docieranie
• Strona 1 z 1
docieranie
Witam. kupiłem skuter keeway matrix 2011 racing sport i gdy czytałem instrukcje pominąłem temat z docieraniem. pisało ze mam jeździć 40 km/h do 300 km, a ja tego nie czytając jeździłem 50 km/h przejechałem 100km i jeszcze z pasażerem jakieś 60 km. teraz dopiero zacząłem od 160 km go docierać czyli jeżdżę 40km/h. Martwię się, że może się coś stać teraz przez to. pomóżcie. ile mam go jeszcze docierać, jeżeli jeszcze warto ;/.
I jeszcze na którym przeglądzie można ściągać blokady i czy nie traci się przez to gwarancji ?
I ostatnie pytanie. czy jeżeli mam skuter na gwarancji i przez te niedocieranie skutera coś mi się zepsuje to wymienią mi to za darmo ?
proszę o wiele komentarzy i porad co robić dalej.
Pozdrawiam.
I jeszcze na którym przeglądzie można ściągać blokady i czy nie traci się przez to gwarancji ?
I ostatnie pytanie. czy jeżeli mam skuter na gwarancji i przez te niedocieranie skutera coś mi się zepsuje to wymienią mi to za darmo ?
proszę o wiele komentarzy i porad co robić dalej.
Pozdrawiam.
- sebik333
- Świeżak
edytuj posty. docieranie wg instrukcji jest bardzo uproszczone bo to złozony proces. nic sie nie stało jak smigałes szybciej. wręcz tak jest czasem lepiej. poczytaj sobie o docieraniu w necie ( jakies obszerniejsze artykuły ) no i patrz zeby pisali o 2T skoro masz 2T, chyba cze to skuterek w 4takcie, to wtedy szukaj opisanego sposobu docierania 4T ( bedzie łatwiej znalesc nawet ). ale tak w skrócie - docieranie to nie jest pilnowanie żeby nie przekraczać 40 km h. docieranie to smiganie z róznymi prędkosciami, z róznym obciązeniem silnika, ale w taki sposób żeby go nie przegrzać i nie przemęczyc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
juz teraz to docieranie sobie odpusc podręcznikowe. smigaj ale nie przegrzewaj, nie obciązaj za bardzo. mogłes przedwczesnie zuzyc tłok, pierscienie i cylinder. ale skoro wszystko jeździ ma jeszcze normalną moc to nic sie nie stało i nie ma co sie przejmowac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości