSX 2t ? Slysze ze wszyscy sobie zachwalaja a ja niewidze co by bylo w tym oleju "takiego". Dzieki za wyjasnienie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
Ja kupuje też husquarne, bo tak mi poradzili znajomi i jeden mechanik. Olej przystosowany do wysokich obrotów i wcale cena nie jest wygórowana.
Venango witam w klubie posiadaczy RS i oleju husquarny
Pozdro
Venango witam w klubie posiadaczy RS i oleju husquarny

Pozdro

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości