Brak mocy Aprilia RS 125
• Strona 1 z 1
Brak mocy Aprilia RS 125
Witam!! Mam problem, mianowicie chodzi o to że moja Apka niema mocy...
na obroty wkręca się normalnie, pali na dotyk tylko brak tej mocy.. Na 6 biegu przy okolo 10 tys obrotów jedzie około 100km/h..
Dodam że jest to wersja GS(Rotax 123.). Czy może być to spowodowane słabym uszczelnieniem głowicy? Proszę o pomoc!

- Maniek017
- Świeżak
Znalazłem już problem mojej Apki, a jest nią mianowicie zawór wydechowy.. ;/ Gdy zapalę silnik elektromagnes się otwiera i za chwilę zamyka i później już nic się nie dzieje. Jak myślicie może być to wina modułu??
przeczytaj kolego regulamin w temacie pisania post pod swoim postem
masz opcje "edytuj " to z niej korzystaj
senekkorzenna
przeczytaj kolego regulamin w temacie pisania post pod swoim postem

masz opcje "edytuj " to z niej korzystaj

senekkorzenna
- Maniek017
- Świeżak
no to modułu czy zaworu ? ;P jak zawór sie nie otwiera to wina zaworu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ze stałym zaworem (ty masz regulowany) powinna i tak lecieć przynajmniej te 140 km/h... zawór wpływa tylko na przyspieszenie, wkręcanie na obroty.
Wykręć zawór z cylindra i zobacz czy się języczek nie zapiekł, jak tak - to wyczyść go elegancko, wypoleruj i włóż na nowo. Zobacz też czy linka jest cała i dobrze zamocowana. Jak nic z tych rzeczy to padł elektromagnes / moduł.
Wykręć zawór z cylindra i zobacz czy się języczek nie zapiekł, jak tak - to wyczyść go elegancko, wypoleruj i włóż na nowo. Zobacz też czy linka jest cała i dobrze zamocowana. Jak nic z tych rzeczy to padł elektromagnes / moduł.
-
Kirgeron - Świeżak
Z elektromagnesem linką i języczkiem musi być wszystko ok, bo odpiąłem kostkę i stykałem bezpośrednio do akumulatora wszystko ładnie chodziło(zawór otwiera się i zamyka.) A skoro twierdzicie że to nie zawór to może to być wina braku tej uszczelki pod głowicą??
- Maniek017
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości