Suzuki DR 125 SM (odblokowanie)
• Strona 1 z 1
Suzuki DR 125 SM (odblokowanie)
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Od niedawna jestem mega szczęśliwym posiadaczem wymienionego w temacie motoru z 2009 roku:) Jednośladami interesuję się i pasjonuję od dobrych kilkunastu lat, cały czas dumnie jeżdżąc na Ogarze 200 z 86r. Niedawno doszedłem do wniosku iż czas najwyższy na zmianę i oto jest moja Suzi xD:) Mam jednak mały problem, otóż posiada on blokadę ograniczającą prędkość do 80km/h ;/ Szukałem na forum i ogólnie w internecie coś na temat ów blokady i jej usunięcia, ale nic nie znalazłem, czy może na forum, ktoś orientuje się w tym temacie, bardzo serdecznie proszę o pomoc:)
Od niedawna jestem mega szczęśliwym posiadaczem wymienionego w temacie motoru z 2009 roku:) Jednośladami interesuję się i pasjonuję od dobrych kilkunastu lat, cały czas dumnie jeżdżąc na Ogarze 200 z 86r. Niedawno doszedłem do wniosku iż czas najwyższy na zmianę i oto jest moja Suzi xD:) Mam jednak mały problem, otóż posiada on blokadę ograniczającą prędkość do 80km/h ;/ Szukałem na forum i ogólnie w internecie coś na temat ów blokady i jej usunięcia, ale nic nie znalazłem, czy może na forum, ktoś orientuje się w tym temacie, bardzo serdecznie proszę o pomoc:)
- kristov007
- Świeżak
Sprawdziłem na Allegroszu i takowych modułów brak:( w internecie również cisza na ten temat:( Może ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi silnikami w innych modelach Suzuki, może w innych DRkach? Jedni piszą że tłumik, drudzy że moduł, a samemu nie znam się na tyle, aby to ocenić;/ A w internecie są na prawdę skąpe informacje na ten temat;/ czyżby te DRki Supermoto były aż tak mało popularne? W instrukcji piszą o mocy około 11KM wiec około 110km/h powinien jechać? I jaki jest sens zakładania tu jakiejkolwiek blokady?
- kristov007
- Świeżak
Proszę:) Czy może odezwać się ktoś kto robił coś podobnego gdziekolwiek?? tzn. odblokowywał motocykl. Ostatnio udało mi się rozpędzić do 90km/h obrotów nie odcina, po prostu nie nabiera dalej prędkości, motocykl ma przejechane 2,5 tys km więc na pewno chce więcej:) więc myślę iż moduł to raczej nie będzie tylko jest to kwestia tłumika??
przeczytaj jeszcze raz regulamin w temacie pisania postów pod swoim postem
następny brak edycji i ostrzeżenie
senekkorzenna
przeczytaj jeszcze raz regulamin w temacie pisania postów pod swoim postem

następny brak edycji i ostrzeżenie
senekkorzenna
- kristov007
- Świeżak
Do ilu kręci to nie wiem, bo obrotomierza brak;/ ale na wolnych i niższych biegach po odgłosie słychać że dość wysoko można go kręcić, a silnik jest na wtrysku.
- kristov007
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości