wydech laser honda ns1
• Strona 1 z 1
wydech laser honda ns1
co myslicie o wydechu laser przy hondzie ns1 jak na zdjeciach
- Załączniki
-
DSC05177.JPG
- (188.39 KiB) Pobrane 657 razy
- pollo155
- Świeżak
moto nie straciło troche na osiągach,bo też chce kupić jakiś większy
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
Mogli by się wypowiedziec ci którzy założyli wydech od większego motoru np. gs 500 do 80ccm czy taka zmiania coś da, bo jedna osoba mówiła mi ze jego tzr-ka po zmianie leciała o 10km/h więcej a druga że motor straci na mocy i v-max, więc jak jest wrzeczywistości? Dodam że chce założyc go w tzr 80.
Obecnie yamaha tzr 80 95` | Fotka pod adresem: www.weo.pl/yamaha.jpg
-
vir - Świeżak
ja podobnie, Mi sie wydaje że końcówka zmieni tylko wydech, moto napewno na mocy nie straci, ale gdy wymienimy jeszcze torche układu to może straci kompresje(tak slyszałem
)

Ostatnio edytowano 20/4/2007, 07:34 przez x_miki_x, łącznie edytowano 1 raz
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
x_miki_x napisał(a):ja podobnie, Mi sie wydaje że końcówka zmieni tylko wydech, moto napewno na mocy nie straci, ale gdy wymienimy jeszcze torche układu to może starci kompresje
Co?

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
tlumik w dwusuwie jest bardzo waznym elementem bioracym udzial w pracy silnika. Jezeli ktos nie wie jak to dziala to radze sobie o tym gdzies poczytac. I jak sie wsadzi pusty tlumik od jakiejs 500 to niestety moto przestanie chodzic tak jak powinno. Spadek mocy i vmax to konsekwencja tego. Jednak w przypadku gdy zmienia sie sama koncowke tlumika to nie ma to wiekszego znaczenia dla mocy i predkosci i nie wierze zeby moto z tego powodu jezdzilo szybciej, chyba ze jest to sportowy tlumik do 2T.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
o własnie ;]
- x_miki_x
- Świeżak
kompresje to sie traci jak tłok jest zatarty
a co do takiego wydechu to ma swoje wady i zalety
mi sie podobajÄ… takie wydechy tyle ze tek krotkie i najlepiej carbon'owe

a co do takiego wydechu to ma swoje wady i zalety
mi sie podobajÄ… takie wydechy tyle ze tek krotkie i najlepiej carbon'owe

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Ja mam seryjny wypatroszony i jest dobrze. Dzwięk jest taki jak na tych beczkach od 600 i większych, a spaliny przynajmniej sie nie gubią gdzies po kątach.
Kumpel założył od 600rure i olej mu się tam po kątach zbierał i spaliny chodziły nie wiadomo gdzie- po miesiącu zmienił na seryjke, bo rura była do połowy zapchana i ciągle kopcił tym co było w środku jak by robił mieszanke 1:10l
Pozdro
Ps: Ogólnie jak ktoś uważa, że ładnie takie coś wygląda to moze zakładać 600
Kumpel założył od 600rure i olej mu się tam po kątach zbierał i spaliny chodziły nie wiadomo gdzie- po miesiącu zmienił na seryjke, bo rura była do połowy zapchana i ciągle kopcił tym co było w środku jak by robił mieszanke 1:10l

Pozdro
Ps: Ogólnie jak ktoś uważa, że ładnie takie coś wygląda to moze zakładać 600
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości