Suzuki DR 125 SM czy Yamaha Dt 125 X, lub inne 125 do 7-8tys
• Strona 1 z 1
Suzuki DR 125 SM czy Yamaha Dt 125 X, lub inne 125 do 7-8tys
Witam, w przyszłe wakacje chciałbym zrobić prawko na A1. Zastanawiałem się nad nad wyżej wymienionymi modelami. Zakup planowałbym na marzec-maj, więc już teraz trzeba się rozejrzeć.Dla mnie 8000zł to górna granica, ale generalnie szukam czegoś za 6000zł.
To będzie mój pierwszy motor, obecnie poruszam się na Kymco Agility 50, więc nie mam większego doświadczenia. Od maja 2008r na owym skuterze 2 osoby wyjeździły niecałe 4000km, uważam, że kolejnym pojazdem nie będę jeździł oszałamiająco dużo.
Poszukuję motoru 2t lub 4t, który nie będzie wiele palił. Przeznaczony będzie przede wszystkim na szosę lub lekkie enduro.
Dlaczego Suzuki:
małe spalanie(3l na 100KM),
moc 12KM - zadawalajÄ…co,
4t(2t lub 4t - dla mnie bez znaczenia)
całkiem ładnie się prezentuje wizualnie
Dlaczego Yamaha:
niewielkie spalanie(3,6l na 100KM)
moc 15KM - mieszczÄ…ca siÄ™ w kat. A1 moc
2t(jak pisałem bez większego znaczenia)
również przedni wygląd
szacunek do marki
Znacie jakieÅ› inne dobre modele, piszcie!
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i oferty! Pozdrawiam, Deft1
To będzie mój pierwszy motor, obecnie poruszam się na Kymco Agility 50, więc nie mam większego doświadczenia. Od maja 2008r na owym skuterze 2 osoby wyjeździły niecałe 4000km, uważam, że kolejnym pojazdem nie będę jeździł oszałamiająco dużo.
Poszukuję motoru 2t lub 4t, który nie będzie wiele palił. Przeznaczony będzie przede wszystkim na szosę lub lekkie enduro.
Dlaczego Suzuki:
małe spalanie(3l na 100KM),
moc 12KM - zadawalajÄ…co,
4t(2t lub 4t - dla mnie bez znaczenia)
całkiem ładnie się prezentuje wizualnie
Dlaczego Yamaha:
niewielkie spalanie(3,6l na 100KM)
moc 15KM - mieszczÄ…ca siÄ™ w kat. A1 moc
2t(jak pisałem bez większego znaczenia)
również przedni wygląd
szacunek do marki

Znacie jakieÅ› inne dobre modele, piszcie!
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i oferty! Pozdrawiam, Deft1
- Deft1
- Świeżak
O tym spalania to sobie pomarz w dt i rm spalanie tam wynosi 2x tyle jak sie pałuje a w prawdzie to 8l ci wyjdzie może z6 to minimów... Ja bym brał dt'e
- Fantas3k
- Bywalec
Racja, dane te znalazłem gdzieś w necie wydawały mi się nierealne bo znajomemu dt 50 przy lekkiej jeździe pali ok.5l, ale jednak skłaniał bym się w stronę DR'ki,4-suw na wtrysku, małe spalanie, po lesie nie będę jeździł co najwyżej sporadycznie nieutwardzone drogi.
- Deft1
- Świeżak
co do spalania w DT da sie zejsc do około 4 litrów. a ogólnie co do tematu, radził bym sie przejechac tym i tym. i sam sobie ocen. masz 2 klasy, 2T i 4T. wiekszosc tych motocykli z danej klasy ma zzblizone parametry. z 2T masz np derbi, aprilke RX, honde crm, z 4T masz np yamahe XT. i juz sam musisz ocenic czego chcesz. na pewno moc, osiągi bedą na korzyść 2T. jednak 4T ogólnie jest przyjemniejszym sprzętem. i tez da sie polatac turystycznie w terenie. jednak ocenic czy jednak nie bedzie za słabo. bo dobra 50tka skuterek, ma osiągi 125 w 4T
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Generalnie zależy mi na tym by wyskoczyć do miasta, dojechać do szkoły. Na razie nie zamierzam stawiać na osiągi, raczej zależy mi na lekkiej jeździe i w miarę małym spalaniu co w dobie ówczesnej Europy jest ważne(5,10-5,20zł za litr). Myślę, że pod tym względem bardziej nada się Suzuki.
- Deft1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości