Skuter gaśnie przy większych obrotach i wydaje dziwny odgłos
• Strona 1 z 1
Skuter gaśnie przy większych obrotach i wydaje dziwny odgłos
Witam posiadam quantuma 2t wymieniłem cyl na 70cm tłumnik na sportowy i po dotarciu odblokowany moduł.problem polega na tym , że jak kręce mu przez dłuższy okres wieksze obroty to mi gaśnie ale odrazu po tym bez problemu odpala i wydaje dziwny dzwięk ale nie jest to żadne stukanie itp tylko takie brzęczenie przy dodawaniu gazu po tym może jechać ale nie więcej jak 50km/h bo znowu gasnie nie wiem co mu może dolegac prosze o pomoc z góry dzięki.
- junior121110
- Świeżak
spróbuj mu dać zawleczkę na iglicy o jeden ząbek niżej myślę że powinno pomóc. Jak ja naprawiałem moto tylko że to jawka była to to zadziałało więc i tu powinno.
- zapaleniez
- Świeżak
moze przegrzewasz i dla tego gaśnie ? a potem pierscienie dzwonią ? ;P dostaje oleju ? i czy odpowiednia ilosc ? sprawdź kolor swiecy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Rozebrałem go i okazało się jednak że tłok i cylinder do wyrzucenia raczej nie opłaci się go szlifować chyba będę musiał pomyśleć o nowym cylku i mam pytanie jaki by był taki w miare dobry i czy żeliwo czy raczej aluminium?
- junior121110
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości