Co się bardziej opłaca Honda CBR Nowa czy Yamaha YZF???
• Strona 1 z 1
Co się bardziej opłaca Honda CBR Nowa czy Yamaha YZF???
Siema
Mam pytanie dotyczące kupna ścigacza o pojemności 125cm3.
Niedługo będe zdawał prawo jazdy a1, więc proszę o porady.
Jakiego mógłbym sobie kupić???
Mogę wydać na ścigacza do 6500zł, Będzie on głównie przeznaczany na dojazd do szkoły (ok. 30 km prosta, dobra droga) i właśnie jest tu pytanie Hond CBR 125 czy Yamaha YZF 125?
Jestem początkujący nie znam się na motorach dlatego zarejestrowałem się na to forum. Dużo tu czytałem i wiem że na pewno znajdzie się ktoś kto dobrze zna się na motorach.
Proszę o wyrozumiałość.
Z góry dzięki
Mam pytanie dotyczące kupna ścigacza o pojemności 125cm3.
Niedługo będe zdawał prawo jazdy a1, więc proszę o porady.
Jakiego mógłbym sobie kupić???
Mogę wydać na ścigacza do 6500zł, Będzie on głównie przeznaczany na dojazd do szkoły (ok. 30 km prosta, dobra droga) i właśnie jest tu pytanie Hond CBR 125 czy Yamaha YZF 125?
Jestem początkujący nie znam się na motorach dlatego zarejestrowałem się na to forum. Dużo tu czytałem i wiem że na pewno znajdzie się ktoś kto dobrze zna się na motorach.
Proszę o wyrozumiałość.
Z góry dzięki
-
Statystyczny Polak - Świeżak
-
Statystyczny Polak - Świeżak
Kaida, na ciul mu takie wypowiedzi?
Nie wiem chłopie czym Ty sie trapisz... Przecież to nie są 20 letnie motocykle, tylko sztuki które niedawno wyjechały z salonu.
Jak Ci sie podoba YZF to bierz YZF.
Mało pali, dosyć zwinna i dynamiczna, dobry dostęp do części. CBRa osiagami jest podobna, ale za to wyglądem już mocno od YZF odbiega. Dużo węższa, wąskie opony, dobra do miasta.
Ogólnie łatwiej dorwać dobrą CBRkę w tych pieniądzach niż YZF, ale jak dobrze poszukasz to i Yamahe znajdziesz.
Nie wiem chłopie czym Ty sie trapisz... Przecież to nie są 20 letnie motocykle, tylko sztuki które niedawno wyjechały z salonu.
Jak Ci sie podoba YZF to bierz YZF.
Mało pali, dosyć zwinna i dynamiczna, dobry dostęp do części. CBRa osiagami jest podobna, ale za to wyglądem już mocno od YZF odbiega. Dużo węższa, wąskie opony, dobra do miasta.
Ogólnie łatwiej dorwać dobrą CBRkę w tych pieniądzach niż YZF, ale jak dobrze poszukasz to i Yamahe znajdziesz.
-
Arturo925 - Stały bywalec
Osobiście znam historię wadliwego tłoka w YZF, który był nadpęknięty i po 15k km góra silnika poszła się ... Nowy cylinder i tłok kosztował tyle, że gość kupił używany cały silnik za te pieniądze. Niby nawet najlepszym się zdarza, ale jakoś jak o tym usłyszałem to wolałbym CBRkę, obojętnie czy tą starszą czy nowszą.
Poza tym moto są raczej podobne pod wieloma względami, więc wybierz co Ci estetycznie bardziej leży i co znajdziesz w lepszym stanie, za lepszą kasę i blisko siebie.
Poza tym moto są raczej podobne pod wieloma względami, więc wybierz co Ci estetycznie bardziej leży i co znajdziesz w lepszym stanie, za lepszą kasę i blisko siebie.
-
hiroshima - Świeżak
rózne są wady. ale skąd wiedzieli że tłok był nadpękniety ? przeciez jak by tak było to by go nie wypuscili do montażu nawet. pewnie jakiś dzieciak sie dorwał, bez docierania piłował mysląc że to litrowy przecinak. i silnik padł
czyli sprawdziło sie powiedzenie - jak dbasz tak masz.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości