Wymiana łańcucha - szybki temat! :)
• Strona 1 z 1
Wymiana łańcucha - szybki temat! :)
Mam kilka pytań, kupiłem łańcuch wszystko pięknie, idę zakładać. O czym pamiętać, w którą stronę zakładać spinkę? Jakieś wskazówki co i jak, żeby nie wyszło tak, że sie rozsypie po 5km 

-
m4rcello0 - Świeżak
żadnej filozifii nie ma ;P wsadzasz jak ma byc i juz. nie da sie chyba tego xle zrobic xd. no jedynie ta spinka zamkniętą stroną w kierunku jazdy. czyli jak jedziesz do przodu to najpierw zamknięta strona jest przy zebatce przedniej
po złozeniu nasmaruj bo zwykle seryjne łancuchy są tylko że wilgotne ;D ale szybko ta oliwka wybywa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):żadnej filozifii nie ma ;P wsadzasz jak ma byc i juz. nie da sie chyba tego xle zrobic xd. no jedynie ta spinka zamkniętą stroną w kierunku jazdy. czyli jak jedziesz do przodu to najpierw zamknięta strona jest przy zebatce przedniejpo złozeniu nasmaruj bo zwykle seryjne łancuchy są tylko że wilgotne ;D ale szybko ta oliwka wybywa
A co jeśli ja jeżdżę do tyłu?
Marcello zobacz jeszcze na stan zębatek.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
jak jedziesz do tyłu to odwrotnie
logiczne
aa wlasnie
dobrze komar obczaiłeś
jak wymieniasz to lepiej doinwestuj i wymien zębatki. bo jak wsadzisz nowy łancuch na stare zjechane zębatki to długo ci to nie pociągnie. sam taki patent zrobiłem
tylko że padła mi tylna zębatka. to wsadziłem jakas stara ale jeszcze w niezłym stanie. po 3 dniach jazdy z przodu mi prawie nowa zębatka tak padła że zębów nie ma i łancuch przeskakuje
jak wymieniasz wszystko to sie wszystko pod siebie układa i jest ok 

aa wlasnie

jak wymieniasz to lepiej doinwestuj i wymien zębatki. bo jak wsadzisz nowy łancuch na stare zjechane zębatki to długo ci to nie pociągnie. sam taki patent zrobiłem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości