Zapalił, kręcił się i gasł, po kilku razach nie odpalił
• Strona 1 z 1
Zapalił, kręcił się i gasł, po kilku razach nie odpalił
Witam. Przed wczoraj 25 sierpnia jeszcze jeździł normalnie, zatankowałem elegancko przejechałem ok. 20 km. Odstawiłem go do garażu dziś go odpalam normalnie guzikiem, na początku normalnie kręcił się, tzn jakies 3sekundy potem jak chciałem dać gazu to on w ogóle nie reagował, odkręciłem manetke na full to po chwili tak jakby dostał paliwa i zakręcił się kilka razy. Ogólnie rzecz biorąc jak go odpalałem to tak jakby coś było zatkane i czasami się odtykało, ale jak zostawiałem go normalnie to gasł po chwili. Odpalił mi tak kilka razy i gasł potem poszedłem na chwilę do domu i już nie odpalił. Jutro jeszcze spróbuję i ciekawe czy coś da.
Co to może być?
Co to może być?
- Qmi
- Świeżak
Wygląda na to, że nie dostaje paliwa, wykręć świecę i zobacz czy jest mokra. Jeśli nie to sprawdź filtr paliwa, jeśli jest drożny to czeka Cię czyszczenie gaźnika, zakładając oczywiście, że nie dostaje paliwa, póki co wykręć świecę i zobacz jak to wygląda.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Jak masz na gwarancji to nic nie rób tylko oddaj im i niech zrobią tak by było dobrze. Lepiej nic sam przy nim nie rób, jak będziesz próbował coś zrobić nieodpowiednimi narzędziami to poobrabiasz śrubki i mogą się potem czepiać (choć w to wątpię).
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości